Yliopiston Apteekki

Yliopiston Apteekki myönsi apurahan kotitalouksien lääkejätteiden tutkimukseen

Jaa

Yliopiston Apteekin vuosittainen 20 000 euron tutkimusapuraha myönnettiin Itä-Suomen yliopistossa väitöstutkimusta tekevälle proviisori Mella Louhisalmelle.

Mella Louhisalmen väitöskirjatutkimuksen tavoitteena on saada kattavaa tietoa suomalaisten kotitalouksien käyttämättömistä lääkkeistä ja lääkejätteiden hävittämisestä.  
 
–  Tutkimme kuluttajien lääkejätteen hävityskäytäntöjä sekä sitä, kuinka paljon ja millaista lääkejätettä kotitalouksissa syntyy, miksi lääkejätettä syntyy ja mikä on jätteen taloudellinen arvo, Louhisalmi kertoo. 

– Mella Louhisalmen tutkimuksen tulosten avulla voidaan kehittää keinoja lääkejätteen vähentämiseksi oikealla tavalla sekä edistää rationaalista lääkehoitoa, toteaa tutkimuspäällikkö, dosentti Kari Linden Yliopiston Apteekista. 

Yliopiston Apteekki on myöntänyt tutkimusapurahoja vuodesta 1956 alkaen. Apurahahakemukset käsittelee riippumaton farmasian, lääketieteen ja terveydenhuollon asiantuntijoista koostuva toimikunta. Lääkehuoltoon liittyvä tutkimus on yksi Yliopiston Apteekin lakisääteisistä erityistehtävistä ja lääkkeiden ympäristövaikutukset yksi Yliopiston Apteekin tutkimusalue. 

Lisätietoa

Mella Louhisalmi, proviisori 
044 051 9950, mella.louhisalmi@uef.fi 

Kari Linden, FaT, KTM, dosentti 
tutkimuspäällikkö, Yliopiston Apteekki 
050 395 0647, kari.linden@ya.fi 

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Yliopiston Apteekki on huolehtinut suomalaisten hyvinvoinnista jo yli kaksi ja puoli vuosisataa. Palvelemme asiakkaita apteekeissa ja verkkoapteekissa ya.fi kaikkialla Suomessa. Tarjoamme myös terveydenhuollon toimijoille laajan valikoiman palveluita aina lääkkeiden valmistuksesta annosjakeluun. Olemme Helsingin yliopiston omistama yritys, jonka tuotto käytetään koulutukseen ja tutkimukseen. Asioidessasi Yliopiston Apteekissa olet mukana huolehtimassa huomisen yhteiskunnasta kanssamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yliopiston Apteekki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye