Tampere-talo Oy

Tampere-talon keväässä kansainvälisiä musiikkilegendoja, iskelmätähtiä ja klassisen musiikin helmiä

Jaa

Tampere-talo on julkaissut uutta ohjelmistoa keväälle 2024. Monista hiteistään tunnettu Bonnie Tyler konsertoi Isossa salissa 10. huhtikuuta, ja legendaarinen brittiyhtye The Animals juhlistaa 60-vuotista taivaltaan Pienessä salissa 27. maaliskuuta. Kevään kotimaisia esiintyjiä ovat mm. Scandinavian Music Group, Suvi Teräsniska, Yona, Knipi, Anne Mattila ja Tommi Hakala.

Bonnie Tyler on walesilainen ilmiö, joka on ihastuttanut maailmaa käheällä äänellään jo yli neljänkymmenen vuoden ajan. Laulaja esiintyy Tampere-talossa 10. huhtikuuta 2024.
Bonnie Tyler on walesilainen ilmiö, joka on ihastuttanut maailmaa käheällä äänellään jo yli neljänkymmenen vuoden ajan. Laulaja esiintyy Tampere-talossa 10. huhtikuuta 2024. Tina Korhonen

Maailmankuulu brittilaulajatar Bonnie Tyler konsertoi Tampere-talon Isossa salissa keskiviikkona 10. huhtikuuta. Tylerin rakastetuimpiin hitteihin lukeutuvat mm. Total Eclipse of the Heart, Holding Out for a Hero, Lost in France ja It's a Heartache. Artisti on julkaissut uransa aikana 18 studioalbumia ja saavuttanut lukuisia palkintoja ympäri maailman. Konsertin liput tulevat myyntiin Tampere-talon ja Lippu.fin lipunmyyntikanavissa maanantaina 20. marraskuuta klo 10.

Isosta-Britanniasta Tampereelle saapuu myös legendaarinen The Animals -yhtye, joka juhlistaa 60-vuotista taivaltaan näyttävän jäähyväiskiertueen merkeissä. The Beatlesin ja The Rolling Stonesin vanavedessä 1960-luvulla maailman valloittanut The Animals on tunnettu alkuperäisen laulajansa Eric Burdonin sielukkaasta äänestä sekä jättihiteistä, kuten House of the Rising Sun, Don’t Let Me Be Misunderstood, It’s My Life ja We Gotta Get Out of This Place. Yhtye esiintyy nykykokoonpanossaan Pienessä salissa keskiviikkona 27. maaliskuuta.

Scandinavian Music Groupin suosituimmat kappaleet kuullaan kunnianhimoisesti uudelleen sovitettuna sinfoniaorkesterille ja bändille, kun seitsenhenkinen suosikkiyhtye esiintyy Vantaan viihdeorkesterin kanssa Isossa salissa lauantaina 25. toukokuuta. Orkesteria johtaa Eero Lehtimäki. Artistit ja lauluntekijät Suvi Teräsniska, Yona ja Knipi esittävät uusia sovituksia suurimmista hiteistään Mikko Mäkisen orkesterin ja Gospel Helsinki -kuoron säestyksellä lauantaina 18. toukokuuta. Konsertti on osa Kirkon juhlat -kaupunkifestivaalin ohjelmaa Tampereella 17.–19. toukokuuta.

Laulaja ja lauluntekijä Anne Mattilan 40-vuotisjuhlakonsertissa lauantaina 9. maaliskuuta kuullaan akustisia versioita kaikille tutuista lauluista, kuten Perutaan häät ja Asfalttiviidakko, sekä myös harvinaisempia kappaleita. Lauantaina 10. helmikuuta Pienessä salissa soivat Olli Lindholmin säveltämät populaarimusiikin klassikot Markus Salon, Mikko Kangasjärven ja Jari Latomaan esittäminä. Salo kilpaili voittoisasti Lindholmin joukkueessa Voice of Finland -ohjelmassa vuonna 2019, ja Kangasjärvi ja Latomaa työskentelivät artistin kanssa vuosikymmenien ajan sekä muusikkoina että äänilevytuottajina.

Säveltäjä-basisti Lauri Porran LoveProge-konsertissa torstaina 2. toukokuuta kuullaan läpileikkaus suomalaisesta progesta. Huippumuusikoista koottu yhtye esittää mm. Wigwamin ja Tasavallan Presidentin kappaleita sekä muuta Love Recordsin tuotantoa. Pitkän linjan musiikintekijöiden Tuomo Prättälän ja Markus Nordenstrengin perustama indie folk -yhtye Tuomo & Markus esiintyy Pienessä salissa keskiviikkona 24. tammikuuta. Jazzin, progen, soulin, voimapopin ja angloamerikkalaisen juurimusiikin ääriviivat hämärtyvät konsertissa uniikiksi omaksi soundiksi. Yhtyeen livekokoonpanossa soittaa myös trumpetisti Verneri Pohjola.

Klassisen musiikin keväässä soivat säveltäjä Toivo Kuulan (1886–1918) koskettavimmat yksinlaulut bassobaritoni Tommi Hakalan ja pianisti Kristian Attilan tulkitsemina. Historiallisesti taustoitettu konsertti sunnuntaina 21. tammikuuta sukeltaa säveltäjän elämäntarinaan musiikin ja Kuula-asiantuntija Juhani Koiviston alustusten johdolla. Helsingin kamarikuoro esittää Sergei Rahmaninovin (1873–1943) Pyhän Johannes Krysostomoksen liturgian Pienessä salissa lauantaina 11. toukokuuta. Kuoroa johtaa Nils Schweckendiek.

Irlantilainen The National Dance Company of Ireland saapuu Tampere-taloon 25-vuotisjuhliaan viettävän Rhythm of the Dance -esityksen kanssa sunnuntaina 21. huhtikuuta. Show’ssa on mukana useita palkittuja tanssijoita sekä taitavia livemuusikoita ja solisteja. Ukrainalainen tanssi- ja lauluyhtye Volyn esiintyy Tampere-talossa perjantaina 2. helmikuuta. Monipuolinen kansantanssiyhtye on niittänyt yleisön suosiota ympäri maailmaa.

Tampere-talo tarjoaa myös lapsiperheille keväistä koettavaa. Aarne Alligaattori & Viidakkorumpu soittaa iloista ja tarttuvaa musiikkia koko perheelle lauantaina 17. helmikuuta. Lasten ja aikuisten kestosuosikki ja TV:stä tuttu maailmanmestaritaikuri Simo Aalto juhlii 45-vuotista uraansa Jokeri Pokeri Box Deluxe Show -esityksessä lauantaina 30. maaliskuuta. Lasten Lauantai -teemapäivässä 27. huhtikuuta nähdään Mauri Kunnaksen kirjaan pohjautuva Pieni Pelkojen Kirja -lastenteatteriesitys. Teemapäivänä perheen pienimmille on lisäksi tarjolla teatteriaiheinen työpaja Muumimuseossa sekä pannukakkubuffet ravintola Tuhtossa.

Tapahtumien liput ovat myynnissä Tampere-talon ja Lippu.fin lipunmyyntikanavissa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Bonnie Tyler. Kuva: Tina Korhonen
Bonnie Tyler. Kuva: Tina Korhonen
Lataa
The Animals
The Animals
Lataa
Scandinavian Music Group. Kuva: Pietari Purovaara
Scandinavian Music Group. Kuva: Pietari Purovaara
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tampere-talo on ohjelmistoltaan, tapahtumiltaan ja kävijämäärältään Suomen suurin ja monipuolisin kulttuuri- ja kongressikeskus ja tapahtumayhtiö. Toimimme myös promoottorina tuottamalla tapahtumia ja konsertteja talon ulkopuolella, ja Events Tampere -tapahtumatoimistomme tuottaa yritystapahtumia ja kongressi- ja kokouspalveluita.

Tapahtumamme sisältävät mm. balettivierailuita, oopperaa, lastenkulttuuria, rock- ja pop-konsertteja, messuja, kokouksia, konferensseja, yritystapahtumia, seminaareja ja kansainvälisiä kongresseja.

Vuonna 2022 Tampere-talon liikevaihto oli 14,7 miljoonaa euroa. Vuodessa järjestämme yli tuhat tapahtumaa, palvelemme 675 000 tyytyväistä kävijää ja tuotamme Tampereen talousalueelle 50 miljoonaa euroa. 

Tampere-talo Oy on perustettu 1987 ja ovet avattiin yleisölle 1990. Se on Tampereen kaupungin omistama osakeyhtiö. Yhtiön toimitusjohtaja on Paulina Ahokas, ja työntekijöitä on 52. Hallituksen puheenjohtaja on Kristiina Michelsson.

Talossa toimivat lisäksi täysimittainen sinfoniaorkesteri Tampere Filharmonia, à la carte -ravintola Tuhto ja maailman ainoa Muumimuseo. Talon yhteydessä palvelee Courtyard by Marriott -hotelli.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampere-talo Oy

Historiallinen oopperayhteistyö – Viimeiset kiusaukset juhlavuonna Tampereelle ja Savonlinnaan1.3.2024 09:00:00 EET | Tiedote

Tampereen Ooppera ja Savonlinnan Oopperajuhlat tekevät historiallista yhteistyötä ja tuottavat ensi vuodelle yhteistuotantona Joonas Kokkosen Viimeiset kiusaukset -oopperan. Teoksen ohjaa Mikko Kouki, musiikinjohdosta vastaa Ville Matvejeff ja pääosissa laulavat Mika Kares, Silja Aalto ja Johan Krogius. Vuosi 2025 on tämän kotimaisen oopperan klassikoihin lukeutuvan teoksen 50-vuotisjuhlavuosi. Oopperaa esitetään Tampere-talossa kuusi näytöstä maaliskuussa ja Olavinlinnassa kolme näytöstä kesällä 2025. Tampereen esitysten liput ovat nyt myynnissä.

Mediakutsu: La Traviata -oopperan teosesittely ohjaaja Samuel Harjanteen ja sopraano Marjukka Tepposen seurassa ti 27.2.22.2.2024 12:20:37 EET | Kutsu

Tampereen Oopperan odotettu La Traviata saa ensi-iltansa Tampere-talossa lauantaina 2. maaliskuuta. Nyt kutsumme mediaa oopperan teosesittelyyn Tampere-taloon tiistaina 27. helmikuuta. Keskustelemassa Giuseppe Verdin mestariteoksesta ovat ohjaaja Samuel Harjanne ja sopraano Marjukka Tepponen. Heitä haastattelee Tampere-talon ohjelma- ja liiketoimintajohtaja Suvi Leinonen.

Iskelmä Gaalan voittajat paljastuvat tänään Nokia Arenalla – ensi vuoden Blind Bird -liput nyt myynnissä16.2.2024 12:35:00 EET | Tiedote

Iskelmä Gaalaa juhlitaan tänään perjantaina 16. helmikuuta Tampereen Nokia Arenalla. Lavalle nousevat BEHM, Juha Tapio, Elastinen, KUUMAA, Anna Puu, Olli Halonen, VIIVI, Portion Boys, Suvi Teräsniska, Vesterinen Yhtyeineen, Erika Vikman ja Sara Siipola. Gaalassa palkitaan vuoden iskelmä, albumi, artisti, yhtye, tulokas ja viihdyttäjä. Yleisön äänestämien palkintojen lisäksi gaalassa jaetaan Teoston vuoden musiikintekijä -palkinto sekä Iskelmän toimituksen raadin valitsema Pro Iskelmä -palkinto. Ensi vuoden gaalaliput ovat nyt myynnissä.

Riihimäen Voimalan kehittämisestä aiesopimus – Tampere-talo-konserni ja Akun Tehdas mukana kehitystyössä25.1.2024 10:00:00 EET | Tiedote

Riihimäen kaupunki, Tampere-talo-konserniin kuuluva tapahtumayhtiö Talo Events Oy ja Akun Tehtaan tapahtumateknisen palvelun yhtiö Oy Aku´s Factory Ltd ovat solmimassa aiesopimusta Voimalan kehittämisestä. Tavoitteena on kehittää Riihimäen rautatieaseman välittömässä läheisyydessä sijaitsevasta Voimalasta ainutlaatuinen tapahtuma- ja kulttuurikeskus. Sopimuksen voimaantulo edellyttää Riihimäen kaupunginhallituksen käsittelyä ja hyväksyntää tiistaina 30. tammikuuta 2024.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye