Diakonissalaitos

Diakonissalaitoksen Lotta Carlsson on nimitetty Euroopan neuvoston kidutuksen vastaisen komitean jäseneksi

Jaa

Projektipäällikkö ja kidutettujen kuntoutukseen erikoistunut terapeutti Lotta Carlsson on valittu Suomen edustajaksi Euroopan neuvoston kidutuksen vastaiseen komiteaan. Valinnan teki Euroopan neuvoston ministerikomitea. Kausi on nelivuotinen ja alkaa 21.12.2023.

Lotta Carlsson on kidutettujen kuntoutuksen asiantuntija ja traumoihin erikoistunut terapeutti, joka on työskennellyt Diakonissalaitoksen Psykotraumatologian keskuksessa vuodesta 2009.
Lotta Carlsson on kidutettujen kuntoutuksen asiantuntija ja traumoihin erikoistunut terapeutti, joka on työskennellyt Diakonissalaitoksen Psykotraumatologian keskuksessa vuodesta 2009. Teemu Ullgren Diakonissalaitos

Kidutuksen vastaisen komitean (Committee for the Prevention of Torture and Inhuman or Degrading Treatment or Punishment) tehtävänä on muun muassa valvoa suljetuissa laitoksissa olevien henkilöiden ihmisoikeuksien toteutumista. Komitean työ perustuu YK:n kidutuksen vastaiseen sopimukseen, jonka Suomi on ratifioinut vuonna 1989.

Lotta Carlsson on kidutettujen kuntoutuksen asiantuntija ja traumoihin erikoistunut terapeutti, joka on työskennellyt Diakonissalaitoksen Psykotraumatologian keskuksessa vuodesta 2009. Tällä hetkellä Carlsson toimii projektipäällikkönä hankkeessa, jossa rakennetaan Istanbulin protokollaan liittyvää koulutusta pakolaisia työssään kohtaaville eri alojen ammattilaisille.

Kidutuksen vastaisessa komiteassa on yksi jäsen jokaisesta Euroopan neuvoston jäsenvaltiosta.  Carlssonia esitti tehtäväänsä Euroopan neuvoston parlamentaarinen yleiskokous, joka perusti päätöksensä Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnan  tekemiin haastatteluihin. Jäsenten toimikausi on neljä vuotta.

Diakonissalaitos on kuntouttanut kidutuksen uhreja kolmenkymmenen vuoden ajan. Psykotraumatologian keskuksessa tehdään ensisijaisesti potilastyötä, mutta myös koulutetaan, konsultoidaan ja työnohjataan valtakunnallisesti viranomaisia, sote-ammattilaisia ja muita pakolaisten kanssa työskenteleviä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jenni SarolahtiViestintäpäällikkö

Diakonissalaitoksen yleishyödyllinen toiminta (mm. nuoret, etsivä katutyö, paperittomat, kidutettujen kuntoutus, Itä-Euroopan liikkuva väestö, kansalaistoiminta)

Puh:+358 50 372 0828jenni.sarolahti@hdl.fi

Linkit

Diakonissalaitos tekee työtä ihmisarvoisen elämän puolesta

Diakonissalaitoksen säätiön yleishyödyllisen toiminnan avulla tuetaan kaikkein haavoittuvammassa asemassa olevia. Säätiön omistama yhteiskunnallinen yritys Rinnekodit tarjoaa vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluja erityistä tukea tarvitseville ihmisille. Lisäksi Diakonissalaitos on mukana koulutustoiminnassa. Yhdessä säätiökonsernin eri toimialat rakentavat oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa.  Diakonissalaitos on vastuullinen työpaikka 3 200 ammattilaiselle, jotka tekevät työtä sydän mukana. Kaiken toiminnan keskiössä on ihminen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Vamoksen vuosi 2023: Laajennettu oppivelvollisuus näkyy nuorten kasvaneena tuen tarpeena21.2.2024 08:26:51 EET | Tiedote

Vuonna 2023 Diakonissalaitoksen Vamos-nuortenpalvelun päättäneistä, haavoittuvassa asemassa olevista nuorista 51 prosenttia siirtyi työ- ja koulutuspoluille. Näin kertoo tänään julkaistu Vamoksen vuosiraportti. Oppivelvollisuuden laajentaminen näkyy Vamoksen toiminnassa siten, että yhä useampi nuori hakeutui palvelun piiriin oppilaitoksen ohjaamana. Palvelun piirissä olevien nuorten hyvinvoinnissa on alueellisia eroja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye