Gramex äänitemusiikin tekijänoikeusjärjestö ry

Uusi AV Music -palvelu aloittaa Suomessa – helpottaa musiikinkäyttöä av-tuotannoissa

Jaa

Suomessa aloittaa toimintansa uusi palvelu, joka yhdistää AV-tuotantojen tekijät ja musiikkioikeuksien haltijat. Palvelussa av-tuotantojen tekijät voivat kertoa, mihin kappaleisiin haluavat käyttöoikeudet, ja AV Music yhdistää tuotantojen tekijät musiikkioikeuksien haltijoihin.

Kuvassa tummatukkainen nainen Eveliina Pitkänen, taustalla meri.
AV Music palvelusta vastaa Licensing Manager Eveliina Pitkänen.

Musiikin tekijänoikeusjärjestöt Gramex ja Teosto ovat avanneet uuden AV Music -palvelun, jonka tarkoituksena on helpottaa musiikkioikeuksien hankkimista audiovisuaalisiin tuotantoihin. AV Musicin ensimmäinen työntekijä Suomessa on Eveliina Pitkänen. Palvelu käynnistyy pilottina, jonka kesto on kaksi vuotta.

Pitkänen aloitti lokakuun lopussa työt GT Musiikkiluvilla, joka on Gramexin ja Teoston yhteinen yritys.

”Licensing Managerina pääsen hyödyntämään laaja-alaista kokemustani musiikin lisensoinnista osana av-tuotantojen suunnittelua ja toteutusta. Odotan innolla, että pääsen palvelemaan kotimaisia av-tuottajia ja sisällöntekijöitä, jotta musiikki soisi yhä enemmän kotimaisissa ja kansainvälisissä tv- ja elokuvasisällöissä”, Pitkänen toteaa.

Pitkäsellä on yli 20 vuoden kokemus kotimaiselta av-alalta. Viimeiset 11 vuotta hän on työskennellyt useiden eri tuotantoyhtiöiden palveluksessa non-scripted -sisältöjen operatiivisena tuottajana.

GT Musiikkiluvat Oy:n toimitusjohtaja Lauri Ogawa toteaa, että tärkeintä pilotin onnistumisen kannalta on sujuva yhteistyö musiikki- ja av-alan sidosryhmien kesken.

”Uusi palvelumallimme on jopa kansainvälisesti vertailtuna ainutlaatuinen. AV Music haluaa vastata av-alan tunnistettuun tarpeeseen, jossa musiikkioikeuksien hankkimiselta odotetaan helppokäyttöisyyttä. On ilo kehittää palvelua, joka edistää myös luovien alojen kasvun tavoitteita”, Ogawa kuvailee.

”Haluamme edistää sisältöjen tuottajien ja musiikin oikeuksien haltijoiden yhteistyötä, jotta tuotannoissa soisi laadukas musiikki”, Ogawa kiteyttää.

Palveluun voi tutustua osoitteessa avmusic.fi.

Lisätiedot:

Lauri Ogawa

+358 50 395 6131
lauri.ogawa@musiikkiluvat.fi

Eveliina Pitkänen

+358 50 381 1748
eveliina.pitkanen@musiikkiluvat.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuvassa tummatukkainen nainen Eveliina Pitkänen, taustalla meri.
AV Music palvelusta vastaa Licensing Manager Eveliina Pitkänen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Äänitemusiikin tekijänoikeusjärjestö Gramex edustaa esittäviä taiteilijoita ja äänitetuottajia. Gramexilla on noin 60 500 asiakassopimusta oikeudenhaltijoiden kanssa sekä noin 32 000 korvauksia maksavaa asiakasta. Gramexilta saa lupia äänitemusiikin ja musiikki-videoiden käyttöön. Koska musiikki tekee hyvää, me tahdomme tehdä musiikin käytön helpoksi. Median yhteydenotot: +358 10 248 9208

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gramex äänitemusiikin tekijänoikeusjärjestö ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye