Varsinais-Suomen ELY-keskus

Lomautettujen määrän kasvu lokakuussa veti työttömyyden lievään nousuun Varsinais-Suomessa

Jaa

Varsinais-Suomessa työvoiman kysyntä on pudonnut viime vuoden lokakuusta lähes 40 prosenttia mutta työttömyys noussut vasta vajaalla tuhannella hengellä viime vuodesta. Valtakunnallisesti Varsinais-Suomen työttömyystilanne on varsin hyvä, koska työttömyysaste on 8,7%, joka on yhden prosenttiyksikön alempi kuin koko maassa keskimäärin.

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli lokakuun lopussa 20 200 työtöntä työnhakijaa. Lokakuun aikana työttömien määrä pysyttelee yleensä samoissa syyskuuhun verrattuna, mutta nyt lomautusten määrän kasvu nosti hieman työttömyyttä. Työttömien määrä nousi 300 hengellä edelliseen kuukauteen verrattuna. Vuotta aiemmasta on työttömien määrä noussut 700 henkilöllä eli 4 %, kun koko maan työttömien määrä on noussut samassa ajassa 10 %. Varsinais-Suomessa lomautettujen määrä nousi 400 henkilöllä (27 %) verrattuna vuodentakaiseen.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli lokakuun lopussa Varsinais-Suomessa 8,7 % eli 0,2 %-yksikköä korkeampi kuin vuosi sitten. Työttömien osuus työvoimasta oli selkeästi pienempi kuin koko maassa (9,7 %) keskimäärin.

Lokakuussa työttömiä oli muissa Varsinais-Suomen seutukunnissa viime vuotta enemmän paitsi Vakka-Suomen seutukunnassa. Vakka-Suomessa oli työttömiä 12 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna huolimatta kesäisistä autotehtaan irtisanomisista ja lomautuksista. Toki edellisvuoden heinäkuussa tapahtui autotehtaalla myös vastaava prosessi ja osa lomautuksista ehti päättyäkin jo, joka selittää lokakuun lukuja.

Varsinais-Suomen työttömyysaste oli korkein Turun seudulla (9,1 %) sekä Turussa (11,5 %). Pienin työttömyysaste oli Turunmaan saaristossa (6,0 %) sekä kunnista Ruskolla (4,1 %).

Lokakuun viimeisenä päivänä oli avoimia työpaikkoja tarjolla alueen työ- ja elinkeinotoimistossa 3 800 kappaletta eli vähemmän (-44 %) kuin vuosi sitten. Kolmen viime kuukauden aikana uusia työpaikkoja on avautunut 15 800 kpl eli 36 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Kaikkiaan työpaikkoja oli avoinna lokakuun aikana 8 800 kappaletta, joista 4 800 oli uusia, lokakuun aikana avautuneita työpaikkoja. Näin uusia työpaikkoja tuli lokakuussa tarjolle 39 % vähemmän kuin vuotta aiemmin. 

Marraskuussa työttömien työnhakijoiden määrä pysyy normaalisti suhteellisen samana lokakuuhun verrattuna. 

Tarkempaa tietoa:

www.temtyollisyyskatsaus.fi

-  Kaikkien ely-keskusten ja koko maan viimeisin työllisyyskatsaus löytyy tästä samasta paikasta.

-  Palvelusta voi kopioida katsauksen kuviot ja niiden lähteenä olevat taulukot mm. excel-muodossa.

Työllisyyskatsaukset, Varsinais-Suomi

- Työllisyyskatsaukset pdf-muodossa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Vesikeleillä päällystevaurioita voi syntyä nopeasti – paikoin jouduttu laskemaan nopeusrajoituksia23.2.2024 13:08:56 EET | Tiedote

Vesisateet ja nollan molemmin puolin vaihtelevat kelit ovat tuhoisa yhdistelmä päällysteille. Päällysteeseen voi syntyä suuriakin reikiä nopeasti, kuten viime aikoina on tapahtunut eri puolilla Varsinais-Suomea ja Satakuntaa. Valtatiellä 2 Tikkulan kohdalla ja valtatiellä 8 Ihodessa on jouduttu laskemaan tien nopeusrajoitusta 50 km:iin/h päällystevaurioiden vuoksi.

Valtatien 2 parantaminen Porin keskustan kohdalla: YVA-ohjelma nähtäville21.2.2024 09:00:00 EET | Tiedote

Ympäristövaikutusten arviointi on käynnistynyt hankkeessa Valtatien 2 parantaminen Porin keskustan kohdalla, YVA. Arvioitavana on kahden valtatien 2 parantamisvaihtoehdon ympäristövaikutukset Porin keskustan kohdalla, Korven ja Tiilimäen eritasoliittymien välillä. Yhteysviranomaiselle toimitettu YVA-ohjelma on suunnitelma siitä, kuinka ympäristövaikutusten arviointi tullaan toteuttamaan. Ohjelma on nähtävillä 21.2–22.3. ja sitä esitellään yleisötilaisuudessa 6.3. Porin Leijonassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye