Kiinteistöliitto

Sytytä jouluvaloja, älä tulipaloja!

Jaa

Pikkujoulukaudella ja joulun lähestyessä kodeissa sytytellään kynttilöitä sisällä ja ulkona. Paloturvallisuudesta huolehtiminen on tärkeää ympäri vuoden, mutta erityisen tärkeää se on kynttilöiden ja lyhtyjen suosikkisesonkina.

Kynttilöitä ei saa sijoittaa syttyvälle alustalle tai lähelle syttyviä materiaaleja, kuten verhoja ja muita kankaita. Kynttilöitä ei myöskään pidä jättää palamaan ilman valvontaa.

”Myös parvekkeella tulee toimia huolellisesti ja mahdollisia kynttilälyhtyjä tulee valvoa”, sanoo Kiinteistöliiton lakiasiantuntija Tapio Haltia.

Paloturvallisuusviikolla katse koko talon turvallisuuteen

Parhaillaan vietettävä Paloturvallisuusviikko on osuva ajankohta luoda katsaus kotitalon paloturvallisuuteen myös oman asunnon ulkopuolella. Jos rappukäytävään on kertynyt ylimääräistä tavaraa, kuten lastenrattaita tai pulkkia, ne on toimitettava oikealle paikalleen varastoon tai vaihtoehtoisesti sisälle asuntoon.

”Lastenrattaatkin sisältävät palavaa materiaalia ja muodostavat lisäksi mahdollisen esteen pelastustilanteessa poistumiselle”, Tapio Haltia muistuttaa.

Sähkölaitteiden fiksu lataaminen on tärkeä osa paloturvallisuutta

Paloturvallisuuden kannalta on merkitystä myös sillä, missä ja miten kukin lataa omia sähkölaitteitaan. Sähköpyörien ja muiden kevyiden sähköisten kulkuvälineiden lataaminen ilman valvontaa esimerkiksi taloyhtiön pyöräkellarissa aiheuttaa tulipalon vaaran, ja sen vuoksi akut irrotetaan ja tuodaan ladattavaksi sisälle asuntoon.

Puhelimet on turvallisinta ladata silloin, kun asunnossa ollaan paikalla ja hereillä. Puhelinta ei pidä laittaa latautumaan herkästi syttyvälle alustalle, kuten patjalle tai tyynylle.

Paloturvallisuusviikkoa vietetään 25.11.-1.12.2023.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Vuonna 1907 perustetun Kiinteistöliiton muodostavat 23 alueellista yhdistystä ja valtakunnallinen toimialajärjestö, Suomen Vuokranantajat ry. Kiinteistöliittoon kuuluu noin 30 000 taloyhtiötä, joissa asuu yhteensä lähes kaksi miljoonaa ihmistä.

Kiinteistöliitto on kiinteistönomistajien edunvalvoja, kiinteistöalan asiantuntijaorganisaatio ja alan johtava vaikuttaja. Jäsenillä on käytössään alan tuorein tieto ja kiinteistöalaan erikoistuneiden asiantuntijoiden palvelut. Lue lisää Kiinteistöliiton valtakunnallisista ja alueellisista palveluista www.kiinteistoliitto.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kiinteistöliitto

Kiinteistöliiton jäsenyhdistykset edistämään taloyhtiöiden ikä- ja muistiystävällisyyttä22.12.2023 08:57:49 EET | Tiedote

Suomalaisissa asunto-osakeyhtiöissä asuu yhä iäkkäämpää väkeä, jolloin ikääntymiseen liittyvät asumisen kysymykset haastavat yhä enemmän myös taloyhtiöitä. Kiinteistöliiton alueelliset jäsenyhdistykset käynnistävät hankkeen, jonka päätavoitteena on kehittää taloyhtiöitä ikä- ja muistiystävällisiksi sekä jakaa aiheeseen liittyvää tietoa. Hanketta rahoittavat ympäristöministeriö ja Kiinteistöliiton jäsenyhdistykset. Hankkeen päävastuullisena toteuttajana toimii Kiinteistöliitto Varsinais-Suomi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye