Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Osa linja-autoreiteistä muuttuu Paavolassa joulukuun alussa

Jaa

Paavolan ja Raahen välillä kulkevien linja-autovuorojen reitti muuttuu 4.12.2023 alkaen. Vuorojen lähtö- ja päätepysäkki siirtyy Limingantien varteen Paavola I -pysäkille, joka sijaitsee Paavolan alikulkukäytävän kohdalla Oulun suuntaan. Vuorot eivät enää pysähdy Paavolan koulun pihassa.

Paavolan kartta, johon on merkitty tiet ja bussipysäkit.

Vuorot Raaheen lähtevät Paavola I -pysäkiltä ja jatkavat Paavolantietä pitkin kohti Raahea. Paavolantiellä vuorot pysähtyvät tarvittaessa Rantatalontie L -pysäkillä kotiseutumuseon ja Kortekankaantie L -pysäkillä hautausmaan kohdalla. Raahesta saapuvat vuorot taas ajavat Pehkolantietä ja Limingantietä pitkin suoraan Paavola I -pysäkille. Tämän jälkeen vuorot pysähtyvät tarvittaessa edellä mainituilla Paavolantien pysäkeillä.

Muutoksen syynä on Paavolan vanhan koulun purkaminen ja tämän aiheuttama piha-alueen ahtaus. Lisäksi Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus ja Siikajoen kunta ovat sopineet, että alikulkukäytävän kohdalla olevia pysäkkejä kehitetään Paavolan taajaman keskuspysäkkeinä. Samoilla pysäkeillä pysähtyvät myös Paavolasta Ouluun ja Oulaisiin kulkevat vuorot.

Reitillä Paavola–Ruukki–Revonlahti–Raahe ajetaan arkipäivisin 3–4 ja lauantaisin kaksi vuoroa kumpaankin suuntaan. Paavolasta Raaheen kulkevien linja-autovuorojen lähtöajat pysyvät ennallaan muutoksesta huolimatta. Ainoa poikkeus on Raaheen arkipäivisin klo 14.45 lähtevä vuoro, jota viivästytetään 5 min. Vuoron uusi lähtöaika on klo 14.50.

Lipputuotteet ja aikataulut

Lipputuotteita linja-autovuoroihin myydään verkossa ja linja-autoissa. Kertalippuja on saatavilla verkosta Matkahuollon aikatauluhausta sekä Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta. Linja-autoissa kertalippuja myydään käteisellä sekä yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla.

Työmatkustajien ja muiden säännöllisesti matkustavien kannattaa hankkia Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sarjalippu, jolla matkustaminen on kertalippua edullisempaa. Lisäksi Siikajoen kunnan ja Raahen kaupungin välisille matkoille on saatavilla mobiilisovelluksesta kausilippu, jolla voi matkustaa 30 vuorokauden aikana rajoittamattomasti Oulaisten Liikenne Oy:n ja Kamusen Liikenne Oy:n linja-autovuoroissa. 

Vuorojen aikataulut ovat saatavilla Matkahuollon aikatauluhausta, reittioppaasta ja Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sekä Google Mapsista. Aikatauluja on saatavilla myös linja-autoista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Asiakaspalautteet: Liikenteen asiakaspalvelu, www.palautevayla.fi/aspa

Puh:0295 020 600

Linkit

Tietoa julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

vaihde 0295 038 000

https://www.ely-keskus.fi/ely-pohjois-pohjanmaa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

ELY-keskus on asettanut nähtäville Pyhäjärven Itämäen tuulivoimahankkeen YVA-selostuksen sähkönsiirtoa koskevan täydennyksen28.2.2024 08:03:56 EET | Tiedote

Neoen Renewables Finland Oy suunnittelee uuden Itämäki-Pysäysperä 400 kilovoltin voimajohdon rakentamista Itämäen tuulivoimapuiston sähkönsiirron tarpeisiin. Ympäristövaikutusten arviointiselostus on laadittu aiemman Itämäen tuulivoimapuistohankkeen (Pyhäjärvi) ympäristövaikutusten arviointimenettelyn täydennykseksi voimajohdon reittisuunnitelmien muututtua. Voimajohto sijoittuisi Pyhäjärven ja Haapajärven kaupunkien alueille.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on asettanut nähtäville Sievin Malakakankaan tuuli- ja aurinkovoimapuiston ympäristövaikutusten arviointiselostuksen21.2.2024 12:51:23 EET | Tiedote

Ympäristövaikutusten arviointimenettelystä annetun lain mukainen ympäristövaikutusten arviointiselostusta koskeva kuulutus on nähtävillä 21.2. – 21.4.2024 Sievin kunnan sekä Kannuksen ja Kalajoen kaupunkien internet-sivujen virallisissa ilmoituksissa. YVA-aineisto on nähtävillä osoitteessa www.ymparisto.fi/malakakankaantuulivoimaYVA. Paperimuodossa YVA-selostukseen voi tutustua Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksessa (Veteraanikatu 1, Oulu), Sievin kunnanvirastossa, Kannuksen ja Kalajoen kaupungintaloilla sekä Sievin, Kannuksen ja Kalajoen pääkirjastoissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye