Vihreät - De Gröna

Vihreiden Alametsä: Vihreitä tarvitaan entistä enemmän Euroopassa - Kokoomuksen ihmisoikeuspolitiikka hävettää.

Jaa

Vihreiden europarlamentaarikko Alviina Alametsä nosti esiin Suomen oikeistohallituksen ja kokoomuksen europarlamenttiryhmä EPP:n synkkää saldoa Euroopan tason ihmisoikeuskysymyksissä. Alametsä puhui Vihreiden puoluevaltuuston kokouksessa Tampereella. 

Alviina Alametsä

Alametsä muistutti, että Kokoomuksen johtama Suomen hallitus ei ole halunnut edistää sitä, että seksi ilman suostumusta olisi rikos koko Euroopassa. Suomi ei ole Alametsän mukaan ajanut tätä neuvotteluissa, kun EU:n jäsenmaat neuvottelevat tästä naisiin kohdistuvaa väkivaltaa torjuvasta EU:n lainsäädännöstä. 

– On noloa, että tasa-arvon maaksi itseään kutsuva Suomi ja Kokoomus toimivat väkivallan uhrien etua vastaan. Tämä lainsäädäntö olisi historiallinen askel kohti yhdenvertaisempaa Eurooppaa. Se täytyy saada maaliin tällä parlamenttikaudella. Toivon todella, että Suomi liittyy uutta raiskauslainsäädäntöä tukevien maiden joukkoon, Alametsä painotti. 

Alametsän mukaan Vihreillä on myös laajemmin tärkeä rooli ihmisoikeuksien puolesta. Siihen monet muut puolueet eivät ole sitoutuneita. Alametsä muistutti, että puheet eroavat teoista ja harva europarlamenttiryhmä ajaa esimerkiksi sateenkaarioikeuksia. 

– Kokoomus kuuluu parlamentissa EPP-ryhmään, jonka edustajat vaativat sateenkaarivapaita tiloja ja vähemmistöistä kertomisen kieltämistä kouluissa. Jos oikeisto todella ajaa sateenkaarioikeuksia, niin tällaista ei pitäisi katsoa läpi sormien ja leikkiä, ettei sitä tapahdu. Onneksi Puolassa opposition vaalivoitto antaa toivoa siitä, että muutos on mahdollinen, Alametsä sanoi. 

Ihmisoikeuksien puolustamisen ja rauhan työn lisäksi Vihreiden ytimessä on myös luonnonsuojelu ja ilmasto.

– Tärkeimpiä asioita, joissa Vihreät ovat suorastaan korvaamattomia, on ilmaston ja luonnon puolustaminen. Siinä riittää työtä, sillä europarlamentissa yritetään Kokoomuksen ja keskustan toimesta kaataa luonnonsuojelulle elintärkeitä esityksiä, kuten ennallistamisasetus, Alametsä muistutti. 

Lue koko puhe osoitteessa: 
https://www.vihreat.fi/ajankohtaista/alviina-alametsan-puhe-puoluevaltuusto-26-11/ 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Eduskunnan eläinavusteinen työryhmä tukee kansalaisaloitetta eläinten perusoikeuksien saamiseksi perustuslakiin29.2.2024 08:40:09 EET | Tiedote

Eläinavusteinen työskentely on todettu tehokkaaksi työmuodoksi sosiaali- ja terveysalalla. Esimerkiksi terapiassa, lastensuojelussa, koulumaailmassa sekä syrjäytyneiden ja mielenterveyskuntoutujien kanssa eläinavusteinen työskentely on tuottanut tuloksia, joita olisi ollut vaikea saavuttaa ilman eläinten mukanaoloa. Tällainen työskentely edellyttää eläinten oikeuksien ottamista huomioon.

Puheenjohtaja Sofia Virta: Epävarmuus ilmastopolitiikassa on myrkkyä vihreän siirtymän investoinneille27.2.2024 15:39:39 EET | Tiedote

Hallituksen ilmastotoimet herättävät suurta huolta, kun hiilineutraaliustavoite on karkaamassa saavuttamattomiin. Ilmaston lisäksi vaarassa on Suomen talous, kun vihreän siirtymän investoinnit uhkaavat jäädä vaille poliittista selkänojaa. Lasku tekemättömistä toimista voi nousta nyt tarvittavia ilmastotoimia kalliimmaksi myös rahassa mitattuna, Virta muistuttaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye