Merikarvian kunta

Merikarvia on Satakunnan yrittäjäaktiivisin kunta vuonna 2023

Jaa

Merikarvian kunta on saanut Satakunnan Yrittäjiltä tunnustuksen yrittäjäaktiivisimpana kuntana vuonna 2023. Satakunnan Yrittäjät tekevät joka toinen vuosi Yrittäjäaktiivinen kunta-kyselyn kunnan virkamiesjohdon ja yrittäjien johdon yhteisenä arviona. Merikarvian kunta sai tänä vuonna parhaat tulokset. Suomen Yrittäjät tekevät joka toinen vuosi yrittäjien kuntabarometrin, johon vain yritykset vastaavat. Viime vuonna (2022). Merikarvia oli Satakunnassa ykkössijalla tässäkin arvioinnissa ja valtakunnan tason arvioinnissa viides omassa kuntakokoluokassaan, joten kunnanjohtaja on tyytyväinen arviointeihin.

Aki Palomäki

“Olemme erittäin iloisia ja kiitollisia tästä tunnustuksesta. Se lämmittää mieltämme ja kertoo, että olemme tehneet oikeita asioita yrittäjien hyväksi. Tämä ei ole yhden miehen show, vaan se on laajan yhteistyöverkoston aikaansaama. Kunnan johdon, luottamushenkilöiden ja yrittäjien välillä on luja luottamus ja aito halu panostaa kunnan parhaaksi”, toteaa Merikarvian kunnanjohtaja Kimmo Puolitaival tyytyväisenä.

Merikarvian yrittäjät ovat erittäin kotiseutuhenkisiä. He ovat osoittaneet kasvuhalua ja -kykyä niin teollisilla kuin palvelutoimialoillakin. Esimerkiksi Eumer Finland Oy, joka valittiin viime viikolla vuoden satakuntalaiseksi yritykseksi, on yksi Merikarvian matkailutoimialan veturiyrityksistä. Kunnan pienestä koosta huolimatta syntyy jatkuvasti myös uusia yrityksiä, ja kunnan tavoitteet yrittäjyyden lisäämisessä on ylitetty.

“Vuoropuhelu kunnan ja yrittäjien kesken on tiivistä ja rakentavaa. Päättäjissä on erittäin vahva yrittäjien edustus, ja yrittäjyyskasvatus on oppilaitosten fokuksessa. Yrittäjien panos on mukana myös siinä”, kertoo Merikarvian Yrittäjien puheenjohtaja Henna Viikilä.
Merikarvian kunta on tehnyt monia toimenpiteitä yrittäjien palvelemiseksi ja tukemiseksi. Kunta on lisännyt avoimuutta yrittäjien suuntaan, arvioinut yritysvaikutuksia päätöksenteossa, kehittänyt hankintatoimea, nopeuttanut lupa-asioita, auttanut hankerahoituksen järjestämisessä, ratkonut tila- ja kaavoitustarpeita, antanut sparrausapua liiketoiminnan suunnittelussa ja puhunut pankeille kunnan kehitysnäkymistä. Parhaillaan kunta rakentaa yritysHUBia kunnanvirastolle, joka tarjoaa etätyöpisteen nopeiden tietoliikenneyhteyksien äärelle.

“Merikarvia on yrittäjäystävällinen kunta, jossa on hyvä elää ja yrittää. Haluamme jatkaa tätä linjaa ja kehittää kunnan ja yrittäjien välistä yhteistyötä entisestään. Toivomme, että tämä tunnustus kannustaa koko maakuntaa panostamaan yrittäjyyteen ja sen edellytyksiin”, sanovat kunnanjohtaja ja yrittäjien puheenjohtaja yhteisesti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Merikarvian kunta

Merikarvia on viihtyisä rannikkokunta Pohjanlahden rannikolla ja valtatie 8:n varrella  Porin pohjoispuolella. Matkaa Poriin on noin 50 kilometriä ja Kristiinankaupunkiin noin 60 km. Merikarviaa sanotaan toisinaan saaristokunnaksi, meillä on kaikkiaan miltei 2000 saarta. Elinkeinorakenteemme painottuu palveluihin ja teollisuuteen, myös alkutuotannolla on tärkeä merkitys.

Keskustassa  on useita päivittäistavara- ja erikoisliikkeitä. Meillä on monipuoliset peruspalvelut vauvasta vaariin. Päivähoitopaikkoja tarjotaan perheen pienimmille ja hoivapalveluja vanhimmalle väelle. Keskustassa toimii ala- ja yläkoulu sekä lukio.

Harrastamisen mahdollisuudet ovat meillä loistavat. Merikarvialta löytyy kansalaisopistotoimintaa ja uida voit vapaa-aikakeskus Rysän uimahallissa, jota minikylpyläksikin kutsutaan. Meillä on myös jäähalli, kirjasto, valaistu kuntorata, yleinen uimaranta ja paljon muuta.

Kalastajia ja retkeilijöitä kiinnostaa Merikarvianjoki. Hyvät venereitit houkuttelevat veneilemään, melomaan ja kalastamaan. Viihtyisät laavut ja kodat joen varrella riippusiltoineen kutsuvat retkikahville. Hyvästä ruoasta voit nauttia ravintoloissamme. Jäiköhän jotain mainitsematta? Tulemalla saat sen selville.

Tervetuloa Merikarvialle – kummallisen kodikkaaseen kuntaan!

Merikarvialla on yritystä!

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Merikarvian kunta

Merikarvian kunnassa taas uusi pelinavaus - nyt kehitetään aluehallintoa Euroopan neuvoston arviointiprosessissa13.11.2023 19:16:26 EET | Tiedote

Merikarvian kunnassa ollaan kehityksen kärjessä jo Euroopan tasolla. Nyt kunta on mukana ensimmäisten joukossa Euroopan neuvoston hyvän hallinnon arviointiprosessissa. Merikarvian kunta haki ja tuli valituksi hyvän hallinnon 2023 vuoden pilottiryhmään kymmenen muun suomalaisen kunnan kanssa. Olemme yhteistyössä laatineet lyhyen suomenkielisen kyselyn, jotta voimme verrata paikallishallinnon laatua muihin eurooppalaisiin aluehallinnon yksiköihin - hallintopäällikkö Sari Hatanpää kertoo. Tämä on ensimmäistä kertaa Suomessa toteutettava Euroopan neuvoston laatima ja vahvistama hyvän julkisen hallinnon arviointiprosessi.

Työllisyyden edistäminen ja sivistystoimen uusi rooli todettiin Merikarvian kunnan kärkihankkeiksi vuoden 2024 talousarviossa kuntalaispaneelissa tänään17.10.2023 16:56:12 EEST | Tiedote

Merikarvian kunta toteutti ainutlaatuisen kokeilun, jossa kuntalaiset osallistuivat talousarviosuunnitteluun. Sitra rahoittaa tämän uuden toimintamallin kehittämistä, joka laajentaa kuntalaisdemokratiaa täysin uudella tavalla. RatkaisuTorin kuntalaispanelistit toivat tänään Merikarvian kunnanvaltuustolle evästyksensä huomioitavaksi kunnan talousarvioon 2024. Jo bussimatkalla Merikarvialta kohti Turkua aloitettiin keskustelu valtuutettujen ja virkamiesten kanssa. Ajatusten vaihto vilkastui vielä varsinaisessa seminaarissa Turun Forum Marinumissa.

Tiedolla johtamisen uudet demokraattiset tuulet - Merikarvialla kuntalaispaneeli sai tekoälyllä tuotettua ja perinteistä talousdataa käyttöönsä talousarviosuunnittelun pohjaksi11.9.2023 22:12:02 EEST | Tiedote

Merikarvian kunta toteuttaa ainutlaatuista kokeilua, jossa kuntalaiset osallistuvat talousarviosuunnitteluun. Sitra rahoittaa tämän uuden toimintamallin kehittämistä, joka laajentaa kuntalaisdemokratiaa. RatkaisuTori-kuntalaispaneelien toiminta avattiin 5.9. käymällä keskustelua kunnan talousarvioon liittyvistä arvoista. Kunnanvirastolla jatkettiin 11.9. työskentelyä esittelemällä talousdataa päätöksenteon tueksi kahdesta täysin erilaisesta näkökulmasta.

Merikarvian kunta kutsuu kuntalaiset mukaan talousarviosuunnitteluun29.8.2023 19:45:12 EEST | Tiedote

Talousarvion ja -suunnitelman valmistelu on Suomen kunnissa vuosittain toistuva prosessi, johon osallistuvat kunnan toimielimet, viranhaltijat ja osa työntekijöistä. Kuntalaisilla ei ole aikaisemmin ollut suoraa mahdollisuutta osallistua tähän työskentelyyn. Sitra tarjosi mahdollisuuden suomalaisten kuntien hakea mukaan yhteistyöprojektiin, jossa muotoiltaisiin mallia, miten kaikki asiasta kiinnostuneet voisivat osallistua talousarvion ts. budjetin tekoon. Tässä ei ole kyse osallistavasta budjetoinnista vaan kokonaisvaltaisesti uudesta ajatusmallista. Koska kuntalaisilla ja Merikarvian kesäasukkailla on aivan varmasti erinomaisia ideoita kunnan kehittämiseksi, Merikarvian kunta haki ja tuli valituksi kokeiluun, joka on nyt käynnistymässä yhteistyössä Sitran ja Pieksämäen kaupungin kanssa. Tänä vuonna talousarvio muodostetaan täysin uudella tavalla näissä kahdessa kunnassa. Tavoitteena on synnyttää keskustellen erilaisia vaihtoehtoisia näkökulmia ja ideoita - mistä voitaisiin säästää ja

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye