Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

MEDIAKUTSU: Pasilan asukkaita kutsutaan pormestarin asukasiltaan 28. marraskuuta

Jaa

Pormestarin asukasilta järjestetään Stadin ammatti- ja aikuisopistossa, Savonkadun toimipaikassa tiistaina 28.11.2023 kello 19.00–20.30. Pormestari Juhana Vartiaisen isännöimän keskustelutilaisuuden voi katsoa myös suorana lähetyksenä Helsinki-kanavalta. KerroKantasi-kyselyssä voi käydä kommentoimassa Pasilan ajankohtaisia asioita tiistaihin 21. marraskuuta kello 23.59 saakka.

Syksyinen katunäkymä Pasilasta.
Pormestarin asukasiltaan voi osallistua paikan päällä tai verkossa. Kuva: Petri Rajaniemi.

Pasilan asukkaat ovat tervetulleita keskustelemaan Pasilan ajankohtaisista asioista Stadin ammatti- ja aikuisopistolle  Savonkadulle. Toinen mahdollisuus on osallistua tilaisuuteen verkossa Helsinki-kanavalla, jolloin tilaisuuteen voi lähettää kysymyksiä viestiseinän kautta.

Ennen keskusteluosuuden alkamista avataan kello 18.00 alkaen Savonkadun Stadin ammatti- ja aikuisopiston aulassa pop up -tori. Torilla on mahdollisuus keskustella Pasilan asioista kaupungin asiantuntijoiden ja alueen muiden toimijoiden kanssa.

Ennen asukasiltaa voi järjestäjille lähettää Pasilaa koskevia ennakkokysymyksiä ja -aiheita KerroKantasi-palvelun kautta. Kysely sulkeutuu viikon ennen asukasiltaa.

Kaksikielinen kutsu on lähetetty Pasilan alueen koteihin noin kaksi viikkoa ennen pormestarin asukasiltaa.

Pasilassa järjestettävä pormestarin asukasilta on nähtävissä myöhemmin tallenteena Helsinki-kanavalla.

Pormestarin asukasiltojen perinne on pitkä

Kaupunginjohtaja Teuvo Auran aloitteesta ryhdyttiin 1970-luvun puolivälissä järjestämään Helsinki-tunteja, joiden aikana asiantuntijat vastasivat asukkaiden ja toimittajien esittämiin kysymyksiin. 

Asukasillat ovat yhä edelleen keskustelutilaisuuksia, joissa asukkaiden on mahdollista kysyä kaupungin toimialaan liittyvistä asioista suoraan pormestarilta ja kaupungin asiantuntijoilta. 

Kaupunki siirtyi pormestarimalliin kesäkuussa 2017, jolloin tilaisuuden nimeksi päätettiin antaa pormestarin asukasilta. Pormestarin asukasillat vakiintuivat silloin kaksiosaisiksi, illan aloittavaan pop up -toritapahtumaan ja sitä seuraavaan keskusteluosuuteen.

Pormestarin asukasilta järjestetään 3–4 kertaa vuodessa tietyn kaupunginosan tai alueen asukkaille.  Keskustelua käydään alueen asukkaiden esille tuomista aiheista.

Yhteistyökumppaneina järjestelyissä ovat kaupunginosan asukasyhdistykset ja muut yleishyödylliset toimijat.

Tämä tiedote on julkaistu Hel.fi-sivustolla käännösversiona ruotsiksi ja englanniksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Johanna Sinkkonen, osallisuuspäällikkö, osallisuusyksikkö, p. 040 183 4931, s-posti: johanna.sinkkonen@hel.fi

Jarkko Laaksonen, vuorovaikutusasiantuntija, osallisuusyksikkö, p. 040 589 3373, s-posti: jarkko.laaksonen@hel.fi

Teresa Salminen, pormestari Juhana Vartiaisen erityisavustaja, p. 040 865 6961, s-posti: teresa.salminen@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

C21-kaupunkien kaupunginjohtajat: Kuntatalous kaipaa vahvistamista, ei yllätysleikkauksia24.11.2023 14:00:00 EET | Tiedote

C21-kaupunkien johtajat eivät hyväksy valtiovarainministeriön viime viikolla ilmoittamaa valtionosuuksien lisäleikkausta. Leikkaus asettaa kunnat äärimmäisen vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen. Kaupunginjohtajat vaativat hallitukselta konkreettisia ratkaisuja ja leikkausten pikaista kohtuullistamista, myös vuosien 2025–2027 osalta. On mahdotonta, että sattumanvaraisen yhden vuoden suhdannetilanteen myötä valtiolle syntynyt pienempi veropotti maksatetaan kuntakentällä ja näin heikennetään kuntataloutta pysyvästi. Hallitusohjelman lupaukset on lunastettava ja leikkausten sijaan kuntien toimintaedellytyksiä on vahvistettava.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme