Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Iin hoito-osasto muuttuu arviointi- ja kuntoutusyksiköksi

Jaa

Iissä hoito-osaston toiminta muuttuu arviointi- ja kuntoutusyksiköksi Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen järjestämissuunnitelman mukaisesti. Muutos tapahtuu 12.12.2023 alkaen.

Huutomerkki.

Hoito-osastoa korvaavassa arviointi ja kuntoutusyksikössä on 18 asiakaspaikkaa. Yksikkö on tarkoitettu henkilölle, joka tarvitsee lyhytaikaista moniammatillista hoitoa esimerkiksi toimintakyvyn heikentymisen tai vaikkapa leikkauksen jälkeisen jatkohoidon vuoksi.

Alueen kotiin annettavien palvelujen kokonaisuutta on vahvistettu Kotas-tilannekeskuksen konsultaatio- ja kotiuttamisen tuella, virka-ajan ulkopuolisen etälääkärikonsultaatiopalvelulla, tiivistämällä ensihoidon kanssa tehtävää yhteistyötä sekä alueella toiminnassa olevalla kotisairaala ja kotiin annettavilla palveluilla. 

Yksikön toiminta on arvioivaa, kuntouttavaa ja toimintakykyä ylläpitävää ja edistävää. Yksikön tavoitteena on asiakkaan turvallinen kotiutuminen tarvittavan tuen ja palvelujen turvin. Yksiköt ovat sosiaalihuoltolain mukaista ympärivuorokautista palveluasumista. Arviointi- ja kuntoutusjaksolla tunnistetaan, arvioidaan ja edistetään asiakkaan toimintakykyä, terveyttä ja voimavaroja, itsenäisen toiminnan mahdollisuuksia sekä arvioidaan asiakkaan tuen ja avun tarvetta.

Arviointi- ja kuntoutusjakson pituus määritellään asiakkaan yksilöllisen tarpeen mukaisesti. Tavoitteena on asiakkaan kotiutuminen omaan kotiin.  Kotiutuksen jälkeen kuntoutusta voidaan jatkaa tarvittaessa kotikuntoutusjaksolla. 

Muutoksesta on järjestetty henkilöstölle ja alueen asukkaille tiedotustilaisuuksia elokuussa. Henkilöstön kanssa on käyty asianmukaiset yhteistoimintamenettelyt syksyn aikana. Neuvottelut koskivat 16 henkilöä ja kaikki ovat ottaneet tarjotun tehtävän vastaan.

Viranhaltijapäätös 20.11.2023

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pia PiispanenPalvelualuejohtaja Terveyden ja sairaanhoidon palvelut Koillismaa, Oulunkaari, Lakeus / Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue

Puh:044 497 3520pia.piispanen@pohde.fi

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa yli 415 000 asukkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta 1.1.2023 alkaen. Työllistämme noin 18 500 sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen osaajaa. Yhdessä tarjoamme Pohjois-Pohjanmaan ihmisille tukea elämään ja apua terveyteen tai hätään aiempaa paremmin. Toimimme vaikuttavasti ja uusin tavoin – samalla henkilöstöömme panostaen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Pohteen tuottavuus- ja taloudellisuusohjelman toimenpidesuunnitelmat etenevät – yhteistoimintaneuvottelut alkavat 26.2.20.2.2024 16:00:00 EET | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen tuottavuus- ja taloudellisuusohjelmaan liittyvien toimenpidesuunnitelmien valmistelu on edennyt ja kooste suunnitelmista on julkaistu. Suunnitelmat sisältävät palveluverkkoa koskevia toimenpiteitä, joilla on vaikutuksia henkilöstöön, asukkaisiin ja asiakkaisiin. Suunnitelmat käsitellään yhteistoimintamenettelyssä, joka alkaa 26.2.2024. Infotilaisuuksia järjestetään myös alueen asukkaille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye