Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Pakohuoneiden valvonnassa löytyi vain vähäisiä puutteita

Jaa

Uudenmaan pelastuslaitokset kohdensivat tänä syksynä valvontaa pakohuoneisiin. Edellinen kohdennettu valvontakierros tehtiin vuonna 2019, jolloin valvontaa tehtiin valtakunnallisesti.

Nainen katsoo suljettua ovea
Uudenmaan pelastuslaitokset valvoivat pakohuoneiden turvallisuutta Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Tämän syksyn valvonnan tarkoituksena oli tarkastella pakohuoneiden turvallisuuden nykytilannetta ja turvallisuuden kehitystä Uudellamaalla. Pakohuoneita tarkastettiin yhteensä 28. Osa tarkastuksista tehtiin yhteistyössä TUKESin (Turvallisuus- ja kemikaalivirasto) kanssa.

Pelastuslaitosten tietoon ei ole tullut pakohuoneissa sattuneita merkittäviä onnettomuuksia. Valvonnalla pyritäänkin ensisijaisesti puuttumaan mahdollisiin vaaratekijöihin ja puutteisiin ennaltaehkäisevästi. Pakohuoneita on valvottu myös vuosien 2019 ja 2023 välillä säännöllisesti.

Syksyn tarkastuskierroksella havaittiin, että erityisesti pakohuoneiden omatoimiseen varautumiseen oli kiinnitetty huomiota, sillä tältä osin huomautettavaa löytyi vain noin 10 prosentissa kohteista.

Noin joka toisessa kohteessa löytyi huomautettavaa turvallisen poistumisen osalta, mutta näistä huomioista suurin osa tehtiin koskien poistumisopasteita, joiden korjaaminen on yleensä helppoa ja nopeaa. Varusteiden ja laitteiden, esimerkiksi alkusammutuskaluston osalta, huomautettavaa löytyi noin joka kolmannesta kohteesta. Palotarkastajat tekivät myös yksittäisiä huomioita sähköasennusten osalta.

Edelliseen, vuonna 2019 toteutettuun tarkastuskierrokseen verrattuna tulokset osoittavat, että pakohuoneiden turvallisuus on parantunut tänä aikana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupungin pelastuslaitos tuottaa turvallisuutta ja auttaa hädän hetkellä. Palvelumme ovat onnettomuuksien ehkäisy, pelastustoiminta ja ensihoito sekä väestönsuojelu ja varautuminen. Yhdellätoista pelastusasemallamme ja neljällä meriasemallamme työskentelee noin 800 henkeä, joista noin 600 pelastus- ja ensihoitopalveluissa.Vuonna 2022 pelastuslaitoksella oli 8632 pelastustoimen ja 64000 ensihoidon hälytystehtävää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye