Basam Books

Timo Karvisen esikoisromaani "Konsultti" on satiiri lähitulevaisuudesta

Jaa

Konsultti kertoo eettisen konsultin filosofi Petri Paatelaisen ihmeelliset ja opettavaiset seikkailut Maassa ja Marsissa.


“Kilpailijamme Futurez Inc® myy vaikka mummonsa. Me taas kerromme, miksi mummon saa myydä.”

Petri Paatelainen on eettinen konsultti. Ehkä paras. Iltaisin hän katselee televisiota joskus robotti, joskus kollega kainalossaan. Elämä on suht mukavaa, ja sitä voi parannella kemikaaleilla. Mutta Petri töppää ja raskaasti. Pakomatkallaan hän joutuu Marsiin, jossa asuu kuolemattomia karhuja. Nämä ottavat Petrin kuin omakseen, ja hän viihtyy mainiosti punaisella planeetalla. Lopulta Petrin on kuitenkin lähdettävä takaisin, sillä hän levittää tahtomattaankin huonoja vaikutteita.

”Asettaudun makuulle ja haalin lämmintä hiekkaa ja risuja päälleni. Olen niin pettynyt. En tiedä, mitä olin tulevaisuudelta toivonut. Minusta on mukava asua puussa ja käydä kalassa Brumghin kanssa. En edes syyllistä itseäni siitä, että olen kadottanut sen vähäisenkin kunnianhimoni, joka minulla joskus saattoi olla. Olen myös onnistunut unohtamaan, että jonain päivänä kuolen. Mutta nyt alan välittömästi murehtia Telluksen asioita. Murhaa, töitä, Ninaa – kaikkea. Haluan tai en, he lähettävät minut takaisin. Haluan silti jättää itsestäni kuvan, että olin ajatteleva ja vastuuntuntoinen. Itserakkaus – kaiken se kärsii, kaiken se kestää.”

Konsultti on härski satumainen satiiri lähitulevaisuudesta. Kirjoittaja Timo Karvinen on telluslainen vanhus Koillis-Vantaalta.

Arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt:

Anita Salo

anita@basambooks.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anita SaloViestintävastaavaBasam Books Oy

Viestintä, sosiaalinen media, tiedotteet, arvostelukappaleet

anita@basambooks.fi

Kuvat

Linkit

Tietoa julkaisijasta

Basam Books on riippumaton helsinkiläinen yleiskustantamo. Meidät tunnetaan erityisesti laadukkaan hyvinvointi- ja työelämäkirjallisuuden, kaunokirjallisten klassikoiden sekä runouden kustantajana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Basam Books

"Anssi Ylirönnin syvällinen monitieteellinen teos 'Ajasta iäisyyteen' tarjoaa uudenlaisen katsauksen kuolemaan"11.4.2024 09:18:00 EEST | Tiedote

Anssi Ylirönnin monitieteellinen teos 'Ajasta iäisyyteen' tarjoaa syvällisen katsauksen kuolemaan uusien näkökulmien kautta. Ylirönni yhdistää filosofiaa ja biologiaa etsiessään vastauksia kysymyksiin kuolemasta, elämästä ja tietoisuudesta. Teos tarkastelee kuolemaa osana luonnon kiertokulkua ja ihmisten ohella myös muiden lajien näkökulmasta.

Äänesi, ikuinen viha-rakkaussuhde? Äänikouluttaja Sara Rouvisen uusi teos "Löydä luonnollinen äänesi" rohkaisee vapaaseen ilmaisuun9.4.2024 10:24:35 EEST | Tiedote

Löydä luonnollinen äänesi-teos opastaa lukijan ainutlaatuiselle matkalle äänen maailmaan. Ääni on tärkeä tunneilmaisun ja rentoutumisen väline, ja kirja tarjoaa helpot harjoitukset äänen kehittämiseen ja huoltamiseen. Tekijä Sara Rouvinen on esiintymisen ja äänenkäytön kouluttaja, puheviestinnän FM, laulaja ja esiintyvä artisti. Kirja avaa äänen eri piirteitä ja rohkaisee lauluun, puhumiseen ja vapaaseen ilmaisuun, olitpa sitten esiintyjä, puhetyöntekijä tai muuten vain kiinnostunut äänestäsi. Kirja pitää sisällään myös inspiroivia haastatteluja ihmisten suhteesta omaan ääneen. Kirjassa on haastateltu mm. näyttelijä Sari Havasta, sokeaa laulunopettajaa Riikka Hännistä ja lukuisia muita äänenkäyttäjiä.

"Fasismista ja demokratiasta: George Orwellin upea klassikko herää uudelleen henkiin"5.4.2024 11:22:44 EEST | Tiedote

George Orwellin intohimoinen älykkyys ja vastustus totalitarismia kohtaan heijastuvat uudessa kirjajulkaisussa "Fasismista ja demokratiasta". Kokoelma koostuu 1940-luvun esseistä, joissa Orwell käsittelee sosiaalista epäoikeudenmukaisuutta ja puolustaa demokratiaa. Näiden uudelleen julkaistujen klassikoiden avulla lukijat voivat löytää ajankohtaisia näkökulmia politiikkaan ja yhteiskuntaan.

Yhdessä menestykseen: Matti Nokelan uusi kirja tarjoaa selkeät ohjeet tuloksellisen ja hyvinvoivan työyhteisön rakentamiseen19.3.2024 09:20:00 EET | Tiedote

Uusi kirja pureutuu työhyvinvoinnin ytimeen - kuinka organisaatio voi rakentaa tuloksellisen ja hyvinvoivan työyhteisön? Selkeät ohjeet vastuunottoon omasta hyvinvoinnista ja johtajuudesta, sekä vuorovaikutuksen merkityksestä. Kirjassa esitellään käytännöllinen ryhmädynamiikkamalli kehittämään yksilöiden ja yhteisön menestystä. Matti Nokela - kouluttaja ja työnohjaaja - tuo yli 30 vuoden kokemuksensa kirjaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye