HUS

HUSin vuoden 2023 ennuste on 97 miljoonaa euroa alijäämäinen

Jaa

HUSin yhtymähallitus käsitteli kokouksessaan uusinta vuoden 2023 talouden ennustetta, joka on alijäämäinen suhteessa talousarvioon.

Meilahden kampusalue
Meilahden kampusalue Mikko Hinkkanen HUS

Tammi-syyskuun toteumalukujen perusteella tehdyn vuoden 2023 vuosiennusteen mukaan HUSin talous tulee jäämään 97,2 miljoonaa euroa alijäämäiseksi. Vuosiennuste on pysynyt lähes ennallaan aiemmasta tammi-heinäkuun toteumalukujen perusteella tehdystä vuosiennusteesta, joka oli 95 miljoonaa euroa alijäämäinen.  

Yksi keskeinen tekijä, joka vaikuttaa alijäämään, on sote-sektorin palkkaratkaisu, josta tulee 47,4 miljoonan euron lisäkustannukset ja jota ei kaikilta osin pystytty huomioimaan vuoden 2023 talousarviossa. Lisäksi esimerkiksi vanhentuneista Covid-19-suojavarusteista joudutaan kirjaamaan 4,5 miljoonan euron tappiot. 

Yhtymähallitus sai myös tilannekatsauksen HUSin palveluverkostosta tekeillä olevaan selvitykseen. Palveluverkkoselvitys tulee HUSin yhtymähallituksen tarkempaan käsittelyyn keväällä 2024.   

Muut asiat hyväksyttiin esityslistan mukaan. 

Kokouksen päätökset julkaistaan pöytäkirjan tarkistamisen jälkeen sivulla https://hus-julkaisu.tweb.fi/ktwebscr/pk_tek_tweb.htm   

Yhtymähallituksen kokous pidettiin 27.11.2023. Seuraava kokous pidetään 18.12.2023.  

Yhteyshenkilöt

yhtymähallituksen puheenjohtaja Risto Rautava, p. 040 504 5851

toimitusjohtaja Matti Bergendahl, HUS, yhteydenotot assistentti Kaarina Heikinheimo p. 050 427 9861 tai sähköpostitse etunimi.sukunimi@hus.fi

talousjohtaja Jari Finnilä, HUS, etunimi.sukunimi@hus.fi

Tietoa HUSista

HUS Helsingin yliopistollinen sairaala on Suomen suurin erikoissairaanhoidon toimija. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

HUSissa saa vuosittain hoitoa lähes 700 000 potilasta. Meillä työskentelee liki 27 000 ammattilaista potilaiden parhaaksi. Vastaamme erikoissairaanhoidon järjestämisestä Uudellamaalla. Lisäksi meille on keskitetty koko Suomen ja Etelä-Suomen yhteistyöalueen monien harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS – Vaikuttavinta hoitoa

HUSin mediapalvelu palvelee mediaa ma–to klo 10–16, pe klo 10–15 numerossa 050 427 2875 tai sähköpostitse viestinta@hus.fi.

hus.fi

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye