VR voitti uuden junaliikennöintisopimuksen Ruotsissa

Jaa

VR Sverige on valittu X-trafikin uudeksi junaoperaattoriksi Gävleborgin alueella kesäkuusta 2025 alkaen. Sopimus on 11-vuotinen ja sen arvo on noin 900 miljoonaa kruunua. VR laajensi toimintaansa Ruotsiin yrityskaupalla kesällä 2022  kasvuhakuisen strategiansa mukaisesti ja osallistuu aktiivisesti alueellisiin joukkoliikennekilpailutuksiin.

X-trafikin junat liikennöivät Keski-Ruotsissa Gävleborgin alueella Gävlestä Ljusdaliin ja Sundsvalliin. Sopimuksen liikenne toteutetaan yhdeksällä kahden ja kolmen vaunun Regina-junalla. Tällä hetkellä liikenteen operoinnista vastaa Vy Tåg AB.

Kyseessä on toinen junaliikennöintisopimus, jonka VR Sverige on saanut VR:n yrityskaupan jälkeen. Ensimmäinen sopimus koski Bergslagenin alueen junaliikennettä (Tåg i Bergslagen).

”Uuden sopimuksen myötä asemamme alueella vakiintuu entisestään. Sopimus mahdollistaa yhteistyön operoimamme Tåg i Bergslagenin kanssa mm. kunnossapidon osalta. Odotamme innolla mahdollisuutta toivottaa uudet työtoverit tervetulleiksi VR:lle”, sanoo Johan Oscarsson, VR:n Ruotsin kaupunkiliikenteen johtaja.

Valinta voidaan riitauttaa kymmenen päivän kuluessa sen julkaisemisesta. Mikäli sitä ei riitauteta, sopimus allekirjoitetaan.

VR hakee kasvua Ruotsin sopimusliikenteestä

VR laajensi toimintaansa Ruotsiin hankkimalla yrityskaupalla Arriva Sverige AB:n. Yhtiö on toiminut 1.7.2022 alkaen nimellä VR Sverige AB. VR osallistuu aktiivisesti alueellisiin joukkoliikennekilpailutuksiin sekä Suomessa että Ruotsissa. Yrityskaupan myötä VR Group on yksi Pohjoismaiden suurimmista joukkoliikennetoimijoista. VR toimii Ruotsissa ostoliikennemarkkinoilla ja on Ruotsin kolmanneksi suurin junaoperaattori ja neljänneksi suurin bussioperaattori.

VR operoi Pågatågenia Etelä‑Ruotsissa Skånetrafikenin tilaamana. Lisäksi VR huolehtii Skånetrafikenin bussiliikenteestä Helsingborgissa ja Kristianstadissa. Itä‑Götanmaalla VR vastaa Östgötapendelnistä Östgötatrafikenin tilaamana. Tukholman alueella VR liikennöi linja‑autoja, raitiovaunuja ja paikallisjunia SL:n kilpailuttamana.

VR tarjoaa Ruotsissa noin 3 000 työntekijän, 520 linja‑auton, 180 junan ja 70 raitiovaunun avulla nykyaikaisia, ympäristöystävällisiä liikenneratkaisuja, joissa turvallisuus on aina etusijalla.

Yhteyshenkilöt

VR:n media desk

Viestintäyksikkömme palvelee mediaa puhelinnumerossa 029 434 7123 ja sähköpostiosoitteessa viestinta@vr.fi. Olemme tavoitettavissa toimistoaikana. Arki-iltaisin klo 16 jälkeen, arkipyhinä ja viikonloppuisin palvelemme mediaa akuuteissa häiriötilanteissa.

Puh:029 434 7123viestinta@vr.fi

Me VR:llä vauhditamme tulevaisuuden vastuullista liikkumista. Olemme Suomen valtion omistama matkustuksen, logistiikan ja kunnossapidon palveluyritys, joka kasvattaa hiilineutraalin raide- ja kaupunkiliikenteen suosiota. Huolehdimme arjen sujuvista matkoista Suomessa ja Ruotsissa sekä toimimme teollisuuden tukijalkana kotimaan logistiikassa. Vuonna 2022 kyydissämme tehtiin 194,2 miljoonaa matkaa ja kuljetimme 34,4 miljoonaa tonnia tavaraa. Liikevaihtomme oli 1 107,0 miljoonaa euroa ja työllistimme noin 9 000 rautaista ammattilaista. Lisätietoja: https://www.vrgroup.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta VR-Yhtymä Oyj

VR ja SSAB sähköistävät raskaan teollisuuden kuljetuksia – ensimmäiset sähkörekat liikenteeseen tänä vuonna21.2.2024 09:00:07 EET | Tiedote

Teräsyhtiö SSAB Europe ja VR:n logistiikkaliiketoiminnasta vastaava VR Transpoint ovat käynnistäneet yhteishankkeen raskaan teollisuuden kuljetusten sähköistämiseksi. VR investoi vähäpäästöisiin maantiekuljetuksiin hankkimalla täyssähkörekkoja, jotka tulevat SSAB Europen kuljetuksiin. Hankittavat rekat kuuluvat kokonaismassaltaan suurimpiin, jotka liikennöivät sähköisesti säännöllisissä asiakastoimituksissa Suomessa. SSAB Europe puolestaan investoi raskaan kaluston latauspisteisiin.

Korjattu: VR lisää kaukoliikenteen junavuoroja, torstaina 15.2. liikenteestä ajetaan noin 80% - Lähiliikenne kulkee normaalisti14.2.2024 17:12:35 EET | Tiedote

VR lisää kaukoliikenteen junavuoroja huomiselle torstaille, jolloin liikennöidään noin 80% normaaleista vuoroista. Lähiliikenteen junat (R, G, Z, O, M, H, T ja D-junat) kulkevat normaalisti, kuten myös yöjunat ja kiskobussit. Suosituimmilla reiteillä liikennöidään normaalisti, hiljaisimmilla reiteillä on edelleen linja-autokorvauksia tai harvennettuja vuoroja. Rekisteröityneet matkustajat saavat tiedon, jos varattu junavuoro perutaan. Oman junan tilanteen voi myös tarkistaa VR:n verkkosivuilta vr.fi:stä.

VR lisää kaukoliikenteen junavuoroja, torstaina 14.2. liikenteestä ajetaan noin 80% - Lähiliikenne kulkee normaalisti14.2.2024 17:06:01 EET | Tiedote

VR lisää kaukoliikenteen junavuoroja huomiselle torstaille, jolloin liikennöidään noin 80% normaaleista vuoroista. Lähiliikenteen junat (R, G, Z, O, M, H, T ja D-junat) kulkevat normaalisti, kuten myös yöjunat ja kiskobussit. Suosituimmilla reiteillä liikennöidään normaalisti, hiljaisimmilla reiteillä on edelleen linja-autokorvauksia tai harvennettuja vuoroja. Rekisteröityneet matkustajat saavat tiedon, jos varattu junavuoro perutaan. Oman junan tilanteen voi myös tarkistaa VR:n verkkosivuilta vr.fi:stä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye