Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

UUSIMAA23-valmiusharjoitus on käynnissä 28.–30.11.2023

Jaa

Etelä-Suomen aluehallintoviraston järjestämän UUSIMAA23-valmiusharjoituksen aktiivivaihe on käynnistynyt tänään tiistaina 28.11.2023. Harjoitus kestää kolme päivää ja se kokoaa yhteen lähes tuhat osallistujaa Uudenmaan alueelta. Harjoituksen tarkoituksena on kehittää organisaatioiden valmiutta ja edistää yhteistoimintaa vakavassa häiriötilanteessa.

Tämä on ensimmäinen koko Uudenmaan alueen harjoitus sen jälkeen, kun hyvinvointialueet ovat aloittaneet toimintansa ja Suomi on liittynyt Naton jäseneksi. Nämä muutokset yhteiskunnassa tekevät harjoituksesta merkittävän varautumisen ponnistuksen monella tapaa muuttuneessa turvallisuustilanteessa.

UUSIMAA23-harjoitus on Etelä-Suomen aluehallintoviraston järjestämä alueellinen valmiusharjoitus, johon osallistuu noin 50 Uudenmaan alueella toimivaa organisaatiota. Harjoituksen pääteemana on varautuminen kuvitteelliseen väestönsuojelutilanteeseen, joka perustuu kiristyneeseen kansainväliseen tilanteeseen. Harjoitus antaa osallistujille mahdollisuuden harjoitella tilanteen hallintaa ja yhteistoimintaa virtuaalisella harjoitusalustalla.

"Nykyisessä turvallisuustilanteessa yhteinen harjoittelu kriisitilanteiden johtamisen ja väestönsuojelun valmiuden kehittämiseksi on äärimmäisen tärkeää", sanoo Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Merja Ekqvist. "On hienoa, että voimme tarjota mahdollisuuden etenkin poikkihallinnolliseen, organisaatioiden yhteistoimintaa vahvistavaan harjoitteluun.”

Kunnat harjoittelevat koko harjoituksen ajan omissa tiloissaan eikä harjoitus näy katukuvassa. Harjoitus toteutetaan työpöytäharjoituksena virtuaalisella alustalla, mikä mahdollistaa osallistujille erilaisten tilanteiden tehokkaan harjoittelun väestönsuojelun näkökulmasta.

Aktiivivaiheen aikana osallistujat voivat harjoitella pääskenaariota yksityiskohtaisemminkin ja täydentää sitä omilla harjoituksillaan. Jokainen osallistuva organisaatio päättää itse, missä laajuudessa harjoitukseen osallistuu. UUSIMAA23-harjoituksen tavoitteena on parantaa osallistuvien organisaatioiden valmiuksia ja vahvistaa niiden kykyä toimia yhdessä kriittisissä tilanteissa.

Harjoituksen jälkeen tammikuussa 2024 pidetään palauteseminaari, jossa arvioidaan harjoituksen onnistumista ja kerätään osallistujien kokemuksia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye