Viisas Elämä Oy

Tasapainoinen suoliston mikrobiomi on hyvinvoivan kehon perusta

Jaa

Millainen merkitys suoliston mikrobiomilla on kehon terveyteen? Sandra Rangelin uutuusteos Mikrobiomin parantava voima (Viisas Elämä, 2023) kertoo kehon ja suoliston mikrobiomin vaikutuksista terveyteen lääketieteellisten läpimurtojen valossa.

Kirjailijan kuva: Markku Pajunen. Kansi: Rami Hakala
Kirjailijan kuva: Markku Pajunen. Kansi: Rami Hakala

”Mikrobiomin optimoiminen on avain huipputason terveyteen ja hyvinvointiin.”
– Sandra Rangel teoksessa Mikrobiomin parantava voima

Mikrobiomilla tarkoitetaan ihmisen elimistön bakteeriflooraa eli mikro-organismeja, jotka elävät kehossamme. Hyvinvointimme ja terveytemme on niistä täysin riippuvainen, sillä mikro-organismit edustavat 90 % ihmisen kehon soluista. Rangelin ajankohtainen uutuusteos perehtyy muun muassa siihen, mikä aiheuttaa mikrobiomin epätasapainon, millaisia vaikutuksia sillä on kehoomme, ja mitkä sairaudet liittyvät suoraan mikrobiomin epätasapainoon. Teos sisältää vinkkejä ja luontaisia hoitokeinoja mikrobiomin tasapainottamiseen, kun taas kirjan helpot ja herkulliset reseptit tutustuttavat lukijan sitä hoitavaan ruokavalioon. Näitä noudattamalla voi elää entistä terveempää ja energisempää elämää.

”Mikrobiomi vaikuttaa melkein kaikkeen mitä meissä tapahtuu, mielentilasta seksuaalisuuteen ja aineenvaihdunnasta immuniteettiin – jopa siihen miten koemme ja käsitämme todellisuuden ja maailman.” kertoo Rangel ja kannustaakin lukijaa pitämään huolta omasta mikrobiomistaan, sillä mikrobiomi pitää tutkitusti huolta myös sinusta.

Sandra Rangel on lääkäri, kirjailija ja kansainvälinen puhuja, joka on erikoistunut holistiseen lääketieteeseen ja mikrobiomiin. Hän on tehnyt yhteistyötä yhden maailman johtavan holistisen terveysklinikan, Hippocrates Health Instituten kanssa. Rangel on omistautunut auttamaan ihmisiä yhdistämällä perinteisen lääketieteen ja holistiset parantamismenetelmät. Hän on luennoinut Suomessa mikrobiomista ja kroonisten sairauksien parantamisesta jo vuosikymmenen ajan.

Mikrobiomin parantava voima ilmestyy kirjakauppoihin viikolla 47.

Viisas Elämä Oy on suomalainen kustantamo, jolla on 30 vuoden kokemus kotimaisen ja ulkomaisen tietokirjallisuuden julkaisemisesta. Julkaisemme huippuasiantuntijoiden kirjoittamia innostavia ja koskettavia teoksia elämän eri osa-alueille. Viisas Elämä on Suomen johtavin kustantamo hyvinvoinnin ja elämäntaidon kategoriassa. Teoksemme tarjoavat oivalluksia merkitykselliseen elämään.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kansi: Rami Hakala
Kansi: Rami Hakala
Lataa
Kuva: Markku Pajunen
Kuva: Markku Pajunen
Lataa

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Viisas Elämä Oy

Fyysikon ajatuksia energiahoidoista hyvinvoinnin tukena27.2.2024 08:46:00 EET | Tiedote

Mitä tiede voi sanoa energiahoidoista ja niiden tehosta vai voiko mitään? Filosofian tohtori Johanna Blomqvist lähestyy aihetta teoksessaan Kvanttifysiikasta energiahoitoihin – Fyysikon matka mieleen ja paranemiseen (Viisas Elämä, 2016) ja toteaa, että kvanttifysiikan ajatusmaailmaan energiahoitaminen saattaa ehkä sopia, mutta vastauksia pitää hakea myös muilta suunnilta. Suositusta kirjasta on ilmestynyt nyt uudistettu laitos (Viisas Elämä, 2024).

Kehity taitavaksi kuuntelijaksi ja auttajaksi uutuuskirjan avulla14.2.2024 08:47:00 EET | Tiedote

Kaipaatko toimintaohjeita erilaisten vaikeuksien ja kriisien ratkaisemiseen? Olli Lehtisen uutuusteos Auta kaveria keskustellen – Näin kuuntelet, ymmärrät ja ratkaiset ongelmia (Viisas Elämä, 2024) tarjoaa oivalluksia taitavan ja toisen huomioivan keskusteluavun antamiseen. Teos kerää yhteen kriisityöntekijöiden ja psykoterapeuttien osuvimmat keskusteluohjeet helposti omaksuttavaksi oppaaksi.

Eheä lapsuus on kasvattajan vastuu24.1.2024 08:48:00 EET | Tiedote

Kaverivanhemmuudessa lapsen kannateltavaksi on annettu liikaa vastuuta. Tämä on hyvin haitallista lapsen kasvulle ja kehitykselle. Päätösvalta on oltava vanhemmalla, vaikka vapauden ja rajojen sopivan suhteen löytäminen voi olla haastavaa. Kasvatusvaikuttaja, rehtori Jarno Paalasmaa haluaa auttaa kasvattajia löytämään lapsen eheän kasvun turvaamat rajat uutuuskirjassaan Vapaus ja rajat — Kaverivanhemmuudesta kasvattajaksi (Viisas Elämä, 2024).

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye