Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

6 museon elämyskierros tarjoaa yllätyksellisiä kohtaamisia näyttelyjen keskellä torstaina 23. marraskuuta klo 17–22

Jaa

6 museon elämyskierros levittäytyy koko illaksi torstaina 23. marraskuuta Helsingin keskustan museoihin ja Helsingin Taidehalliin. Monitaiteelliset esitykset luovat yllätyksellisiä kohtaamisia ja tulkintoja näyttelyiden keskelle – luvassa on mm. sirkusta, runoutta ja elävää musiikkia. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Helsingin kaupungin ja Designmuseon, Hakasalmen huvilan, HAMin, Helsingin kaupunginmuseon, Helsingin Taidehallin sekä Suomen valokuvataiteen museon K1-näyttelytilan kanssa. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

6 museon elämyskierros
Koe 6 museon elämyskierros torstaina 23.11. klo 17–22. Kuvitus: Hasan & Partners / Helsingin kaupunki

Kaupunkilaiset kutsutaan mukaan ainutlaatuiselle museokierrokselle torstaina 23.11. klo 17–22. Näyttelyihin tutustumisen ohessa kävijät voivat nauttia mieltä kutkuttavista taide-elämyksistä koko illan ajan. Mukana tapahtumassa ovat Designmuseo, HAM, Hakasalmen huvila, Helsingin kaupunginmuseo, Helsingin Taidehalli ja Suomen valokuvataiteen museon K1-näyttelytila, jotka ovat avoinna tavallista myöhempään. Museot sijaitsevat lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan ja illan aikana on mahdollisuus kokea vaihtelevia tunnelmia ja nauttia yllättävistä kohtaamisista. Tapahtuman ajan museoihin ja esityksiin on vapaa pääsy. 

Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan ja museoiden kanssa. Kaupunki haluaa edesauttaa taidekentän elpymistä, tukea artisteja sekä tarjota helsinkiläisille inspiroivia, pääsymaksuttomia kulttuuritapahtumia, jotka lisäävät myös Helsingin keskustan vetovoimaa. 

“Vuoden pimeimpään aikaan tarvitsemme energisoivia elämyksiä! Samalla tarjoamme poikkitaiteellisia työmahdollisuuksia taiteilijoille ja houkuttelemme uusia kävijöitä museoihin. Toivon, että helsinkiläiset lähtevät liikkeelle sankoin joukoin ja nauttivat ainutlaatuisesta elämyskierroksesta, joka on toteutettu museoiden ja taiteilijoiden kanssa yhdessä”, Helsingin kulttuurijohtaja Mari Männistö sanoo. 

Sirkusta, runoutta ja elävää musiikkia 

Yleisöllä on mahdollisuus tutustua kierroksen varrella olevien museoiden meneillään oleviin näyttelyihin ja esityksiin. Kierrokselle suunnitellut esitykset ja performanssit ammentavat inspiraationsa monipuolisesta näyttelytarjonnasta. 

Designmuseon Garden Futures -näyttelyssä voit kuunnella, millaisia tarinoita luonto kertoo tulevaisuudesta. Muusikot Eva Väljaots & Robbie Sherratt lumoava yhdistelmä kanteletta, viulua ja laulua huokuu virolaiseen ja englantilaiseen kansanperinteeseen juurtunutta musiikkia. 

HAMissa Haegue Yangin Handles (Kahvat) -teoskokonaisuus herää henkiin neljästi illan aikana koreografi Eeva Juutisen johdolla. Kulkusilla vuorattuja teoksia liikutellaan näyttelyhallissa, jossa kuullaan samanaikaisesti säveltäjä Isang Yunin musiikkiteos Images.  

Hakasalmen huvilassa Volker von Boninin nostalgiset valokuvat 1950–70-lukujen Helsingistä muuntautuvat illan ajan tanssiksi ja ääneksi. Tanssija-koreografit Tiia Hämäläinen ja Jaakko Simola sekä äänitaiteilija Marika Hyvärinen kutsuvat yleisön hymyilemään kanssaan, kun esitys levittäytyy huvilan tunnelmallisiin saleihin koko illaksi. Yleisö voi liikkua omaan tahtiinsa näyttelytiloissa. 

Helsingin kaupunginmuseossa päästään näkemään, mitä tapahtuu saliharjoitteluliikkeille, kun luovuus ottaa vallan. Race Horse Companyn vauhdikas esitys pitää sisällään jongleerausta, akrobatiaa voimistelupallolla, lentäviä kahvakuulia ja ihmishyrrän. Kaupunginmuseon aulassa jonglööri toivottaa tervetulleeksi Sun Bodi – Kuntosalien hikinen historia -näyttelyyn ja hämmästyttää vieraita, kun tutut urheiluvarusteet saavat kyytiä muuntuen epätavallisiksi temppuvälineiksi.  

Helsingin Taidehallissa heittäydytään lattarirytmien syleilyyn. Brazilian Aeroplane -yhtye soittaa J. Karjalaisen ja Bo Kaspersin tuotantoa brasilialaisella otteella portugaliksi. Tunnetut kappaleet soivat jazzahtavana bossa novana luoden iloittelevan musiikkielämyksen, joka juhlistaa Kaija Aarikan taiteen värikkyyttä, leikkisyyttä ja runsautta. 

Suomen valokuvataiteen museon K1-näyttelytilassa sukelletaan valokuvaaja Pentti Sammallahden Me kaksi -näyttelyn maailmaan ja pysähdytään runojen äärelle. Illan aikana näyttelijät Elsa Saisio ja Nelly Kärkkäinen tulkitsevat ja laulavat Sammallahdelle tärkeitä runoja, jotka heijastavat samaa kauneutta ja yhteyttä, jonka hän on tallentanut valokuviinsa ihmisten, eläinten ja luonnon välillä. Illan viimeisenä tuntina Pentti Sammallahti on myös itse paikan päällä kertomassa näyttelyyn valittujen kuvien taustoja ja tarinoita. 

Katso koko ohjelma: tapahtumat.hel.fi 

Haastattelupyynnöt ja lisätiedot: 
Milla Visuri, viestintäasiantuntija, milla.visuri@hel.fi, 040 124 5161 

6 museon elämyskierros torstaina 23.11.2023 klo 17–22 
Kaikkiin tapahtumiin vapaa pääsy 

Designmuseo (Korkeavuorenkatu 23)⁣⁣⁣⁣ 
Eva Väljaots ja Robbie Sherratt 
Puutarhan lumoava maailma – sävelmiä luonnosta⁣⁣⁣⁣ 
klo 18:30, 19:15, 20:15, 21:00⁣⁣ 
Taito Café ⁣⁣avoinna klo 22:00 asti⁣⁣⁣⁣ 
⁣⁣⁣⁣ 
HAM (Eteläinen Rautatiekatu 8) ⁣⁣⁣⁣ 
Haegue Yang: Handles (Kahvat) -teoksen aktivointi⁣⁣ koreografi Eeva Juutisen johdolla 
klo 18:30, 19:15, 20:15, 21:00      ⁣⁣⁣⁣ 
⁣⁣⁣⁣ 
Hakasalmen huvila (Mannerheimintie 13 B)  ⁣ 
Tiia Hämäläinen, Jaakko Simola ja Marika Hyvärinen⁣⁣⁣ 
Hymyile, Helsinki! – ääntä ja tanssia valokuvasta ⁣⁣⁣⁣ 
klo 17:00-19:15 ja 19:45–22:00 ⁣⁣⁣⁣ 
Kahvila Rakastan ⁣⁣avoinna klo 22:00 asti  ⁣⁣ 
⁣⁣⁣⁣ 
Helsingin kaupunginmuseo (Aleksanterinkatu 16) ⁣⁣⁣⁣ 
Race Horse Company 
Hikihullut – ihmeellisiä treenejä!  ⁣⁣⁣⁣ 
klo 17:30, 18:15, 19:00, 20:00, 20:45, 21:30 ⁣⁣⁣⁣ 
Café & Bar El Fant⁣⁣ avoinna klo 22:00 asti ⁣⁣ 
⁣⁣⁣⁣ 
Helsingin Taidehalli (Nervanderinkatu 3)  ⁣ 
Brazilian Aeroplane⁣⁣⁣ 
Bossa nova sykähdyttää – tule ja tunnista tutut biisit!  ⁣⁣⁣⁣ 
klo 17:30, 18:30, 19:15, 20:15, 21:00, 21:30 ⁣⁣⁣⁣ 
⁣⁣⁣⁣ 
Suomen valokuvataiteen museo K1 (Mikonkatu 1)⁣⁣⁣⁣ 
Elsa Saisio ja Nelly Kärkkäinen 
Kaksi pientä olentoa – runojen ja kuvien ilta⁣ 
klo 17:15, 18:00, 19:00, 19:45, 20:30 
Bistro & Bar The Glass⁣⁣ avoinna klo 22:00 asti 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Designmuseon Garden Futures -näyttelyssä voit kuunnella muusikkojen Eva Väljaotsin ja Robbie Sherrattin esittämänä, millaisia tarinoita luonto kertoo tulevaisuudesta.
Designmuseon Garden Futures -näyttelyssä voit kuunnella muusikkojen Eva Väljaotsin ja Robbie Sherrattin esittämänä, millaisia tarinoita luonto kertoo tulevaisuudesta.
Lataa
Hakasalmen huvilassa tanssija-koreografit Tiia Hämäläinen ja Jaakko Simola sekä äänitaiteilija Marika Hyvärinen muuntavat Volker von Boninin nostalgiset Helsinki-valokuvat liikkeeksi ja ääneksi.
Hakasalmen huvilassa tanssija-koreografit Tiia Hämäläinen ja Jaakko Simola sekä äänitaiteilija Marika Hyvärinen muuntavat Volker von Boninin nostalgiset Helsinki-valokuvat liikkeeksi ja ääneksi.
Lataa
Helsingin kaupunginmuseo kutsuu kokemaan, mitä tapahtuu saliharjoitteluliikkeille, kun Race Horse Company ja luovuus ottaa vallan.
Helsingin kaupunginmuseo kutsuu kokemaan, mitä tapahtuu saliharjoitteluliikkeille, kun Race Horse Company ja luovuus ottaa vallan.
Lataa
Suomen valokuvataiteen museon K1-näyttelytilassa valokuvaaja Pentti Sammallahden Me kaksi – näyttelyssä pysähdytään näyttelijöiden Elsa Saision ja Nelly Kärkkäisen lausumien runojen äärelle.
Suomen valokuvataiteen museon K1-näyttelytilassa valokuvaaja Pentti Sammallahden Me kaksi – näyttelyssä pysähdytään näyttelijöiden Elsa Saision ja Nelly Kärkkäisen lausumien runojen äärelle.
Lataa
Museot sijaitsevat lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan ja illan aikana on mahdollisuus kokea vaihtelevia tunnelmia ja nauttia yllättävistä kohtaamisista.
Museot sijaitsevat lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan ja illan aikana on mahdollisuus kokea vaihtelevia tunnelmia ja nauttia yllättävistä kohtaamisista.
Lataa
6 museon elämyskierros torstaina 23.11.2023
6 museon elämyskierros torstaina 23.11.2023
Lataa

Linkit

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Minun elämäni, Ukraina! -kokonaisuus kerto Ukrainan sotaa paenneiden naisten tarinoita19.2.2024 17:17:59 EET | Tiedote

Minun elämäni, Ukraina! -näyttämöteoksessa ukrainalaiset ja suomalaiset teatteritaiteen ammattilaiset kertovat sotaa paenneiden naisten tarinoita. OSIRIS teatterin tuottama teos saa ensi-iltansa Malmitalossa keskiviikkona 21.2. Kanneltalossa avautuneessa näyttelyssä on esillä valokuvia ja jälleenrakennushankkeen suunnitelmia, jotka on toteutettu ukrainalais-suomalaisena yhteistyönä.

Savoy JAZZFest laajenee: Oheisohjelmassa kotimaisten kärkimuusikkojen konsertteja ja valokuvanäyttely16.2.2024 14:42:11 EET | Tiedote

6.-9.3. järjestettävän Savoy JAZZFestin oheisohjelma laajenee paneelikeskusteluun ja jatkoklubeihin ravintola Minnessä sekä jazzbrunssiin Hotel Havenissa. Savoy-teatterin aulassa on nähtävillä 29.2.-13.3. artistikuvaaja Minna Hatisen parhaita kuvia festivaalin kuusivuotisen historian varrelta. Vuoden 2024 festivaalia tähdittävät mm. saksofonisti Kenny Garrett sekä laulajat Gretchen Parlato ja Michael Mayo.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye