Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Kutsu julkistustilaisuuteen 30.11.: Onnettomat keskuudessamme – ketkä jäävät osattomiksi suomalaisesta onnellisuudesta?

Jaa

Tule kuuntelemaan asiantuntijapuheenvuoroja In the Backyard of Finnish Happiness – Empirical Observations from the Happiest Country on Earth -teoksen julkistamistilaisuuteen. Se järjestetään Teamsissa 30.11.2023 klo 10–11.15. Tilaisuus on englanninkielinen.

Yksinäine nuori istuu kaupunkiympäristössä selin kameraan

Jo kuuden vuoden ajan Suomi on tullut tunnetuksi maailman onnellisimpana maana. YK:n aloitteesta perustetun voittoa tavoittelemattoman Sustainable Development Solutions Network -järjestön julkaisema The World Happiness Report laittaa maailman maat onnellisuusjärjestykseen vuosittain.

Maailman onnellisimmassa maassa kuitenkaan kaikki eivät pääse osallisiksi onnesta. Suomalaisen onnellisuuden kääntöpuoleen pureutuu tuore teos In the Backyard of Finnish Happiness – Empirical Observations from the Happiest Country on Earth. Sen on toimittanut Diakin innovaatiokeskittymässä DiakHubissa työskentelevä tutkija ja dosentti Sakari Kainulainen.

Monet asiat ovat suomalaisessa yhteiskunnassa hyvällä tolalla, kun verrataan useimpiin muihin maihin.
– Onnellisuuden taso on yksi näistä asioista. Suomen asema maailman onnellisimpana maana ei ole kuitenkaan koko totuus. Tiedämme myös, että onnellisuuden tasoissa on suomalaisten välillä suurta vaihtelua, Kainulainen kertoo.

Teoksen kirjoittajina ovat muun muassa DiakHubissa työskentelevät huono-osaisuuden ja moninaisuuden tutkijat ja asiantuntijat. He selvittävät artikkeleissaan, keitä ovat ne suomalaiset, jotka jäävät syrjään maailman onnellisimmassa maassa?

Teoksessa tarkastellaan huono-osaisten elämää pohjoismaisessa hyvinvointivaltiossa 2020-luvulla. Siinä arvioidaan myös sitä, miten yhteiskunta kokonaisuudessaan reagoi huono-osaisten asemaan.

– Piirrämme teoksessa moniulotteisen kuvan marginalisoiduista ryhmistä erityyppisen tiedon pohjalta. Rekisteritiedot, kyselytiedot, kvalitatiivinen analyysi sekä kokemustieto monipuolistavat näkemystä haavoittuvien ihmisryhmien elämästä Suomessa, Sakari Kainulainen sanoo.

Huomion kiinnittäminen maahanmuuttajiin, haastavissa olosuhteissa eläviin naisiin, niukkuudesta kärsiviin perheisiin ja ruoka-apua tarvitseviin ihmisiin osoittaa, että hyvinvointivaltion turvaverkossa on aukkoja.

– Lainsäädännössä, asenteissa ja eri tehtävissä olevien ihmisten – kansalaisten, virkamiesten, poliitikkojen – käyttäytymisessä on rakenteellisia aukkoja. Näissä kaikissa on vielä paljon parannettavaa, Kainulainen toteaa.

Kirjoittajat toivovat teoksen laajentavan ihmisten ymmärrystä suomalaisesta onnellisuudesta.

– Maailman onnellisimmassa maassa elää myös suuri joukko onnettomia ihmisiä. Toivomme, että teos tavoittaa laajasti päättäjiä sekä kansalaisia Suomessa ja ulkomailla. On tärkeää, että ymmärrys heikommassa asemassa olevien ihmisten kokemuksista ja asemasta laajentuu, jotta heidän olojaan voidaan parantaa, Kainulainen sanoo.

Teos julkistetaan Teamsissa 30.11.2023 klo 10–11.15

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

SataTerve-hanke vahvisti terveysalan tulevaisuuden osaamista Satakunnassa8.2.2024 14:30:00 EET | Tiedote

Diakonia-ammattikorkeakoulun (Diak) hallinnoimassa SataTerve-hankkeessa selvitettiin, millaista osaamista terveysalan ammattilaiset tarvitsevat seuraavan 5–10 vuoden aikana. Hankkeessa kehitettiin alan koulutusta ennaltaehkäisevän työn vahvistamiseksi ja laadittiin suosituksia siitä, miten Satakunnassa huomioidaan muuttuvan toimintaympäristön vaateet myös jo työelämässä toimivien osaamisen kehittämisessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye