Pirkanmaan hyvinvointialue

Pirkanmaan hyvinvointialueen sähköisten palveluiden digituki laajenee – alkaen Lempäälästä

Jaa

Yhteinen pilotti Pirkanmaan hyvinvointialueen ja Lempäälän kunnan välillä pyrkii laajentamaan digituen mahdollisuuksia ja tekemään sähköisten palveluiden käytöstä entistä helpompaa. Tarkoituksena on laajentaa sosiaali- ja terveyspalvelujen digitukea niin, että sitä olisi saatavilla tulevaisuudessa laajasti Pirkanmaan eri kunnissa.

Kuvassa näkyy käsi, joka pitelee kännykkää. Kännykässä avoinna chat-ikkuna.
Kuva: Olli-Pekka Latvala Kuvan lähde: Pirkanmaan hyvinvointialueen kuva-arkisto

Sähköisten palveluiden käytön lisääntyessä yhä useammat tarvitsevat tukea niiden hyödyntämisessä. Monet kunnat ovatkin jo aloittaneet tarjoamaan yleistä digitukea omissa toimipisteissään.

Pilotti käynnistyi marraskuun alussa Lempäälä-talon Palvelukäytävällä. Käytävällä on jo aiemmin ollut tarjolla digitukea laitteiden ja yleisten digitaalisten palveluiden käyttöön. Pilotissa digituki laajennetaan koskemaan myös Pirkanmaan hyvinvointialueen sähköisiä palveluita, tarjoten asukkaille mahdollisuuden saada apua esimerkiksi sähköiseen asioimiseen ja chat-palveluiden käyttöön.

Käytävällä työskentelevä henkilökunta on perehdytetty hyvinvointialueen tarjoamiin palveluihin. Asukas saa itse päättää, kuinka paljon omia tietojaan haluaa jakaa Palvelukäytävän henkilökunnalle vai haluaako asioida täysin nimettömänä.

Lempäälän Palvelukäytävä palvelee ma–pe klo 8.00–18.00 osoitteessa Manttaalitie 15, 37500 Lempäälä.

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Aluehallitus hyväksyi lapsiperheiden ja suun terveydenhuollon palvelujen verkoston jatkovalmisteluun ja käynnisti keskustelukierroksen avokuntoutuksen, vammaissosiaalityön ja vammaisten työ- ja päivätoiminnan palveluverkosta27.11.2023 12:44:12 EET | Tiedote

Aluehallitus käsitteli maanantaina lasten, nuorten ja perheiden sekä suun terveydenhuollon palveluiden verkoston kuulemis- ja keskustelukierrokselta saatua palautetta. Aluehallitus hyväksyi näiden kokonaisuuksien palveluiden verkostoa koskevat esitykset yksityiskohtaisen palveluverkkosuunnittelun pohjaksi.

Avokuntoutuksen, vammaisten työ- ja päivätoiminnan sekä vammaissosiaalityön palveluverkko aluehallituksessa 27.11.22.11.2023 15:58:14 EET | Tiedote

Avokuntoutuksen sekä vammaisten työ- ja päivätoiminnan toimipisteitä esitetään keskitettäväksi isompiin kokonaisuuksiin. Avokuntoutukseen ja vammaissosiaalityöhön kuuluu jo tällä hetkellä paljon kotikäyntejä, joten toimipisteitä voidaan nykyisestä keskittää ja digipalveluja edelleen lisätä. Myös vammaisten päivätoiminnassa voidaan lisätä liikkuvia palveluja ja etäosallistumista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme