Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Pitäisikö taloustieteilijöiden opiskella taidetta ja kirjallisuutta?

Jaa

Tervetuloa osallistumaan Hanaholmen Annual Lecture -luentoon 21.11.2023, minkä pääpuhujaksi saapuu Tukholman kauppakorkeakoulun rehtori ja professori Lars Strannegård. Strannegård luennoi liike-elämän vuorovaikutuksesta taiteen ja koulutuksen kanssa.

Kuva: Lars Strannegård, Handelshögskolan i Stockholm. Susanna Pettersson, Suomen Kulttuurirahasto.
Kuva: Lars Strannegård, Handelshögskolan i Stockholm. Susanna Pettersson, Suomen Kulttuurirahasto.

Vuonna 2021 Lars Strannegård julkaisi kiitetyn ”Kunskap som känns: en lovsång till att lära sig något nytt” -kirjan, jossa korostetaan koulutuksen merkitystä ja sitä, miten koulujen ja yliopistojen, myös kauppakorkeakoulujen, tulisi tarjota mahdollisimman laaja-alainen koulutusnäkökulma.

”Strannegård korostaa järjen ja tieteen yhdistämistä taiteeseen ja etiikkaan. On mielenkiintoista kuulla, miten hän näkee tämän kasvatusihanteen toteutuvan käytännössä esimerkiksi Tukholman kauppakorkeakoulussa, jossa hän itse toimii professorina ja rehtorina”, Hanasaaren projektipäällikkö Janne Wikström sanoo.

Strannegårdin luentoa kommentoi Suomen Kulttuurirahaston toimitusjohtaja Susanna Pettersson, joka aikaisemmin toimi Ruotsin kansallismuseon Nationalmuseumin pääjohtajana Tukholmassa. Seminaari päättyy paneelikeskusteluun, johon Petterssonin lisäksi osallistuu kulttuuripoliittisen Folk & Kultur -tapahtuman projektipäällikkö Ismo Railisson. Paneelikeskustelun moderoi Hanasaaren Ella Turta.

Keskustelu tulkataan suomeksi ja sitä voi seurata myös verkossa.

Aika: 21.11.2023, klo 14–16 (cocktail-tilaisuus klo 16–17)

Paikka: Hanasaaren kulttuurikeskus, Hanasaarenranta 5, 02100 Espoo

Katso koko ohjelma ja ilmoittaudu osallistumaan paikan päällä tai verkossa: www.hanaholmen.fi/event/annual-hanaholmen-lecture-2023/

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye