Art Breaks Walls -kirjoituskilpailu on ratkennut – parhaat novellit julki antologiassa

Jaa

Aviador Kustannus ja kirjailija Hannu Luntiala järjestivät kaikille avoimen Art Breaks Walls -kirjoituskilpailun, jonka teemana oli ”Kulttuurit kohtaavat”. Kilpailu sai suuren suosion, ja tarinoita tuli raadille luettavaksi lähemmäs 200 kappaletta.

Novelliantologia Kulttuurit kohtaavat – Tarinoita täältä ja toisaalta on julkaistu Aviadorin kustantamana.

Jokaisella Suomessa asuvalla on omaa tai läheltä koettua tuntumaa kahden erilaisen kulttuurin kohtaamisesta. Muuttaessa Suomeen – tai Suomen sisällä – tuo muutossa mukanaan palan omaa kulttuuriaan. 

Kilpailussa etsittiin novellimuotoisia tarinoita eri puolilta maailmaa Suomeen saapuneilta sekä Suomessa monikulttuurisuutta kohdanneilta henkilöiltä. Kokoelmaan valitut 12 parasta tarinaa maalaavat eteemme kiintoisan kuvan tämän päivän todellisuudesta, vähitellen monikulttuuriseksi avautuvasta maastamme.

Kilpailun voittajat valitsi Aviador Kustannuksen nimeämä raati: kustantaja Vesa Tompuri sekä kirjailijat Hannu Luntiala ja Jarkko Tontti. Parhaiden tarinoiden kirjoittajille varattiin yhteensä 5000 € arvoinen palkintosumma. Valtioneuvosto on nimennyt Kulttuurit kohtaavat -kirjoituskilpailun vuoden 2023 merkittäväksi taidekilpailuksi.

Kilpailun voittajaksi valittiin Suvi Kotkavuori novellillaan Doula. Jaetulle toiselle sijalle ylsivät Sari Välimaa novellillaan Käki sekä Erkki Keihäs novellillaan Ulkomaan elävä. Antologiassa julkaistiin lisäksi Zenja Kahilan, Victor Tattarin, Emmi Suomalaisen, Jouni Iiskolan, Joanna Heinosen, Eino Tainan, Ruusu Güngörin, Louise Settlen sekä Satu Virtasen novellit.

LUNTIALA, HANNU; TOMPURI, VESA (toim.): Kulttuurit kohtaavat – Tarinoita täältä ja toisaalta
163 sivua
Nidottu, pehmeäkantinen
ISBN 978-952-381-247-5
Ilmestymisaika: Marraskuu 2023

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Opi fonia – tienviittoja puupuhaltajille: oiva opas myös itseopiskeluun20.2.2024 08:30:00 EET | Tiedote

Arto Moisalan tietokirja Opi fonia – tienviittoja puupuhaltajille on julkaistu Aviadorin kustantamana. Saksofoni on noussut liki 200-vuotisen historiansa aikana yhdeksi keskeisimmistä länsimaisen musiikin instrumenteista. Adolphe Saxin ensimmäisten Pariisissa rakentamien saksofonien jälkeen ”fonien” soitinperhe on monipuolistunut sekä soittimistoltaan että käyttöalueiltaan. Jazzmusiikki ja moni muukin rytmimusiikin tyylisuunta ei enää nykyisin pärjäisi ilman saksofonia. Saksofoni kuuluu nykyisin eri-ikäisten musiikinharrastajien ja ammattilaisten suosikkisoittimiin. Suomenkielisiä, suomalaisille soveltuvia saksofonioppaita on ollut niukalti tarjolla. Ammattisaksofonisti ja saksofoninopettaja Arto Moisala on valmistellut Opi fonia – tienviittoja puupuhaltajille -teosta pitkään. Hän on koonnut opetuskokemuksensa ja niiden yhteydessä kertyneen hiljaisen tiedon loogiseksi pedagogiseksi kokonaisuudeksi. Teos sopii sekä ohjattuun että itsenäiseen opiskeluun. Lisäksi se luo virikkeisen perust

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye