Espoon seurakuntayhtymä

Jouluna on lupa laulaa, haltioitua musiikista ja tulla joulukirkkoihin

Jaa

Espoon seurakuntien joulun ja erityisesti nyt adventin ajan ohjelmakattaus on laaja ja laadukas. Kaikki tapahtumat ensimmäisestä adventtisunnuntaista aina loppiaiseen asti on löydettävissä verkkosivuilta espoonseurakunnat.fi/joulu.

Kuvituskuvassa on joulun pyhä perhe koristetaustalla.
Joulun kuvitusilme: Sari Pelho / PelhoDesign.

–  Kauneimmat joululaulut on itselleni melkeinpä tärkein joulun aloitus. Ne luovat joulutunnelman, kertoo Esbo svenska församlingin kirkkoherra Kira Ertman.

– Ja toisena on Jouluradio. Se on soinut minulla kotona ja työmatkoilla jo marraskuun alusta asti, Ertman jatkaa.

– Uusi Popjoulu -kanava on erityisesti suosikkini.

Jouluradio on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakuntien lahja kuuntelijoille ja sen mahdollistavat seurakunnat ympäri Suomen. 

Kauneimpia joululauluja lauletaan ympäri Espoota erilaisissa paikoissa

Kauneimmat joululaulut -yhteislaulutilaisuuksia on Espoossa luvassa lähes kahdeksankymmentä. Ensimmäinen niistä järjestetään lauantaina 2.12. Chapple Iso Omenassa ja viimeinen lauantaina 6.1.2024 Espoonlahden kirkossa. Kauneimpia joululauluja lauletaan kirkkojen ja kappeleiden lisäksi muun muassa kirjastoissa, Karhusuon kalliolla, Raitin pysäkillä, Watson Pubissa, Soukan palvelukeskuksessa, Albergan kartanossa sekä kauppakeskus Iso Omenan palvelutorilla.

Yle nauhoittaa ruotsinkieliset Kauneimmat joululaulut lauantaina 9.12. Espoon tuomiokirkossa. Lähetys nähdään tv:ssä joulunpyhien aikana ja se on myös katsottavissa Yle Areenassa.

Kauneimmat joululaulut soivat maailman lasten hyväksi ja niissä voi osallistua Suomen lähetysseuran vakiintuneen työn tukemiseen. Kauneimmat joululaulut - Kirkko Espoossa (espoonseurakunnat.fi)

Hoosianna-kirkoissa sytytetään ensimmäinen adventtikynttilä

Ensimmäinen adventti aloittaa joulukauden kirkoissa ja kappeleilla. Tule laulamaan yhdessä sydäntä sykähdyttävä Hoosianna. Kaikki 3.12. eli ensimmäisen adventtisunnuntain Hoosianna-kirkot löydät sivulta Hoosianna kaikuu ensimmäisenä adventtina - Kirkko Espoossa (espoonseurakunnat.fi)

Jos et itse pääse paikalle tapahtumiin, niin kutsumme sinua mukaan joulun odotukseen ja viettoon myös verkossa. Osa joulun ajan tapahtumista suoratoistetaan verkkoon, ja niitä voi seurata vaikka kotisohvalta. Joulu verkossa - Kirkko Espoossa (espoonseurakunnat.fi)

Rakenna joulupuu -keräyksessä voi jakaa ja saada jouluiloa

Rakenna joulupuu -keräyksellä voi osallistua joulumielen jakamiseen Espoossa. Kyseessä on pääkaupunkiseudun seurakuntien jo perinteeksi muodostunut joulukampanja. Keräyksen kautta on mahdollisuus lahjoittaa jouluiloa lähimmäiselle – perheelle tai yksinasuvalle. Seurakuntien diakoniatyöntekijät toimittavat lahjat perille. Tarkemmat tiedot seurakuntakohtaisista keräyksistä löydät tästä Rakenna joulupuu - Kirkko Espoossa (espoonseurakunnat.fi)

Joulukonsertteja löytyy moneen makuun

Joulukonsertteja on Espoon kirkoissa ja kappeleissa luvassa lähes viisikymmentä. Tyylilajeissa löytyy lähes kaikkea kuoromusiikista ja klassisen musiikin helmistä sing along -tapahtumaan, lastenkonserteista jazziin. Kaikki joulukonsertit löytyvät Joulukonsertit - Kirkko Espoossa (espoonseurakunnat.fi)

Joulumyyjäisistä löytyy aina jotain kotiin vietävää. Mitä se olisi tänä vuonna? Taatelikakku, koristeltu piparkakkutalo, joulukoriste vai ilo ja lämmin joulumieli? Myyjäiset löytyvät verkosta Joulumyyjäiset - Kirkko Espoossa (espoonseurakunnat.fi)

Espoon Lucia vierailee Espoon tuomiokirkossa sunnuntaina 17.12. tarkemmat tiedot löytyvät joulusivujen tapahtumista.

Kaikkiin seurakuntien jäsentalouksiin on jaettu painettu joulukalenteri. Niitä on tehty suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Jos et ole saanut vielä omaasi, niin ole yhteydessä kotikirkkoosi, josta voit vielä hakea kalenterin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuvituskuvassa on joulun pyhä perhe koristetaustalla.
Joulun kuvitusilme: Sari Pelho / PelhoDesign.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon seurakunnat - Evankelis-luterilainen kirkko Espoossa

Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Espoonlahden seurakunta, Leppävaaran seurakunta, Olarin seurakunta, Tapiolan seurakunta ja Esbo svenska församling muodostavat yhdessä Espoon seurakuntayhtymän. Seurakunnissa on yhteensä 159 200 jäsentä. Työntekijöitä on noin 500.

Kirkko Espoossa vahvistaa yhteisönä kristillistä uskoa, tulevaisuuden toivoa ja lähimmäisenrakkautta. Olemme läsnä ihmisten arjessa ja juhlassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon seurakuntayhtymä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye