Pirkanmaan ELY-keskus

Työttömien määrä oli lokakuussa 4 202 henkilöä suurempi kuin vuotta aiemmin, maakuntavertailussa Pirkanmaan työttömyys kasvoi eniten

Jaa

Pirkanmaalla työttömien työnhakijoiden määrä oli 23 725 henkilöä. Syyskuusta nousua tuli yli 700 henkilöä. Lomautettujen määrä oli 2 037 henkilöä, jossa kasvua oli vuoden takaisesta 1 237 henkilöä.

Pirkanmaan työllisyyslukuja koottuna kuvassa. Kaikki löytyvät myös työllisyyskatsauksesta.
Pirkanmaan ELY-keskus

Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä oli lokakuussa 256 070 henkilöä, joista lomautettujen osuus oli 21 192 henkilöä. Työttömien ja lomautettujen määrä nousi koko maassa vuositasolla 23 702 henkilöllä.

Pirkanmaan työttömyysaste oli lokakuussa 9,4 prosenttia ja se oli Pohjanmaan (6,1 prosenttia), Etelä-Pohjanmaan (6,7 prosenttia), Kainuun (8,6 prosenttia), Varsinais-Suomen (8,7 prosenttia) ja Satakunnan (9,2 prosenttia) jälkeen kuudennella sijalla. Koko maan keskimääräinen työttömyysaste oli 9,7 prosenttia. Pirkanmaan työllisyyteen näyttää talouden muuttunut tilanne vaikuttavan melko selvästi.

  • Tampereen seutukunnassa työttömyysaste oli 9,4 prosenttia.
  • Matalin työttömyysaste oli Lounais-Pirkanmaan seutukunnassa 7,4 prosenttia.
  • Korkein Etelä-Pirkanmaalla oli 9,9 prosenttia.


Lokakuussa oli 34 prosenttia vähemmän uusia avoimia työpaikkoja kuin vuoden 2022 lokakuussa. Silti lukumäärä oli merkittävän kokoinen, kaikkiaan 6 416 kpl.

Eniten uusia avoimia työpaikkoja oli tarjolla seuraavissa ryhmissä:

  • palveluja myyntityössä (1 668 kpl),
  • rakennus-, korjaus- ja valmistustyössä (1 918 kpl),
  • ryhmässä muut työntekijät (1 286 kpl),
  • erityisasiantuntijatyössä (500 kpl) ja
  • asiantuntijatyössä (456 kpl).

Työnhakijoiden kokonaismäärä kasvoi 1 390 henkilöllä verrattuna viime vuoden lokakuuhun. Työttömiä työnhakijoita oli 4 202 henkilöä enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Aktivointiasteeseen laskettavissa palveluissa oli 388 asiakasta vähemmän kuin vuosi sitten.

Vuoden 2024 ensimmäisen vuosineljänneksen osalta odotetaan työttömyyden maltillista alenemista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pirkanmaan ELY-keskus
Ennakointiasiantuntija Juha Salminen
Puhelin 0295 036 208
sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi

Liitteet

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Helmi-ohjelma: Vuonna 2023 Pirkanmaalla tehtiin lukuisia toimenpiteitä luonnon hyväksi26.2.2024 14:03:18 EET | Tiedote

Pirkanmaalla edistettiin luonnon monimuotoisuutta monin keinoin Helmi-elinympäristöohjelman avulla vuonna 2023. Pirkanmaan ELY-keskus muun muassa perusti uusia soidensuojelualueita, hoiti perinne- ja metsäisiä elinympäristöjä, kunnosti lintuvesien ympäristöjä, pienvesien tilaa ja ennallisti lettoja. Tänä vuonna työ jatkuu ja sitä vauhdittavat EU-rahoitteinen Priodiversity LIFE sekä edelleen jatkuva LIFE Revives -hanke.

Työttömien määrä Pirkanmaalla oli tammikuussa 6115 henkilöä suurempi kuin vuotta aiemmin20.2.2024 08:00:00 EET | Tiedote

Pirkanmaalla työttömien työnhakijoiden määrä tammikuussa laski hiukan edellisestä kuukaudesta, mutta oli huomattavasti korkeampi kuin vuotta aiemmin. Työttömien määrä Pirkanmaalla oli tammikuussa 27 908 henkilöä. Työttömyys laski joulukuusta 465 henkilöllä. Lomautettujen määrä oli 3327 henkilöä, kasvua oli vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna 1715 henkilöä, eli 106 prosenttia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye