Messukeskus

EMBARGO 21.11.2023 klo 8.30 Vuoden Kaunein Sormus 2023 -kilpailun historian nuorin voittaja Robert Tarkkanen on ylpeä juuristaan ja suunnittelee jo satojen timanttien uniikkikoruja räppäreille

Jaa

Helsinkiläisen kultaseppämestari Robert Tarkkasen suunnittelema Juuret – Roots -sormus on voittanut Vuoden Kaunein Sormus 2023 -kilpailun. Vahvan muotokielen omaava, heliodoreja, valko- ja keltakultaa sekä timantteja yhdistelevä cocktailsormus sai eniten ääniä kilpailun yleisöäänestyksessä. Vain 25-vuotias Tarkkanen on kilpailun historian nuorin voittaja ja kolmannen polven kultaseppämestari, josta on vaivihkaa tullut myös suomalaisten räppäreiden korujen hovisuunnittelija.

Robert Tarkkanen on Vuoden Kaunein Sormus 2023 -kilpailun historian nuorin voittaja ja kolmannen polven kultaseppämestari, josta on vaivihkaa tullut myös suomalaisten räppäreiden korujen hovisuunnittelija.
Robert Tarkkanen on Vuoden Kaunein Sormus 2023 -kilpailun historian nuorin voittaja ja kolmannen polven kultaseppämestari, josta on vaivihkaa tullut myös suomalaisten räppäreiden korujen hovisuunnittelija.

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailu nostaa esiin tämän hetken korumuotoilua ja sen monimuotoisuutta sekä kannustaa suomalaisia käyttämään rohkeasti koruja. Nyt 16. kertaa järjestetyn kilpailun teemana oli Häivähdyksiä.

Idea kultaseppämestari Robert Tarkkasen suunnittelemaan Juuret – Roots -voittosormukseen syntyi hänen samaa nimeä kantavasta mestarityöstään. Tarkkanen suunnitteli ensin sadantuhannen euron arvoisen kaulakorun iltakäyttöön. Sitten tuli sormus. Tarkkanen päätti tehdä korusarjaan näyttävän cocktailsormuksen.

”Juuret ja se mistä olen tullut, on ollut mulle aina tosi tärkeää. Työskentelen kolmannessa polvessa kultaseppänä, ja olemme kaikki kultaseppämestareita”, Robert Tarkkanen kertoo suunnittelun lähtökohdista.

Juuret – tosin hieman toisenlaiset – näkyvät myös sormuksen muodossa ja materiaaleissa. Juuret – Roots -sormuksessa on käytetty yhteensä 3,06 karaattia heliodoreja, 18 karaatin valkokultaa ja keltakultaa yhdistettynä sekä 0,74 karaatin timantteja. Ukrainaa symboloiva kukan muoto tuli mukaan sitä kautta, että kaulakorussa käytetty pääkivi oli peräisin Ukrainasta ja hiottu valmiiksi 22.2.2022.

”Kun sota alkoi kaksi päivää myöhemmin, kivenhiojat joutuivat sulkemaan liikkeensä ja ikäiseni kaverit samalta alalta lähtivät rintamalle puolustamaan maataan. Silloin päätin, että käytän juuri tätä kiveä ja teen sille kunniaa. Halusin käyttää myös Ukrainassa kaivettuja ja hiottuja helidoreja, koska se oli pieni tapa auttaa oman alani yritystä siellä. Siksi valitsin nämä kivet sormukseen”, Tarkkanen kertoo.

Ateljeen hajut ja koneiden pärinä olivat osa Tarkkasen kasvuympäristöä

Robert Tarkkasen kiinnostus isän ja isoisän ammattiin heräsi varhain. Ateljee oli paikka, jossa hän vietti aikaa lapsena ja lepäili ollessaan vaikkapa kipeänä. Ateljeen hajuista ja koneiden pärinästä tuli osa hänen kasvuympäristöään, ja

lukion ja armeijan jälkeen suunta oli selvä.

”Siisteintä tällä hetkellä on se, että aina kun tulee projekti, mulla on mahdollisuus lähteä kokeilemaan jotain uutta. Se tuo tällä hetkellä myös parasta tulosta. Kokeilen tosi paljon kaikkea, tykkään hakea rajoja ja lähden aina haastamaan itseä erilaisista kulmista. Tykkään tosi paljon suunnitella hyödyntäen 3D-teknologiaa ja käytän sitä avuksi omassa piirtämisessä”, Tarkkanen luonnehtii tapaansa tehdä.

Vaivihkaa Robert Tarkkasesta on tullut myös suomalaisten räppäreiden tilaamien uniikkikorujen suunnittelija. Hän on suunnitellut muun muassa räppäreille William ja Korelon riipukset, joissa on yli 500 timanttia ja joiden hinta on yli 20 000 euroa. Tällaisia asiakkaita astelee nuoren kultaseppämestarin ovesta sisään yhä enemmän.

”Tällä hetkellä mun nimi on noussut esiin niissä piireissä aika hyvin, yhteydenottoja tulee aika paljon. Ne ovat mielenkiintoisia projekteja, joissa ei ole oikein rajoja ja tarkoitus on saada sellaista Amerikan meininkiä. Jotkut haluavat kahdenkymmenen tuhannen koruja, jotkut jotain pienempää alkuun”, hän kertoo.

Kun Robert Tarkkaselta kysyy, kenelle hän haluaisi suunnitella koruja, vastaus tulee empimättä.

”Ruotsin kuninkaallisille olisi kiva suunnitella. Olisi aika hauskaa, että pääsisi tekemään sinne jotain. Isot näyttävät jutut ovat aina kiinnostavimpia projekteja, koska niitä eivät kaikki pääse tekemään ja tulee aika rajuja ideoita”, hän sanoo.

Juuret – Roots -sormus sai yli 1300 ääntä

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun järjestävät yhteistyössä I love me -messut ja Häät-lehti sekä Häät.fi. Kilpailun voittaja saa I love me -messujen myöntämän 3000 euron palkinnon sekä näkyvyyttä Messukeskuksen kanavissa, Häät-lehdessä ja Häät.fissä.

Nyt 16. kertaa järjestettyyn, kulta- ja hopeasepille sekä korumuotoilijoille suunnattuun kilpailuun ilmoitettiin 53 sormusta, joiden joukosta esiraati valitsi 10 finalistia yleisöäänestykseen. Yleisöäänestyksessä annettiin 6773 ääntä. Voittosormus sai 19,7 prosenttia äänistä.

Vuoden Kaunein Sormus 2023 -kilpailun esiraatiin kuuluivat toiminnanjohtaja Henrik Kihlman, Suomen Kultaseppien Liitto; radiotoimittaja/Aito Iskelmä ja näyttelijä Hanna Kinnunen; yhteistyöpäällikkö Piia Lehtinen, Designmuseo; vaikuttaja ja podcast-juontaja Sara Parikka; johtava intendentti Hanne Siekkinen, Huutokauppa Helander; viestinnän asiantuntija Pia Sievinen, Helsingin Messukeskus ja päätoimittaja Sari Yli-Salomäki, Häät-lehti ja Häät.fi.

Vuoden Kaunein Sormus 2023 -kuvat ovat ladattavissa täältä.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Pia Sievinen, viestinnän asiantuntija, Helsingin Messukeskus, p. 040 559 9155, pia.sievinen@messukeskus.com

Sari Yli-Salomäki, päätoimittaja, Häät-lehti ja Häät.fi, p. 040 505 7345, sari.yli-salomaki@editus.fi

Vuoden Kaunein Sormus 2023 -suunnittelija Robert Tarkkanen, p. 045 1285298, robert@tarkkanen.fi, @roberttarkkanen

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun järjestävät vuosittain yhteistyössä I love me -messut, Häät-lehti ja Häät.fi. Kilpailu järjestettiin tänä vuonna 16. kerran. I love me tuo kauneuden, muodin ja hyvinvoinnin kiinnostavimmat brändit ja tuoreimmat ilmiöt Helsingin Messukeskukseen seuraavan kerran 29.11.–1.12.2024. www.iloveme.fi | @iloveme_official Häät-lehti ja Häät.fi ovat hääparin henkilökohtainen avustaja tärkeän päivän kynnyksellä. www.häät.fi | @haatfi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pia Sievinen, viestinnän asiantuntija, Helsingin Messukeskus, p. 040 559 9155, pia.sievinen@messukeskus.com

Sari Yli-Salomäki, päätoimittaja, Häät-lehti ja Häät.fi, p. 040 505 7345, sari.yli-salomaki@editus.fi

Vuoden Kaunein Sormus 2023 -suunnittelija Robert Tarkkanen, p. 045 1285298, robert@tarkkanen.fi, @roberttarkkanen

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Studiassa 2023 kohdattiin tulevaisuuden merkeissä ja tutustuttiin opintomahdollisuuksiin 13 400 nuoren voimin29.11.2023 17:30:00 EET | Tiedote

Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma Studia toi Helsingin Messukeskukseen kahden päivän aikana 13 400 uteliasta nuorta, jotka tutustuivat tulevaisuuden yli 130 näytteilleasettajan tarjoamiin opiskelu- ja uramahdollisuuksiin Suomessa ja maailmalla. Keskiviikkona kuultu Presidenttiehdokkaat grillissä -tentti herätti kiinnostusta ja sai ennätysyleisön. Studian järjestävät yhteistyössä Helsingin Messukeskus ja Suomen Lukiolaisten Liitto.

Atlantin ylittänyt Jari Saario veneineen Vene 24 Båt -messuilla29.11.2023 13:38:45 EET | Tiedote

Palomies, pelastussukeltaja Jari Saario teki vuonna 2023 ainutlaatuisen Atlantin valtameren ylityksen soutuveneellä kaksi kertaa. Matkaa seurattiin tammikuusta lokakuuhun suurella kiinnostuksella. Nyt Saario on kertomassa hurjasta reissustaan, sen haasteista ja huippuhetkistä venemessuilla. Saario tuo Vene 24 Båt -messuille 9. – 18.2.2024 Helsingin Messukeskukseen soutuveneensä, jossa vietti 178 vuorokautta ja jolla souti 11 800 km.

EMBARGO 28.11.2023 klo 12.30 Hausjärven lukio palkittiin Studia-messuilla kestävän kehityksen edistämisestä: ”Pienet lukiot voivat kääntää pienuuden voimavaraksi heikkouden sijaan”28.11.2023 12:30:00 EET | Tiedote

Suomen Lukiolaisten Liitto ja Helsingin Messukeskus myönsivät tänään avautuneilla Studia-messuilla 2000 euron arvoisen lukiolaisstipendin Hausjärven lukiolle. Vuonna 2023 stipendin myöntöperusteissa korostuivat opiskelijalähtöisesti koulussa tehdyt kestävyysinnovaatiot. Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma Studia järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 28.–29.11.2023 yhteistyössä Suomen Lukiolaisten liiton kanssa.

Studiassa 2023 kohtaavat tulevaisuuttaan suunnittelevat nuoret ja presidenttiehdokkaat27.11.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma Studia tuo yhteen opintojaan suunnittelevat nuoret ja 130 vaihtoehtoja tarjoavaa näytteilleasettajaa sekä tarjoaa ajankohtaisen ohjelman. Keskiviikon 29.11. Presidenttiehdokkaat grillissä -keskustelussa ehdokkaat vastaavat Suomen Lukiolaisten Liiton kysymyksiin, miten he edistäisivät nuorille tärkeitä asioita. Studia järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 28.–29.11.2023 yhteistyössä Suomen Lukiolaisten liiton kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme