Uutta graffititaidetta Hyvinkään kevyen liikenteen väylien alikulkuihin

Jaa

Hyvinkäälle tulee neljä uutta graffitimaalauspaikkaa. Uudet, luvalliset maalauspaikat sijaitsevat kevyen liikenteen väylien alikulkutunneleissa Sillankorvankadulla, Läntisellä yhdystiellä ja Pohjoisella yhdystiellä.

Nuoret ovat tähän asti tehneet taidetta graffitiseinään.
Nuoret ovat tähän asti tehneet taidetta graffitiseinään. FunkOn Aarni Somerharju.

Funk On Oy:n Aarni Somerharju on käynnistänyt Hyvinkäällä nuorille suunnattua graffititoimintaa. Maalauspaikoista on kuitenkin pulaa. Useat kaupungit ja kunnat ovat rakentaneet uusia betoniseiniä graffitimaalaukseen. Somerharju ei ole ymmärtänyt toimintaa.

– Kaupungeissa on jo lukuisia valmiiksi sotkettuja syrjäisiä seiniä tai tunneleita. Niiden luvitus graffiteille olisi rahansäästönkin nimissä järkevää, Somerharju kertoo.

Hän ehdotti Hyvinkään kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Simo Varjoselle, että kevyenliikenteen alikulkuja voisi ottaa graffitimaalaajien käyttöön.

– Nopeasti päästiin teknisen johtajan kanssa yhteisymmärrykseen siitä, että idea on toteuttamiskelpoinen, Varjonen kertoo.

Kaupungin turvallisuuspäällikkö Markus Latva-Ahon tekemän selvityksen mukaan luvalliset graffitiseinät parantavat turvallisuutta ja estävät osaltaan luvatonta maalausta ei toivotuissa kohteissa. Asian valmistelussa olivat mukana myös nuorisopalvelut ja liikennesuunnittelu. Työryhmä määritteli maalaustoiminnan puitteet ja toimintamallit, jotta taiteen tekeminen olisi turvallista sekä maalaajille että ohikulkijoille.

Neljä uutta graffitimaalauspaikkaa otetaan käyttöön noin kuukauden kuluttua. Sitä ennen tarvitaan vielä ohjeet taiteilijoille sekä muita alikulkutunnelin käyttäjiä varoittavat liikennemerkit.

– Infokyltit ja varoittavat liikennemerkit on tilattu. Kun opasteet ja tarvittavat roskikset saadaan paikoilleen, toiminta voidaan aloittaa, Varjonen kertoo.

Somerharju on tyytyväinen yhteistyön tulokseen.

– Olen erittäin iloinen, että vanha kotikaupunkini ottaa valtavia harppausaskelia tämän alakulttuurin kanssa, ja samalla näyttää esimerkkiä muille kaupungeille.

Ensimmäinen graffitiseinä tuli 10 vuotta sitten

Hyvinkään Nuorisopalvelujen ylläpitämä luvallinen vaneriseinä on ollut käytössä jo yli 10 vuotta hyvin tuloksin. Graffitimaalaajan näkökulmasta perinteinen betoni on kuitenkin houkuttelevin sekä käytännöllisin pinta maalata.

Paras vaihtoehto graffititaiteelle ovat kaupungin alikulkutunnelit. Tunneleissa on valmiiksi useampi seinä, joita voi maalata. Useissa alikulkutunneleissa on jo luvattomia maalauksia, joten niiden ulkonäkö muuttuu ainoastaan näyttävämpään suuntaan.

Graffitiseinien sijainnit

Lisätietoja

Aarni Somerharju
toiminnanjohtaja
Funk On Oy
044 530 8080
www.funkon.fi

Simo Varjonen
Kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja
040 540 0172
simo.varjonen@hyvinkaa.fi

Jenni Lappalainen
nuoriso-ohjaaja
040 668 5040
jenni.lappalainen@hyvinkaa.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Nuoret ovat tähän asti tehneet taidetta graffitiseinään.
Nuoret ovat tähän asti tehneet taidetta graffitiseinään.
Lataa
Alikulkutunnelissa on töhryjä.
Useissa alikulkutunneleissa on jo luvattomia maalauksia. Nyt niiden ulkonäkö muuttuu ainoastaan näyttävämpään suuntaan.
Lataa
Kevyen liikenteen väylän alikulku.
Useissa alikulkutunneleissa on jo luvattomia maalauksia. Nyt niiden ulkonäkö muuttuu ainoastaan näyttävämpään suuntaan.
Lataa
Nuoret tekevät taidetta graffitiseinällä.
Nuoret tekevät taidetta graffitiseinällä.
Lataa

Hyvinkää on Uudenmaan viidenneksi suurin, lähes 47 000 asukkaan elinvoimainen elämyskaupunki. Kaupunkimme tarjoaa asukkailleen ja vierailijoilleen monipuoliset palvelut ja mahdollisuudet kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinkään kaupunki

Hurmos – Hyvinkääläistä urheiluhistoriaa -näyttely avautuu museokeskus Taikassa23.1.2024 09:21:50 EET | Tiedote

Muistatko curlingin olympiahopean Torinossa 2006, tai Kalevan kisat Hyvinkäällä vuonna 1973? Tiesitkö Helene Schjerfbeckin käyttäneen useampaakin hyvinkääläistä urheilijaa mallinaan? Hurmos – Hyvinkääläistä urheiluhistoriaa -näyttely sukeltaa Hyvinkään maineikkaaseen urheilu- ja liikuntahistoriaan. Esille pääsevät niin seurat, olympiamitalistit, harrastajat kuin taustalla tärkeää työtä tekevät puurtajat. Näyttely on esillä museokeskus Taikassa 4.2.2024-12.1.2025.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye