Viinilehti Oy

Viinilehti valitsi Vuoden punaviinin 2023

Jaa

Viinilehden Vuoden punaviini on luonteikas Cabernet Sauvignonin ja Merlot’n sekoitus Bordeaux’sta. Hopealle nousi maukkaan mehukas ripasso Venetosta. Pronssia sai vivahteikas piemontelainen nebbiolo.

Viinilehden Vuoden punaviini 2023

Château Lamarsalle 2019

CHÂTEAU LAMARSALLE, BORDEAUX, RANSKA, ALKO 946137

Tuomariston arvio: Tyylikkäästi kehittynyt, monivivahteinen ja erittäin luonteikas tuoksu, jossa on tummaa kirsikkaa, mustaherukkaa, runsasta paahteisuutta, lyijykynän sävyä, eläimellisyyttä ja orastavaa tallintaustaa. Varsin täyteläisestä mausta löytyy tuoksun aromien lisäksi luumun sävyä ja maaperän muhevia vivahteita. Suutuntumaltaan viini on varsin ryhdikäs. Runsaat mutta kypsät ja pehmeät tanniinit tuovat makuun särmää. Viini jättää erittäin maanläheisen jälkivaikutelman, josta löytyy herukkaista yrttisyyttä ja tallintaustaa.

Ruokasuositus: Herkullinen viini tummille liharuoille ja mediumkypsälle riistalle. Myös kovien, suolaisten juustojen seuraan.

Hinta-laatu: Hyvä ostos, enemmän kuin hintansa arvoinen

Hinta: 29,53 €

Viinilehden Vuoden punaviini 2023 -kilpailun voittajakolmikko

Château Lamarsalle 2019
CHÂTEAU LAMARSALLE, BORDEAUX, RANSKA, ALKO 946137

Tommasi Ripasso Valpolicella 2020
TOMMASI VITICOLTORI, DOC VALPOLICELLA RIPASSO CLASSICO SUPERIORE, VENETO, ITALIA, ALKO 429567

Roberto Sarotto Barbaresco Riserva 2018
ROBERTO SAROTTO, DOCG BARBARESCO, PIEMONTE, ITALIA, ALKO 454967

Kaikkien kisassa mukana olleiden viinien arviot löytyvät Viinilehden nettisivulta: "Viinilehden Vuoden punaviini -kilpailu on ratkennut!"

Yksittäiset pullokuvat kaikista voittajaviineistä löytyvät ja ovat ladattavissa Alkon nettisivuilta (tallentaessasi klikkaa kuvan päällä hiiren oikeanpuoleista näppäintä).

Arviot ja runsaasti muuta kiinnostavaa asiaa punaviineistä löytyy uusimmasta, 29.11. ilmestyvästä Viinilehdestä. Se on luettavissa irtonumerona myös lehtiluukku.comin kautta.

Tuomariston kommentti kilpailusta:

Tämän vuoden kilpailuun ilmoitettujen punaviinien kirjo ilahdutti. Mukana oli niin herkullisia, erittäin herkkäluonteisia viinejä kuin myös paksuja, voimakkaan rotevia raskassarjalaisia. Hyvin erilaisten viinien laittaminen samalle viivalle asettaa tuomaroinnille kieltämättä haasteita. Esikarsinnat osoittivat jälleen, että suomalaisen viiniharrastajan kannalta tarjonta on oiva. Vaikka maa- ja aluekohtainen valikoima ei olekaan kovin laaja, saatavillamme on laatuviinejä lähes kaikkialta maailmasta. Finaalipöytään valikoituneet viinit tulivat pääosin vanhasta maailmasta, uutta maailmaa edusti noin kolmannes viineistä. Tämänvuotisen kärkikolmikon viinit ovat herkullisia malliesimerkkejä perinteisiltä eurooppalaisilta viinialueilta.

Vuoden punaviini on vivahteikkaan luonteikas Château Lamarsalle 2019, klassisen rustiikki viini Bordeaux’sta. Hopeasijalle nousi Tommasi Ripasso Valpolicella 2020, maukkaan mehukas herkku Venetosta. Pronssisijan valloitti tyylikkäästi kehittynyt ja monivivahteinen piemontelainen nebbiolo, Roberto Sarotto Barbaresco Riserva 2018.

Näin valinta tehtiin:

Viinilehden Vuoden punaviinin valintaa varten Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo maistoivat sokkona yli 400 vakio- ja tilausvalikoiman punaviiniä, jotka maahantuojat olivat ilmoittaneet kilpailuun. Pullokoko oli rajattu 0,75 litraan ja pullohinnan yläraja noin 30 euroon. Viinit maistettiin ja arvioitiin sokkona useassa esikarsintatastingissa, joiden perusteella loppukilpailun sokkomaistoon valittiin 32 viiniä. Voittajille ilmoitettiin valinnoista viikolla 44.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Viinilehti Oy
Melkonkatu 24
00210 HELSINKI

+358 50 538 8899
https://viinilehti.fi

Viinilehti on intohimoisen ja laatutietoisen kuluttajan media

Viinilehti on viininystävän ykkösmedia – vuoden ympäri täynnä tietoa, inspi­raatiota, uutuusarvioita ja vinkkejä. Mikään muu media ei sisällä yhtä paljon suomenkielistä viiniasiaa suomalaiselle kohderyhmälle räätälöitynä.

Viinilehti on paljon muutakin kuin perinteinen printtilehti. Suomen herkullisin mediaperhe tavoittaa viininrakastajat yhä paremmin myös digissä, somessa, applikaatiossa, tapahtumissa ja tastingeissa virtuaalisesti ja livenä ympäri vuoden.

VIINI, RUOKA & HYVÄ ELÄMÄ

Viinilehti

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Viinilehti Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye