Työttömien työnhakijoiden määrän kasvu kiihtyi Uudellamaalla (Uusimaa)

Jaa

Uudellamaalla oli lokakuun lopussa yhteensä 86 539 työtöntä työnhakijaa, joista ilman työsuhdetta olevia oli 81 374 ja lomautettuja 5 165. Ilman työsuhdetta olevien määrä nousi 5 504 henkilöllä (7,3 %) ja lomautettujen määrä nousi 2 355 henkilöllä (83,8 %) vuoden takaiseen verrattuna. Koko maassa ilman työsuhdetta olevien määrä kasvoi 6,0 % ja lomautettujen määrä 95,2 % edellisvuoteen verrattuna. 

Työnvälitystilasto lokakuu.
Työnvälitystilasto lokakuu.

Työttömien kokonaismäärä nousi Uudellamaalla 10,0 % verrattuna vuotta aikaisempaan. Työttömiä työnhakijoita oli 7 859 henkilöä enemmän viime vuoden lokakuuhun nähden. Koko maan vuosimuutos oli lokakuun lopussa 10,2 %. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Uudellamaalla lokakuun lopussa 9,7 %, mikä vastaa koko Suomen tasoa (9,7 %).

Alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli alueella yhteensä 7 311, mikä on 866 henkilöä (13,4 %) enemmän kuin vuotta aiemmin. Alle 30-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli lokakuun lopussa 16 322, mikä on 1 816 henkilöä (12,5 %) enemmän edellisvuoteen verrattuna. Pitkäaikaistyöttömiä alueella oli 34 656, mikä on 302 henkilöä (0,9 %) enemmän vuoden 2022 lokakuun lopussa. Ulkomaalaisia työttömiä oli 19 878, mikä on 2 622 henkilöä (15,2 %) enemmän edellisvuoteen verrattuna.

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin Uudenmaan TE-toimistoon lokakuussa 17 197, mikä on 42,3 % vähemmän kuin vuosi sitten. Koko maan tasolla vuosimuutos oli 32,3 %.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

tutkimus.uusimaa@ely-keskus.fi

Kuvat

Työnvälitystilasto lokakuu.
Työnvälitystilasto lokakuu.
Lataa

Linkit

ELY-keskukset edistävät alueellista kehittämistä

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Uudenmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye