Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

MEDIAKUTSU: Kutsu Startupien huomisen kynnykselle

Jaa

Miten saamme kasvatettua suomalaisen startup-kentän potentiaalia kannustamalla myös tyttöjä harkitsemaan tätä uravaihtoehtoa? Kansainvälisen naisyrittäjien päivän ja Slushin väliviikolla haluamme kutsua sinut keskiviikkona 22.11. klo 15–17 keskustelemaan kanssamme startup-yrittäjyyden tulevaisuuden avaintekijöistä, tytöistä.

Nuori nainen hymyilee kahvikuppi kädessään toimistossa
Kuva: N2 Albiino

Ero miesten ja naisten startupien perustamisalttiudessa on edelleen huima: Helsingin seudulla alle 11% startupeista on naistiimien perustamia (Rise 2021).

Kansainvälisistä tutkimuksista tietämme, että Startupit, joissa perustajista ainakin yksi nainen tekevät 103 % todennäköisemmin vaikuttavuuteen tähtääviä yrityksiä, kuin all male -startupit (UV 2022). Lisäksi naisten perustamat yritykset tuottavat 45 % enemmän per sijoitettu euro (UV 2021).

Myös LUT-yliopiston ysimittarin tuloksista voimme havaita, että kiinnostus yrittäjyyteen yleisesti poikkeaa jo varhain toisistaan tytöillä ja pojilla. 

Onko meillä varaa hukata tämä potentiaali?

Tilaisuuden ohjelma:
15.00 Tervetuliaissanat, Elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva, Helsingin kaupunki
15.15 Tutkimuslanseeraus: Tyttöjen (ja muunsukupuolisten) yrittäjyyden esteistä ja motivaatiotekijöistä. Helsingin kaupungin teettämän tutkimuksen tuloksia esittelee Tutkimuslaitos Eezy Flown vastaava tutkija Isa Merikallio.
15.50 Paneelikeskustelu naisten startup-yrittäjyyden esteistä ja tilanteen kohentamisesta
- Jaana Lappi, TEM, Neuvotteleva virkamies, Innovaatiot ja yritysrahoitus
- Mari Luukkainen, Icebreaker VC & Herizon Founder
- Anna Juusela, We Encourage, CEO & founder
- Paula Miettinen, Business Helsinki, Yksikön päällikkö
16.15 Yrittäjätarina Laura Avonius, Audicin
16.30 Vapaata seurustelua
17.00 Tilaisuus päättyy

Haluamme paitsi nostaa julkista keskustelua tärkeästä aiheesta, myös kartoittaa mahdollisuuksia moniyhteisölliseen työryhmätyöskentelyyn kynnysten madaltamiseksi. 

Olet sydämellisesti tervetullut kuulemaan, osallistumaan ja kehittämään.

Ilmoittaudu tilaisuuteen maanantaihin 20.11. mennessä 

Keskiviikkona 22.11. klo 15–17, Business Helsinki, Kansakoulukatu 3, Helsinki.

Yhteyshenkilöt

Pia Partanen
Yritysneuvoja, Business Helsinki
pia.partanen@hel.fi
Puh. 040 195 1186

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

C21-kaupunkien kaupunginjohtajat: Kuntatalous kaipaa vahvistamista, ei yllätysleikkauksia24.11.2023 14:00:00 EET | Tiedote

C21-kaupunkien johtajat eivät hyväksy valtiovarainministeriön viime viikolla ilmoittamaa valtionosuuksien lisäleikkausta. Leikkaus asettaa kunnat äärimmäisen vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen. Kaupunginjohtajat vaativat hallitukselta konkreettisia ratkaisuja ja leikkausten pikaista kohtuullistamista, myös vuosien 2025–2027 osalta. On mahdotonta, että sattumanvaraisen yhden vuoden suhdannetilanteen myötä valtiolle syntynyt pienempi veropotti maksatetaan kuntakentällä ja näin heikennetään kuntataloutta pysyvästi. Hallitusohjelman lupaukset on lunastettava ja leikkausten sijaan kuntien toimintaedellytyksiä on vahvistettava.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme