Apetitin uusista keittoaineksista kattilallinen keittoa - klassikko-kotelokeitot helpottaneet suomalaisten ruokahetkiä yli 25 vuotta
Apetitin arkiruokaklassikot, eli pakastekeitot ovat helpottaneet suomalaisten ruokahetkiä jo yli 25 vuotta. Pakastekeitot taipuvat jopa vohveleiden raaka-aineeksi. Syksyllä Apetit toi kotelokeittojen kaveriksi kauppojen valikoimiin uudet keittoainespussit, joista voi vähällä vaivalla valmistaa keittoa kerralla vaikka koko perheelle.

Uusia keittoainesvaihtoehtoja on kaksi: Apetit Perinteinen lohikeittoainekset sekä Apetit Kotimainen Borschkeittoainekset. Keittoainekset sisältävät vettä lukuun ottamatta kaikki raaka-aineet keittoa varten. Lohikeittoon voi halutessaan lisätä myös maitoa.
”Ruoka- ja kasvispakasteemme vastaavat nimenomaan arjen tarpeisiin: helppoa ja terveellistä ruokaa nopeasti. Halusimme tuoda markkinoille klassikoksi nousseiden pakastekeittokoteloiden rinnalle isommat keitot, josta voi vaivattomasti valmistaa aterian useammalle.” kertoo brändi- ja tuoteryhmäpäällikkö Mari Pallonen.
Keittoainekset valmistuvat ripeästi, eikä niihin tarvitse lisätä kuin vesi tai maito. Borschkeittoaineksia käyttämällä säästyy myös sotkuiselta punajuuren käsittelyltä. Apetit Kotimainen Borschkeittoainekset sisältää runsaasti kuituja ja kotimaisia kasviksia: punajuurta, keräkaalia, porkkanaa, sipulia ja palsternakkaa.
Jäiset keittoainekset lisätään kiehuvaan veteen ja annetaan kiehua hiljalleen. Keittoa voi muunnella halutessaan myös lisäämällä esimerkiksi kypsää lihaa tai broileria, nakkeja tai savustettua tofua. Borschkeittoainekset sopii myös vegaaniseen ruokavalioon.
”Perinteinen lohikeittoainekset pitää sisällään perinteiseen tapaan aitoa kermaa ja voita ja kermainen liemi antaakin keitolle täyteläisen maun. Lohikeittoonkaan ei tarvitse lisätä kuin vesi tai halutessa myös maitoa. Lohikeiton valmistus ei voisi olla vaivattomampaa”, Pallonen toteaa.
Keittoainekset ovat gluteenittomia ja laktoosittomia.

Kasvissosekeitosta maukas vohvelitaikina
Apetitin pakastekeitot ovat nopea ja hyvä arkiruoka, sillä ne tarvitsee vain sulattaa ja lämmittää sopivaksi. Keitot toimivat mainiosti myös muiden aterioiden ainesosana.
”Keittoja pystyy hyödyntämään todella monipuolisesti ja luovasti. Kasvissosekeittoa käyttämällä saa esimerkiksi mehevän vohvelitaikinan. Sulatetun keiton lisäksi tarvitaan vain tavanomaiset lettutarpeet”, vinkkaa Apetitin kasvisruokamestari Teemu Hursti.
Pakastekeittoja pystyy hyödyntämään arkisessa ruoanlaitossa monipuolisesti.
”Pakastekeittoja on näppärä hyödyntää kastikkeena tai makua antamassa erilaisiin uuniruokiin. Savuporokeitosta voi helposti valmistaa kiusauksen ja pinaattikeitto antaa maukkaan lisäsäväyksen pasta-annokseen.
Tiesitkö tämän Apetitin pakastekeitoista?
Pakastekeitot ovat suomalaisille tuttuja jo vuosien takaa. Pakastekeitot lanseerattiin vuonna 1996, ja valikoimasta löytyvät edelleen Apetit Kotimainen Pinaattikeitto sekä Apetit Kantarellikeitto. Keittovalikoima on vuosien saatossa uudistunut, mutta pakastekeitot ovat säilyttäneet suosionsa helppona arjen pelastajana.
Pakastekeittojen pakkaus aiheuttaa ajoittain keskustelua kotikokkaajien keskuudessa. Apetitilla asiakaspalautetta on kuunneltu ja pakkausta on sekä kehitetty lisäämällä pakkaukseen repäisynauha että selvennetty paketissa olevia käyttöohjeita.
”Helpoin tapa on lämmittää pakastekeittoa ennen avaamista 20-30 sekuntia lämpimässä vedessä ja avata sen jälkeen repäisynauhasta. Vaihtoehtoisesti pakkauksen voi nostaa lämpenemään 15 minuuttia ennen käyttöä tai kulhossa tai kattilassa jääkaappiin jo peräti edellisenä iltana”, Pallonen vinkkaa.
Keittokoteloiden pakkaustyylissä on omat etunsa: pakkaus on niin kompakti, että sen ansiosta ei pakata eikä kuljeteta ilmaa. Toisaalta jäinen keittokotelo pitää muita kauppaostoksia viileänä. Pakkaus on vesitiivis, joten se ei sulaessaankaan sotke.
Syyskuusta 2023 alkaen Apetitin pakastekeittoja on siirretty PEFC-sertifioidusta kartongista valmistettuun koteloon. Muutos tapahtuu asteittain ja myöhemmin myös muissa tuoteryhmissä, jotka on pakattu kartonkipakkaukseen siirrytään käyttämään PEFC-sertifiointua kartonkia. PEFC-sertifioitu kartonki on peräisin kestävästi hoidetuista metsistä. Sertifioinnilla varmistetaan pakkausmateriaalin vastuullinen alkuperä. PEFC:ssä koko tuotantoketju on jäljitettävissä.
Yhteyshenkilöt
Miika KemiläViestintä- ja vastuullisuuspäällikköApetit Oyj
Puh:+358104024044miika.kemila@apetit.fiApetit on suomalainen elintarvikeyhtiö, jolla on vahva integraatio kotimaiseen alkutuotantoon. Perustamme toimintamme ainutlaatuiseen ja kestävään arvoketjuun: luomme kasviksista hyvinvointia tarjoamalla maistuvia ja arkea helpottavia ruokaratkaisuja ja jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä sekä rypsipuristeita rehuraaka-aineeksi. Apetit Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Konsernin liikevaihto vuonna 2022 oli 182 miljoonaa euroa. Lue lisää: apetit.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Apetit Oyj
Apetit investoi Kantvikin kasviöljypuristamon toimintaan – tukee rapsijauhe BlackGrainin kaupallistamista4.7.2025 10:30:00 EEST | Tiedote
Apetit investoi noin 2 miljoonaa euroa Kantvikin kasviöljypuristamoon. Investoinnilla parannetaan BlackGrain from Yellow Fields® -rapsijauheen raaka-aineen valmistusprosessia. Loppuvuoden 2025 aikana tehtävä investointi tukee vahvasti BlackGrainin kaupallistamista.
Apetit invests in the operations of the Kantvik vegetable oil milling plant – supports the commercialization of rapeseed powder BlackGrain4.7.2025 10:30:00 EEST | Press release
Apetit invests approximately EUR 2 million in the Kantvik vegetable oil milling plant. The investment will improve the raw material manufacturing process for the BlackGrain from Yellow Fields® rapeseed powder. The investment, which will be made during the second half of 2025, will support the commercialization of BlackGrain.
Pakasteesta grillin täydeltä juhannusherkkuja17.6.2025 13:00:00 EEST | Tiedote
Viimeistään juhannuksena käynnistyvän grillikauden kuumimmat herkut löytyvät pakasteesta. Uuni- ja grillikasviksilla kesäkokkailu on vaivatonta ja maukasta. Grillikasvikset valmistuvat helposti grillausalustalla, parilalla tai muurikalla ja maistuvat hyvin grillin muiden antimien kanssa. Burgereiden pääroolissa puolestaan ovat Apetit Kasvisjauhis Crispy Chick -pihvit.
Ellan matkassa Los Angelesiin - Apetit ja Ella Junnila jatkavat yhteistyötään vuoden 2028 olympialaisiin17.6.2025 09:00:00 EEST | Tiedote
Apetit ja korkeushyppääjä Ella Junnila ovat sopineet Los Angelesin vuoden 2028 kesäolympialaisiin asti ulottuvasta yhteistyöstä. Apetitin ja Junnilan yhteistyö käynnistyi vuonna 2021.
Sipuli mukaan Apetitin sopimusviljelyyn - pakasteherneen viljelyala ennätyssuuri8.5.2025 10:30:00 EEST | Tiedote
Apetit viljelyttää alkaneella satokaudella ensimmäistä kertaa sopimusviljelykasvina kotimaista sipulia. Sipuli on merkittävässä roolissa useassa pakastealtaan suosikkituotteessa. Kevään kylvöt käynnistyivät huhtikuun lopussa pinaatilla. Pakastehernettä viljellään ennätyssuurella pinta-alalla.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme