Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Keusote palkitsi työntekijöitään laatu- ja innovaatioteoista

Jaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote) palkitsi työntekijöitään laadun edistämiseksi tehdyistä kehittämistöistä ja uusista innovaatioista. Palkitsemisella halutaan tehdä kehittäjien ja innovaattorien työtä näkyväksi ja antaa myös muille mahdollisuus hyödyntää tehtyä kehittämistyötä ja innovaatioita.

Laatu- ja innovaatiopalkinnot jaettiin Keusoten henkilöstötapahtumassa 17.11.2023.
Laatu- ja innovaatiopalkinnot jaettiin Keusoten henkilöstötapahtumassa 17.11.2023.

Keusoten vuoden 2023 laatu- ja innovaatiopalkinnot myönnettiin 17.11. Keusoten henkilöstötapahtumassa Järvenpään Aino Areenalla.  

– Laatu- ja innovaatiopalkitseminen on tärkeä osa Keusoten henkilöstön palkitsemiskokonaisuutta. Se tuo näkyväksi henkilöstömme ansiokasta arjen kehittämistyötä ja innovaatioita. Lämpimät onnittelut ja kiitokset hyvästä työstä kaikille kilpailuun osallistuneille, kiittää hyvinvointialuejohtaja Mikko Komulainen

Asiakkaiden ja henkilöstön tyytyväisyys takaa laadun 

Laatupalkinnon 1. sija (3 000 €) myönnettiin ikäihmisten ja vammaisten palvelujen valvontayksikölle, joka on kehittänyt asiakaskohtaista valvontaa. Uusi toimintamalli edistää asiakkaan osallisuutta, kuulluksi tulemista ja entistä laadukkaampien palvelujen tarjoamista. 

– Vaikuttavuudesta on vahvaa näyttöä, ja toimintamalli on laajennettavissa koko hyvinvointialueen käyttöön. Valvontayksikön työnantajan suositeltavuus ja työelämän laadun kokemus on ollut nousussa ja korkealla tasolla Keusoten sisäisessä vertailussa. Tämä on hieno tulos ja hyvä osoitus laadukkaasta kehittämisestä, toteaa laatupäällikkö Minna-Maarit Immonen Keusoten laatu- ja innovaatiopalkinnon työryhmästä. 

Laatupalkinnon 2. sija (2 000 €) meni Keusoten perheoikeudellisille palveluille ja 3. sija (1 000 €) sairaalapalveluiden alueelliselle potilaskoordinaatiolle. Perheoikeudelliset palvelut ovat yhteistyössä Kasper-hankkeen kanssa edistänyt lapsen osallisuutta ja oikeutta tulla kuulluksi. Sairaalapalveluissa puolestaan on luotu alueellisesti yhtenäinen toimintamalli potilaskoordinaatiolle. Se on parantanut tiedonsiirtoa, vähentänyt turhaa puhelinliikennettä ja edesauttanut hoitohenkilökunnan resurssien parempaa kohdentumista välittömään hoitotyöhön.     

Sekä pitkäkestoista kehittämistyötä että rohkeita kokeiluja 

Innovaatiopalkinnot myönnettiin perhehoitoyksikkö Pihlajalle (2 000 €), infektio- ja tartuntatautiyksikölle (1 000 €) sekä nuorten aikuisten mielenterveys- ja päihdepalvelujen asiakasohjaukselle (1 000 €).  

Perhehoitoyksikkö Pihlajassa on pitkäkestoisen ja tavoitteellisen kehittämistyön tuloksena sähköistetty suuri määrä ennen manuaalisesti toteutettuja toimintamalleja, lomakkeita ja raportteja. Näin on vapautunut työaikaa ja palvelun saatavuus on parantunut. 

Infektio- ja tartuntatautiyksikkö on uutena innovaationa hyödyntänyt simulaatio-oppimista työntekijöiden käsihygienian koulutuksessa. Pilotointivaiheen jälkeen toimintamalli on laajennettavissa koko Keusoteen, ja tavoitteena on työaikasäästö. 

Asiakasohjausyksikössä puolestaan on tunnistettu asiakasryhmä, jolla on erityisiä haasteita palveluun pääsyssä. Yksikössä on kehitetty nuorille aikuisille monialainen ja innovatiivinen konsepti, joka tukee nopeaa palveluun pääsyä ja mahdollisuutta varhaiseen tukeen. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Minna-Maarit Immonen, laatupäällikkö 
p. 050 4972 581 
minna-maarit.immonen@keusote.fi 
 
Hanna Pellikka, johtava asiantuntija 
p. 050 4972 641 
hanna.pellikka@keusote.fi

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Ravitsemushoitoa tehostamalla ja vajaaravitsemuksen riskiä seulomalla haetaan kustannussäästöjä hyvinvointialueille27.2.2024 09:54:59 EET | Tiedote

Valtion ravitsemusneuvottelukunta (VRN) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ovat julkaisseet uudistetun ravitsemushoitosuosituksen. Suosituksen tavoitteena on tehostaa ravitsemushoitoa ja -ohjausta osana potilaan kokonaisvaltaista hoitoa sekä edistää kansalaisten ravitsemusterveyttä. Keski-Uudenmaan alueellinen ravitsemuskoulutuspäivä järjestetään 6.3.2024 Hyvinkään sairaalalla ja etänä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye