Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala

Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan 28.11. kokouksen ennakkotiedote

Jaa

Helsingin sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan kokous on tiistaina 28. marraskuuta klo 16.15. Lautakunta käsittelee muun muassa järjestöille vuodelle 2024 myönnettäviä avustuksia ja suun terveydenhuollon palvelusetelien arvon nostamista.

Lautakunta aloittaa järjestöavustusten käsittelyn

Lautakunnalle esitetään, että se myöntäisi toimialan käyttötalousmäärärahoista järjestöille avustuksia vuodelle 2024 yhteensä 1 000 000 euroa.

Avustuksia myönnetään järjestöille toimintaan, joilla ne tukevat toimialan lakisääteisten palvelujen tuottamista ja edistävät helsinkiläisten hyvinvointia ja terveyttä ja kaventavat hyvinvointieroja. Pelastustoimen avustukset kohdennetaan järjestöille, joiden toiminta kytkeytyy onnettomuuksien ehkäisyyn, pelastustoimintaan tai väestönsuojelun edistämiseen Helsingissä.

Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestöille esitetään myönnettäväksi avustuksia yhteensä 913 500 euroa ja pelastustoimen järjestöille 86 500 euroa.

Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunta antaa myös lausunnon kaupunginhallitukselle sen valtionperinnöistä ja kaupunginhallituksen määrärahoista myöntämistä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen järjestöavustuksista. Avustuksia myönnetään järjestöille, joiden toiminta tukee kunta-Helsingin hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä. Kaupunginhallitus käsittelee järjestöavustuksia 18.12.2023.

Kaupunginhallitukselle esitetään, että se myöntäisi avustuksia järjestöille vuodelle 2024 yhteensä 5 miljoonaa euroa.

Kaupunginhallitukselle ja sosiaali- ja terveys- ja pelastuslautakunnalle osoitettuja avustushakemuksia vuodelle 2024 saapui 173 järjestöltä.

Lisätietoa:

  • sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan myöntämät avustukset: koordinaattori Marianne Neijonen, p. 09 310 29263, marianne.neijonen@hel.fi ja
  • kaupunginhallituksen myöntämät avustukset: kumppanuuspäällikkö Titta Reunanen, p. 09 310 23437, titta.reunanen@hel.fi

Suun terveydenhuollon palvelusetelien arvoja esitetään nostettavaksi

Lautakunnalle esitetään, että suun terveydenhuollon neljän palvelusetelin arvoa nostetaan vuoden 2024 alusta alkaen. Lisäksi esitetään, että vuoden 2024 alusta alkaen asiakkaan omavastuuosuuden kattohinta määräytyisi terveydenhuoltopalvelujen tuottajahintaindeksin perusteella. Tämä tarkoittaa, että myös asiakkaan maksama omavastuuosuus kasvaa hieman. Tuottajaindeksi kuvaa yritysten julkisyhteisöille tarjoamien palvelujen hintakehitystä.  

Palvelusetelien arvoa halutaan nostaa, koska yleinen kustannustaso ja palvelujen tuottamisen kustannukset ovat nousseet, eikä palvelusetelien nykyinen arvo enää korvaa riittävästi palvelun tuottamisesta aiheutuneita kustannuksia.

Helsinki järjestää kaupunkilaisille suun terveydenhuollon palveluja monituottajamallilla. Helsinki tuottaa palveluista itse noin 68 prosenttia, ostopalvelutuottajat 16 ja palvelusetelituottajat 15 prosenttia. Monipuolisella tuotantomallilla on mahdollista parantaa suun terveydenhuollon palvelujen saatavuutta, tyydyttää erilaisten asiakkaiden palvelutarpeita ja lisätä asiakkaiden valinnanvapautta.

Lisätietoa: johtajahammaslääkäri Sebastian Kaste, p. 040 1833798, sebastian.kaste@hel.fi

Linkit

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala

Hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta helsinkiläisille yhteistyöllä ja vahvalla osaamisella

Toinen linja 4A

PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)

www.hel.fi/sotepe

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala

Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan 13.2. kokouksen ennakkotiedote9.2.2024 12:28:27 EET | Tiedote

Helsingin sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan kokous on tiistaina 13. helmikuuta 2024 klo 16.15. Lautakunta antaa tässä kokouksessa muun muassa lausunnon järjestöyhteistyön tiivistämisestä maahanmuuttajataustaisten perheiden parissa. Lisäksi lautakunta antaa lausunnon vieroitushoitopaikkojen lisäämisestä. Lisätietoa kaupunginhallitukselle annettavista lausunnoista on lautakunnan esityslistalla. Linkit Lausunto järjestöyhteistyön tiivistämisestä Lausunto vieroituspaikkojen lisäämisestä Esityslista on sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan verkkosivuilla. Lautakunnan sivulla julkaistaan kokouksen päätöstiedote kokouksen jälkeen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye