Pohjois-Pohjanmaan liitto

Marrastulet osana Oulu2026 kulttuuripääkaupunkivuoden valonkuukausi tapahtumakokonaisuutta

Jaa

Marrastulet on Pohjoisen oopperakomppanian tuottama immersiivinen neljään lakeuden kuntaan ulottuva tapahtumasarja, jossa on mukana valoa, musiikkia ja installaatioita. Jokaisessa kunnassa esitetään sama Pohjoisen oopperakomppanian Maille mustien vesien -teoskokonaisuus, jossa on hyödynnetty paikkojen uniikkeja ominaisuuksia, tarinoita ja legendoja.

Teossarja on nähtävissä seuraavilla paikkakunnilla marraskuun 2023 aikana: 

18.11. klo 16–19 Limingan Alakestilän Arboretum (Värminkoskentie 20, 91900 Liminka)
25.11. klo 15–18 Lumijoen Varjakka (Varjakantie 828, 91980 Lumijoki).

Tapahtumat ovat ilmaisia ja kaikille avoimia. Sään mukainen pukeutuminen ja kulkureittien mahdollinen liukkaus on huomioitava. 

Teokset ovat syntyneet kuntien ideoimien aiheiden ja teemojen ympärille - pimeys, kuolema, mielenhyvinvointi, yhteisöllisyys, toivo, valo ja lakeus. Tapahtumaa ovat olleet rakentamassa Pohjoisen oopperakomppanian työryhmän lisäksi paikalliset kyläyhdistykset ja kunnan henkilöstö.

”Elämyksellisessä paikkasidonnaisessa teossarjassa tutkitaan taiteen keinoin arkisten, mutta unohdettujen paikkojen estetiikkaa ja kahlataan mustien vesien mailla”, kertoo Pohjoisen oopperakomppanian tuottaja Jonna Pulkkinen

Teossarjan teokset

Eeva-Maria Kauniskankaan kylmää valittava Haavruuva, Mari Kämäräisen Kuin aalto, joki -duetto kuolleen runoilijan Isa Aspin kanssa, Jani Pitkäsen tanssimaan kutsuvat Pisarat kosmoksessa ja uuteen, pimeään kurottava Ensilumia, Inkeri Jäntin vangitseva Merivaimo-tarina, Reitti/Portti, joka vie Marko Anttilan pieneen mutta sitäkin vaikuttavampaan Kurkistukseen ja Mari Kämäräisen tulevaisuutta ennustava Peilipoika-teos.

Teossarjan äänimaailman on luonut Jussi Alaraasakka.

Lisätiedot taiteilijoista ja teoksista Pohjoisen oopperakomppanian sivuilta www.nocpok.fi/ohjelmisto/marrasvalo

Pohjoisen oopperakomppanian työryhmä:
Kokonaisdramaturgia — Jenni Kinnunen, Jussi Alaraasakka, Marko Anttila, Inkeri Jäntti, Eeva-Maria Kauniskangas, Mari Kämäräinen, Jani Pitkänen & Jonna Pulkkinen
Valot & visuaalit — Jani Pitkänen
Äänisuunnittelu — Jussi Alaraasakka
Performanssi & installaatiot — Mari Kämäräinen
Tanssi & koreografia — Eeva-Maria Kauniskangas
Tekstit & tuottaja — Jonna Pulkkinen
Katutaide — Marko Anttila
Valokuvat — Inkeri Jäntti

Marrastulet on yksi Pohjois-Pohjanmaan liiton Kulttuurikenno – Yhteistyötä ja vaikuttavuutta kulttuuripalveluihin hankkeen taidepiloteista. Hanke on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama kulttuurin alueellinen kehittämistehtävä Pohjois-Pohjanmaalla.

Marrastulet tuovat valoa arkeen osana Oulu2026 kulttuuripääkaupunkivuoden #valonkuukausi tapahtumakokonaisuutta.  https://oulu2026.eu/valonkuukausi/

Lisätietoa:
Jonna Pulkkinen, tuottaja, Pohjoinen oopperakomppania, pulkkinenjonna@gmail.com
Kulttuurituottaja Anni-Stiina Hujala p. 040 685 4043, anni-stiina.hujala@pohjois-pohjanmaa.fi
Projektipäällikkö Auli Suorsa p. 050 386 8443, auli.suorsa@pohjois-pohjanmaa.fi

Pohjoinen oopperakomppania ry

Yhteistyössä Limingan, Kempeleen, Lumijoen ja Tyrnävän kunnat, Varjakan kyläyhdistys, Vihiluodon kyläyhdistys, Pömilä, Sippibaarin papat, Tupoksen metsästys- ja kalastusseura.

Pohjois-Pohjanmaan liitto - pohjoisen puolesta avoimessa yhteistyössä

Pohjois-Pohjanmaan liitto on Pohjois-Pohjanmaan 30 kunnan muodostama kuntayhtymä. Liiton tehtäviä ovat alueellinen kehittäminen, aluekehittämisohjelmien sekä EU-ohjelmien valmistelu yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa, maankäytön, liikennejärjestelmäsuunnittelun sekä maakuntakaavoituksen viranomais- ja kehittämistehtävät, edunvalvonta ja maakunnan tunnetuksi tekeminen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan liitto

Pohjois-Pohjanmaalle tulee neljä työllisyysaluetta – Valtioneuvosto vahvisti alueet23.2.2024 11:13:53 EET | Tiedote

Vuoden 2025 alusta lähtien Suomessa tulee olemaan 45 työllisyysaluetta. Kunnat ja kuntien muodostamat yhteistoiminta-alueet ovat jo ilmoittaneet työ- ja elinkeinoministeriölle, miten ne aikovat järjestää palvelut. Valtioneuvosto vahvisti alueet torstaina 22.2.2024. Julkisten työvoimapalveluiden järjestämisvastuu siirtyy valtion työ- ja elinkeinotoimistoilta kunnille ja kuntien muodostamille yhteistoiminta-alueille 1.1.2025. Lisäksi osa ELY-keskuksen palveluista siirtyy kunnille.

Maaseudun mahdollisuuksia kehitetään älykkäiden innovaatioiden avulla Pohjois-Pohjanmaalla9.2.2024 09:03:05 EET | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan maaseutualueita ryhdytään kehittämään älykkäiden ratkaisujen ja innovaatioiden avulla. Maakunta on vahvasti mukana kansainvälisessä, maaseutua kehittävässä SMART ERA -hankkeessa, jossa Pohjois-Pohjanmaa toimii yhtenä hankkeen kuudesta pilottialueesta. SMART ERA -hanke pyrkii vaikuttamaan maaseudun väestökatoon eri puolilla Eurooppaa. Tavoitteena on kääntää muuttovirrat laskuun ja käynnistää kestävä kasvu. Ratkaisua ongelmaan haetaan teknologisista ratkaisuista ja sosiaalisista innovaatioista. Paikalliset yhteisöt otetaan mukaan kehittämään ja suunnittelemaan erilaisia ratkaisuja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye