Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kaupunginhallitus hyväksyi Kontulan metroaseman peruskorjauksen hankesuunnitelman

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan 20. marraskuuta Kontulan metroaseman laituritason peruskorjauksen hankesuunnitelman. Peruskorjauksella parannetaan metroaseman toimivuutta ja viihtyisyyttä, jotka ovat tärkeitä osatekijöitä koko Kontulan alueen kehittämisessä.

Peruskorjauksessa uusitaan vuonna 1986 käyttöönotetun metroaseman laiturialueelta muun muassa pintamateriaalit, kalusteet sekä LVISA-tekniikka. Läntinen sisäänkäynti uusitaan kokonaisuudessaan purkamalla nykyinen ja rakentamalla uusi. Samalla sisäänkäynnin hissit uusitaan.

Myös itäistä ja keskimmäistä sisäänkäyntiä uusitaan. Lisäksi laiturialueen graffititaideteokset siirretään ja valaistaan kohdevalaisimilla.

Peruskorjaus on tarkoitus toteuttaa vuosien 2024–2025 aikana. Peruskorjaushankkeen arvonlisäveroton kokonaishinta on enintään 7 miljoonaa euroa.

Kontulan aluetta on tarkoitus kehittää nykyistä tiiviimmäksi kaupunginosakeskukseksi. Viime vuonna keskimääräinen matkustajamäärä Kontulan metroasemalla oli arkipäivisin 16 300 henkilöä. Matkustajamäärän ennustetaan kasvavan alueen kehittämisen myötä.

Töölöntorin asemakaavan muutos etenee valtuustoon

Kaupunginhallitus hyväksyi osaltaan Helsingin Taka-Töölössä sijaitsevan Töölöntorin asemakaavan muutoksen. Kaavaratkaisu mahdollistaa vuonna 2019 järjestetyn yleisen ideakilpailun voittajaehdotuksen pohjalta laaditun viitesuunnitelman mukaiset torialueen uudistukset. Toria kehitetään käveltävänä ja viihtyisänä kaupunkitilana, Taka-Töölön kaupallisena keskittymänä ja joukkoliikenteen solmukohtana.

Kaavaratkaisu mahdollistaa uuden liikerakennuksen sijoittumisen torin itälaitaan, liikenteellisiä muutoksia torin ympärillä ja puurivien uusimisen. Lisäksi kaavaratkaisussa on osoitettu rakennusalat sisäänkäyntirakennuksille ja maanalaisille tiloille, jotka palvelevat maanalaisia joukkoliikenneyhteyksiä (Pisararata ja maanalainen raideliikenteen runkoyhteys välillä Kamppi-Pasila), joiden mahdolliseen toteuttamiseen on varauduttu.

Lopullisen päätöksen asemakaavan muutoksesta tekee kaupunginvaltuusto.

Lisäksi kaupunginhallitus antoi lausunnon sosiaali- ja terveysministeriölle luonnoksesta alkoholilain muuttamiseksi sekä lausunnon valtiovarainministeriölle hyvinvointialueesta annetun lain ja eräiden muiden siihen liittyvien lakien muuttamisesta. Kaupunginhallitus päätti myös myöntää Helsingin tapahtumasäätiölle määrärahan vuoden 2024 Tall Ships Races -purjehdustapahtuman järjestelykuluihin.

Kaikki kaupunginhallituksen päätökset ja mahdolliset äänestykset löytyvät päätöstiedotteesta. Päätöstiedote julkaistaan kaupunginhallituksen asiakirjat -sivulla.

Johanna Snellman
Viestintäasiantuntija
P. 040 843 09 15
johanna.snellman@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

C21-kaupunkien kaupunginjohtajat: Kuntatalous kaipaa vahvistamista, ei yllätysleikkauksia24.11.2023 14:00:00 EET | Tiedote

C21-kaupunkien johtajat eivät hyväksy valtiovarainministeriön viime viikolla ilmoittamaa valtionosuuksien lisäleikkausta. Leikkaus asettaa kunnat äärimmäisen vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen. Kaupunginjohtajat vaativat hallitukselta konkreettisia ratkaisuja ja leikkausten pikaista kohtuullistamista, myös vuosien 2025–2027 osalta. On mahdotonta, että sattumanvaraisen yhden vuoden suhdannetilanteen myötä valtiolle syntynyt pienempi veropotti maksatetaan kuntakentällä ja näin heikennetään kuntataloutta pysyvästi. Hallitusohjelman lupaukset on lunastettava ja leikkausten sijaan kuntien toimintaedellytyksiä on vahvistettava.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme