HSY

HSY keräsi syyskierroksella vaarallisia jätteitä kolmanneksen aiempaa enemmän

Jaa

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY järjesti syys–lokakuussa toista kertaa erillisen vaarallisen jätteen keräyskierroksen. Tänä vuonna keräysauto kiersi Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kirkkonummella. Palvelu tavoitti asukkaat hyvin – keräysautoon tuotiin yhteensä reilu 12 500 kiloa vaarallista jätettä.

HSY:n vaarallisen jätteen Sortti-keräysauto on pysäköity tielle niin, että kyljen kuvitus näkyy hyvin.
Vaarallisen jätteen Sortti-keräysauton tunnistaa Samuli Siiralan piirtämistä sarjakuvista. Kuva: HSY.

HSY järjesti tänä syksynä toista kertaa vaarallisen jätteen keräyskokeilun. Keräysauto kiersi Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kirkkonummella 4.9.–4.10.2023 yhteensä 74 pysähdyspaikalla. Tänäkin vuonna pysähdyspaikat oli suunniteltu alueille, joilla ei ole pysyvää vaarallisen jätteen keräyspistettä. Yhteensä vaarallista jätettä tuotiin keräykseen reilu 12 500 kiloa, mikä on 35,4 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten järjestetyllä kierroksella.  

Asukkaat saivat tuoda keräykseen maksutta vaarallisia jätteitään, kuten maalia, jäteöljyä, vanhentunutta bensiiniä, siivouskemikaaleja, loisteputkia ja energiansäästölamppuja sekä käyttämättä jääneitä aerosolipurkkeja ja -pulloja. 

– On mukava huomata, että myös syksyn kierrokselle on tarvetta. Ilmeisesti tavoitimme asukkaat tänä syksynä edellistäkin paremmin, kun keräykseen tuotiin selvästi enemmän vaarallista jätettä kuin viime vuonna, iloitsee HSY:n toimintovastaava Maarit Kiviranta.   

Keräyskokeilu jatkuu ensi syksynä 

HSY haluaa helpottaa vaarallisten jätteiden toimittamista keräykseen, jotta ne päätyvät asianmukaiseen käsittelyyn. Ympäristölle ja terveydelle vaarallista jätettä ei missään tapauksessa saa kaataa viemäriin, laittaa roskikseen tai heittää luontoon.  

Syksyinen vaarallisen jätteen keräyskierros on kokeilu, jossa HSY selvittää keräyksen toimivuutta ja asukkaiden kokemuksia.  

– Toinenkin kokeilukertamme oli onnistunut, mutta haluamme kokeilla keräystä vielä kolmantena vuonna ennen päätöstä jatkosta. Kierros on tarkoitus edelleen kohdentaa alueille, joissa ei ole pysyviä vaarallisen jätteen keräyspisteitä, Kiviranta toteaa. 

Asukkaat voivat ympäri vuoden tuoda vaarallista jätettä maksutta HSY:n Sortti-asemille sekä vaarallisen jätteen keräyskontteihin. Kaikki keräyspaikat löytyvät verkkosivulta Kierratys.info, kun valitsee valikosta vaarallisen jätteen.  

Keväisin HSY:n Sortti-keräysautot keräävät vaarallisen jätteen lisäksi sähkölaitteita ja metalliromua koko pääkaupunkiseudulla ja Kirkkonummella. Kevään kierroksella pysähdyspaikkoja on lähes 300. 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

HSY:n vaarallisen jätteen Sortti-keräysauto on pysäköity tielle niin, että kyljen kuvitus näkyy hyvin.
Vaarallisen jätteen Sortti-keräysauton tunnistaa Samuli Siiralan piirtämistä sarjakuvista. Kuva: HSY.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tuotamme HSY:ssä kunnallisia vesihuollon ja jätehuollon palveluja sekä tietoa pääkaupunkiseudusta ja ympäristöstä. Teemme kanssasi maailman kestävimmän kaupunkiseudun.                         

HSY – Puhtaasti parempaa arkea

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSY

Huom. korjattu 3. kappaleessa tilavuusyksikkö: Espoon Mäkkylän putkirikon syynä vaurio putkiliitoksessa22.2.2024 16:47:38 EET | Tiedote

Päävesijohdon rikkoontuminen Espoon Mäkkylässä 19.2. iltapäivällä aiheutti vedenjakeluhäiriön laajalla alueella Espoon ja Kauniaisten alueella Turuntien pohjois- ja itäpuolella sekä Vantaalla Linnaisten alueella. Häiriö kosketti n. 100 000 asukasta. Putkirikon syyksi HSY totesi lisääntyneestä maan kuormituksesta aiheutuneen putkiliitoksen vaurion.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye