Suomen ympäristökeskus

Viikkokatsaus 27.11.–1.12.2023

Jaa

Hyvä vastaanottaja, tässä tiedoksesi tällä viikolla ilmestyviä tiedotteita, uutisia, kampanjoita, blogeja ja uutiskirjeitä. Jakelemme viikkokatsauksen maanantaisin STT:n kautta. Koosteet löytyvät jatkossa myös STT-uutishuoneesta, josta voit tilata kaikki Syken tiedotteet.

Päivi Tahvanainen, Syke

Seminaari ma 27.11. klo 13–16: Akkuteollisuuden sulfaattipäästöjen vaikutukset vesistöissä – Tiedämmekö tarpeeksi? Järjestäjinä Syke ja John Nurmisen säätiö. Tilaisuutta pääsee seuraamaan ⁠striimin välityksellä.

Raportti, toimintasuositukset ja tiedote ti 28.11.: Hiilineutraalia maa- ja metsätaloutta voidaan edistää valuma-aluesuunnittelulla. SysteemiHiili-hankkeen päätös. Asiantuntijoina ryhmäpäällikkö Mika Marttunen, puh. 029 525 1411 ja viestintäasiantuntija Katri Haatainen, puh. 295 251 135, sähköpostit etunimi.sukunimi@syke.fi

Tiedote to 30.11.: Tuotesuunnittelun ja muovijätteiden kierrätyksen logistiikan isot muutokset edellytys toimivalle muovin kiertotaloudelle. Asiantuntijoina erikoistutkija Helena Dahlbo, puh. 029 525 1095 ja viestintäasiantuntija Johanna Kaunisto, puh. 029 525 2297, sähköpostit etunimi.sukunimi@syke.fi

Ratkaisuja-blogi pe 1.12.: Paula Kivimaa ja Eeva Primmer: Suomi tarvitsee positiivista turvallisuutta

Sosiaalisessa mediassa:

  • Kansainvälisiä vieraita Sykessä
  • COP28-ilmastokokous alkaa Dubaissa torstaina 30.11.

Tutustu hankkeeseen tarkemmin: 

Syken vetämän SysteemiHiili-hankkeen päätavoitteena on lisätä ymmärrystä, vuoropuhelua ja menetelmällisiä valmiuksia maankäytön muutosten vuorovaikutusketjuista ja kokonaisvaikutuksista sekä tukea ilmastoviisaiden ja monihyötyisten ratkaisujen käyttöönottoa kansallisesti sekä alueellisesti ja paikallisesti valuma-aluetasolla. Hanketta rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö ja se on toteutettu Syken, Luken, Itä-Suomen yliopiston sekä Savonian yhteistyönä.

Muutokset mahdollisia.

Mikäli et halua näitä viestejä enää jatkossa, voit ilmoittaa tästä Aino Laineelle (etunimi.sukunimi@syke.fi).

Tilaa Syken tiedotteet sähköpostiisi

Syken uutishuone

Yhteyshenkilöt

Mediapalvelu Suomen ympäristökeskuksessa

Suomen ympäristökeskuksen mediapalvelu välittää tietoa ympäristökeskuksessa tehtävästä tutkimuksesta, auttaa toimittajia löytämään asiantuntijoita haastateltaviksi ja tarjoaa valokuvia median käyttöön.

Yhteydenottoihin vastaavat viestintäasiantuntijat. Palvelemme arkisin klo 9-16.

Puh:0295 251 072syke_ajankohtaiset@syke.fi

Suomen ympäristökeskus – Teemme tiedolla toivoa.

Suomen ympäristökeskus
Latokartanonkaari 11
00790 Helsinki

0295 251 000
https://www.syke.fi/fi-FI

On aika siirtyä yksittäisten ympäristöongelmien ratkaisemisesta koko yhteiskunnan läpileikkaavaan kestävyysmurrokseen. Suomen ympäristökeskus (Syke) vaikuttaa tutkimuksella, tiedolla ja palveluilla kestävän yhteiskunnan rakentamiseen. Syke on valtion tutkimuslaitos, jossa työskentelee noin 700 asiantuntijaa ja tutkijaa Helsingissä, Oulussa, Jyväskylässä ja Joensuussa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen ympäristökeskus

EU:s nya förordning begränsar utsläppen av fluorerade växthusgaser20.2.2024 14:57:19 EET | Tiedote

Finlands miljöcentral och miljöministeriet informerar: Genom EU:s nya F-gasförordning minskas utsläppen av starkt klimatpåverkande fluorerade växthusgaser (F-gaser) betydligt. Förordningen träder i kraft den 11 mars 2024. EU:s förordningar är bindande rättsakter som alla medlemsstater måste tillämpa i sin helhet. Bestämmelser om genomförandet av F-gasförordningen i Finland utfärdas genom nationell lagstiftning.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye