SDP Oulun piiri

Oulun piirin sosialidemokraattien syyskokous: Leikkausten sijaan lapset, nuoret ja opiskelijat tarvitsevat tulevaisuuden toivoa

Jaa

Oulun piirin sosialidemokraatit kokoontuivat syyspiirikokoukseensa.

Piirin uudeksi puheenjohtajaksi kaudelle 2024-2025 valittiin Jari Männikkö Oulaisista. Ensimmäisenä varapuheenjohtajana aloittaa oululainen Janne-Pekka Niemimäki ja toisena varapuheenjohtajana kajaanilainen Marjo Kangasharju.

Lisäksi piirihallitukseen valittiin varsinaisiksi jäseniksi Kristina Ahl (Oulu), Marko Anttila (Raahe), Katja Lassila (Ylivieska), Kerttu Mömmö (Kempele), Helena Ohtonen (Kajaani), Pasi Perkiö (Muhos), Tapio Pohjanvesi (Pudasjärvi), Riikka Seppänen (Kuhmo), Pirjo Sirviö (Oulu) ja Ulla Väätäjä (Liminka). Varajäseniksi valittiin Jaana Hautamäki (Raahe), Tuula Okkonen (Oulu) ja Esa Niskanen (Kempele).

Kokouksen kannanotto:

Me Oulun piirin sosialidemokraatit pidämme kohtuuttomina pääministeri Petteri Orpon hallituksen esittämiä lapsiin, nuoriin ja opiskelijoihin kohdistuvia heikennyksiä sosiaaliturvaan, hyvinvointipalveluihin ja työelämän pelisääntöihin. Orpon hallitus korostaa tekevänsä leikkauksia juuri tulevien sukupolvien hyväksi. Hallituksen sanojen ja todellisuuden välillä vallitsee kuitenkin ristiriita. 

Orpon hallitus on ensitöikseen leikkaamassa monen lapsen ja nuoren tulevaisuuden kannalta tärkeistä palveluista, kuten etsivästä nuorisotyöstä ja nuorten työpajatoiminnasta. Lisäksi hallitus vaikeuttaa nuorten mahdollisuuksia päästä mielenterveys- ja opiskelijahuoltopalveluiden piiriin ja on laskemassa lastensuojelun jälkihuollon ikärajaa.

Opiskelijoilta, joista moni valmistuu kymmenien tuhansien eurojen opintolaina taakkanaan ja valmiiksi loppuun palaneena työelämään, on hallitus viemässä opintotuen indeksijäädytyksillä ja asumistuen leikkauksilla pahimmillaan 1000 euroa vuodessa. Nämä leikkaukset tehdään aikana, jolloin elin- ja asumiskustannukset jatkavat kasvuaan. 

Hallituksen esittämät työelämäheikennykset, kuten irtisanomissuojan heikentäminen, perusteettomien määräaikaisuuksien salliminen, työttömyysturvan työssäoloehdon pidentäminen, sekä työttömyysetuuksien satojen eurojen suuruisen lapsikorotusten poistaminen, kohdistuvat kipeästi juuri työuransa alussa oleviin nuoriin. 

Ymmärrämme, että vaikeassa taloudellisessa tilanteessa myös sopeutustoimia tarvitaan. On kuitenkin syytä muistaa, että hyvinvointivaltion tulevaisuus on nuorissa. Yhteiskunta kestää ja nousee vaikeuksista vahvempana uudelleen vain, kun puhallamme yhteen hiileen, ei politiikalla, joka jakaa sukupolvia voittajiin ja häviäjiin. Hallituksen tulee perua kipeästi lapsiin, nuoriin ja opiskelijoihin kohdistuvat leikkaukset. Epävarmuuden lisäämisen sijaan työelämässä tarvitaan vakautta, myös elämänsä rakentamista aloitteleville nuorille. 

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP Oulun piiri

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye