Finlandia-talo

Pikku-Finlandia sai jatkoajan vuodelle 2025 – rakennuksen siirron aikataulu vahvistuu ensi vuoden alussa

Jaa

Pikku-Finlandia avasi ovensa maaliskuussa 2022 ja on heti siitä lähtien tuonut iloa kaupunkilaisille Töölönlahdella. Tapahtumakeskus on ollut alusta alkaen menestys. Esimerkiksi viinikahvila Finlandia Cafe&Winen myynti on ylittänyt tavoitteet ja myös tapahtumatilojen varauskalenteri on ollut täynnä. Tapahtumakeskus sai jatkoajan vuodelle 2025.

Finlandia-talo

Töölönlahden maamerkki Pikku-Finlandia on avautumisensa jälkeen lunastanut paikkansa yhtenä kaupungin ihastelluimmista tapahtumakeskuksista. Alun perin Finlandia-talon perusparannuksen aikaiseksi väistötilaksi suunniteltu tapahtumakeskus on ollut niin suosittu, että se saa jatkaa toimintaansa vielä Finlandia-talon uudelleenavajaisten jälkeenkin ainakin vuoden 2025 loppuun saakka. Finlandia-talo Oy on anonut Helsingin kaupungilta viiden vuoden lisäaikaa. Toiveena on siis jatkaa Pikku-Finlandian hyvin alkanutta tarinaa, kun kaupunki kehittää Töölönlahden aluetta.  

“Pikku-Finlandian huippuhetkiä ovat olleet kansainväliset kongressit, joita pääsimme järjestämään pitkästä aikaa pandemian jälkeen heti ensimmäisenä kesänä. Pikku-Finlandiaan kokoontui ihmisiä ympäri maailman kansainväliseen kongressiin. Lisäksi kesäiset Töölönlahti jazz -tapahtumat terassilla, erilaiset gaalajuhlat sekä lukuisten uusien lanseerausten tapahtumapaikkana toimiminen ovat jääneet mieleen”, muistelee Finlandia-talon toimitusjohtaja Johanna Tolonen

Helsingissä on tällä hetkellä pulaa monipuolisista ja mukautuvista tapahtumapaikoista. Ydinkeskustassa on ollut pula isommista tasalattiapohjaisista juhlatiloista, jotka vetävät yli tuhat henkeä. Pikku-Finlandian kysyntä onkin ollut kovaa ja varauskanta on ollut alusta asti erinomainen. Pikku-Finlandia on nähtävyys ja upea rakennus on herättänyt kansainvälistäkin huomiota arkkitehtuurillaan sekä voittanut useita viestintäalan palkintoja. Suomalaiseen ruokaan, taiteeseen, tapahtumiin ja musiikkiin keskittynyt Pikku-Finlandia on tuonut yleisölle avoinna olevia tapahtumia suositun viinikahvilan ohella. Pikku-Finlandia tulee olemaan Finlandia-talon käytössä vielä vuoden 2025, jolloin myös perusparannettu Finlandia-talo avaa ovensa.  

Töölönlahden tulevaisuutta suunnitellaan alueen toimijoiden kesken  

Helsingin kaupunki on nyt kaavailemassa Pikku-Finlandian rakennuksen jatkokäyttöä ja suunnittelee sen siirtoa Tapulikaupunkiin, jossa se palvelisi Helsingin medialukion lisätilana syksystä 2026 alkaen. Ennen lopullista päätöstä tarkastellaan vielä tarkennettua suunnitelmaa ja aikataulua Finlandia-talon ja Töölönlahden alueen kehittämisen osalta. Kaupunkiympäristön toimiala huomioi suunnittelussa muun muassa alueen tulevan palvelutarjonnan ja tapahtumallisuuden edistämisen näkökulman.  

”Lähdemme innolla mukaan alueen kehittämiseen, kun suunnittelutyö alkaa”, toteaa Tolonen.  

Vuosi 2024 tulee olemaan tuttuun tapaan kiireinen. Samalla ajatukset suuntaavat jo Finlandia-talon uudelleenavajaisiin. Finlandia-talo avaa uusia palveluita matkailijoille ja kaupunkilaisille. Uusi Finlandia Experience -konsepti avaa yleisölle elämyksellisen näyttelykokonaisuuden, joka esittelee Suomea, Alvar Aallon tuotantoa ja Finlandia-talon historiaa. Näyttely avataan kesällä 2025. Heti tammikuussa avajaisten yhteydessä pääsee kuka tahansa tekemään majoitusvarauksen upeaan taloon. Talon pohjoisosaan avataan kaksi Finlandia-talon majoitushuoneistoa, jotka ovat toimineet aikoinaan talon työntekijöiden asuntoina ja myöhemmin toimistona.   

Faktoja: 

Pikku-Finlandia syntyi Aalto-yliopiston opiskelijaprojektina puurakentamisen ja rakennussuunnittelun yhteisellä maisteriopintojen kurssilla. Jaakko Torvisen ehdotus Finlandia Forest pääsi jatkokehitettäväksi, ja lopulta toteutettavaksi valittiin Jaakko Torvisen, Elli Wendelinin ja Havu Järvelän työ.  

Pikku-Finlandian avajaisten jälkeen maaliskuusta 2022 alkaen tilavarauskalenterit ovat olleet täynnä. Finlandia Cafe&Wine -viinikahvilan asiakaspaikkojen täyttöaste ylittyi kolminkertaisesti tavoitteesta. 

Pikku-Finlandiassa on vuosina 2022–2023 järjestetty yli 500 tapahtumaa, joista 25 % oli kansainvälisiä kokouksia, kongresseja, banketti-illallisia tai muita tapahtumia. Tapahtumatilojen käyttöaste on kova, ja tapahtumien kävijämäärät ovat vaihdelleet 10–1 000 välillä.  

Pikku-Finlandiassa on 2 200 neliötä asiakastilaa, kapasiteettia 1 100 henkilölle ja istuvalle illalliselle mahtuu 800 henkilöä. Rakennuksen terassi on Helsingin pisin: 127 metriä pitkä.  

Finlandia-talon perusparannus on käynnissä. Uudistettu Finlandia-talo avataan yleisölle alkuvuodesta 2025. Talon pohjoisosa avataan yleisölle uudistuneiden palvelukonseptien kera. 

Alvar Aallon suunnitteleman Finlandia-talon päärakennus on valmistunut vuonna 1971 ja sen kongressisiipi 1975. Taloa laajennettiin Veranda-tilalla vuonna 2011. Tämän mittaluokan perusparannusta ei ole aikaisemmin tehty.  

Lisätiedot:  

Johanna Tolonen 

Toimitusjohtaja 

Finlandia-talo Oy  

(09) 4024 410 

johanna.tolonen@finlandiatalo.fi 

Avainsanat

Kuvat

Finlandia-talo tarjoaa ainutlaatuiset kokoustilat ja juhlatilat niin pienimuotoisille yritystapahtumille, upeille juhlille, maailmanluokan näyttelyille, megatähtien konserteille kuin kansainvälisille suurkongresseille. Oli kyseessä kokous, konsertti, tapahtuma tai juhla, Finlandia-talossa siitä kasvaa elämys. Maailmankuulun arkkitehdin Alvar Aallon suurtyö Finlandia-talo on myös suosittu matkailunähtävyys muotoilun ja arkkitehtuurin vuoksi. Tällä hetkellä Finlandia-talo palvelee asiakkaitaan uudessa uniikissa puurakenteisessa tapahtumakeskus Pikku-Finlandiassa, joka on moniin eri tarpeisiin soveltuva tapahtumakeskus. Se on toimiva alusta erityyppisille kohtaamisille ja elämyksellisille tapahtumille. Pikku-Finlandia on monipuolistanut alueen palveluita ja tuhansien tapahtumavieraiden lisäksi sen kutsuvasta, luonnonkauniissa maisemissa sijaitsevasta terassialueesta on muodostunut kaupunkilaisten olohuone ja turistien suosikkikohde, joka palvelee ympäri vuoden. www.finlandiatalo.fi  

Pikku-Finlandia 

Karamzininranta 4 

00100 Helsinki 

www.finlandiatalo.fi  

Finlandia Cafe&Wine 

Aukioloajat: 

ma-pe 9–18 

la 11–18 

su suljettu 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finlandia-talo

Töölönlahden lintuparatiisia siistitään yhdessä Kulttuuri puhdistaa ympäristöä -tempauksessa 25.4.202324.4.2023 07:30:00 EEST | Tiedote

Finlandia-talo on jälleen haastanut Töölönlahden toimijat ja kaikki kaupunkilaiset Kulttuuri puhdistaa ympäristöä -tempaukseen 25.4.2023. Tempauksessa on mukana kulttuuritoimijoiden lisäksi ympäristöjärjestöjä. Tapahtuman avaa Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäki. Töölönlahti on kaupungin keskeisin ulkoilupaikka, joten alueen siisteys lisää myös kaupunkilaisen viihtyvyyttä. Kaikki ovat tervetulleita siistimistalkoisiin. Talkoolaiset saavat tapahtumasta lainaan haravat, pihdit ja jätesäkit, omat hanskat on hyvä ottaa mukaan. Lähtö Pikku-Finlandian terassilta Töölönlahden rannalta.

Töölönlahden valkea linna juhlii tänään 50 vuotistaivaltaan16.12.2021 09:41:42 EET | Tiedote

Joulukuussa 2021 Alvar Aallon suurtyö Finlandia-talo täyttää 50 vuotta. Töölönlahden puiston valkeaksi linnaksi ja Töölönlahden valkeaksi laivaksikin kutsuttu talo on toiminut näyttämönä niin politiikan huipputapaamisille kuin viihdetähtien säihkeellekin. Viidenkymmenen vuoden aikana Finlandia-talossa on vieraillut jo lähes 18 miljoonaa kävijää. Tammikuussa 2022 tapahtumatalossa alkaa 2,5 vuoden perusparannus, ja Finlandia-talon viereen meren rantaan avautuu upea lasiseinäinen Pikku-Finlandia. Tämä puurakentamisen taidonnäyte toimii Finlandia-talon perusparannuksen aikana kaupunkilaisten olohuoneena kahviloineen ja terasseineen sekä areenana live-musiikille, juhlille ja kongresseille.

Töölönlahden puiston valkea linna täyttää 50 vuotta30.11.2021 11:01:48 EET | Tiedote

Joulukuussa 2021 Alvar Aallon suurtyö Finlandia-talo täyttää 50 vuotta. Töölönlahden puiston valkeaksi linnaksi ja Töölönlahden valkeaksi laivaksikin kutsuttu talo on toiminut näyttämönä niin politiikan huipputapaamisille kuin viihdetähtien säihkeellekin. Viidenkymmenen vuoden aikana Finlandia-talossa on vieraillut jo lähes 18 miljoonaa kävijää. Tammikuussa 2022 tapahtumatalossa alkaa 2,5 vuoden perusparannus, ja Finlandia-talon viereen meren rantaan avautuu upea lasiseinäinen Pikku-Finlandia. Tämä puurakentamisen taidonnäyte toimii Finlandia-talon perusparannuksen aikana kaupunkilaisten olohuoneena kahviloineen ja terasseineen sekä areenana live-musiikille, juhlille ja kongresseille.

Viime vuonna lasten itsenäisyyspäivän juhlat jäivät väliin – nyt juhlitaan tuplasti3.8.2021 10:40:30 EEST | Tiedote

Finlandia-talon syksyn tapahtumakalenteri näyttää tiiviiltä. Vahvistettuja tapahtumia on tällä hetkellä yli sata ja päärakennukseen on jonossa tapahtumajärjestäjiä syyskuusta joulukuuhun. Elokuussa musiikkielämystä tarjoilevat Varusmiessoittokunnan sata alokasta, loppuvuoden aikana estradille nousevat esimerkiksi Diandra, Kaija Koo, Mikko Leppilampi ja Ismo Leikola. Kansainvälisistä tapahtumista suurin on hybridinä järjestettävä lokakuun tietohallinnon konferenssi. Tällä hetkellä tapahtumajärjestäjien valintakriteereinä paikan suhteen korostuvat turvallisuus, vastuullisuus ja ruokatarjonta. Finlandia-talon turvatoimet koronaviruksen leviämisen osalta on otettu asianmukaisesti huomioon kaikissa tapahtumissa. Tähän mennessä Finlandia-talolla ei ole todettu yhtään tartuntaa tai altistumista. Tapahtuma-alan epävarmuutta ja ahdinkoa poistamaan tarvitaan nyt aktiivisia toimenpiteitä. Viranomaisten suunnitelmissa olevalla koronapassilla on kiire eikä sen toteutuksen kanssa kannata viivytellä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye