Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin ja Slushin yhteistyöllä tavoitellaan osaajia ja uutta yritystoimintaa kaupunkiin

Jaa

Helsingin kaupungilla ja kasvuyritysalan tapahtuma Slushilla on edelleen yhteinen tavoite. Kasvuyrityskentän tukemisen lisäksi halutaan lisätä kansainvälisten alan toimijoiden tietoisuutta startup-ekosysteemiltään ja elämänlaadultaan korkealle arvostetusta Helsingistä. Uutta luova, kasvava ja innovatiivinen startup-yhteisö on yksi Helsingin ykkösvalteista tiukassa kaupunkien välisessä kilpailussa.

Helsingin kaupunki on Messukeskuksessa 30.11.–1.12. järjestettävän Slushin yhteistyökumppani. Maailman suurimpiin kasvuyritysalan tapahtumiin kuuluva Slush kokoaa tänä vuonna kaupunkiin noin 13 000 osallistujaa ja 3 000 sijoittajaa. 

"Slush on Helsingille tärkeä yhteistyökumppani tavoitellessamme kaupunkiin uutta yritystoimintaa, investointeja ja osaajia. Tapahtumalla on ollut merkittävä rooli Helsingin tunnettuuden ja elinvoiman kasvattamisessa sekä kasvuyritysten houkuttelussa. Uusien kontaktien luominen ja vanhojen syventäminen on Slush-yhteistyön ydintä ja olemme hyvin ylpeitä, että Slush on vakiinnuttanut paikkansa Helsingin merkittävänä kansainvälisenä tapahtumana”, pormestari Juhana Vartiainen toteaa. 

Kaupunki on kutsunut Slushin pää- ja sivutapahtumiin lukuisia kansainvälisiä sijoittajia ja muita vieraita. Helsingin liiketoimintamahdollisuuksia ja kaupungin omaa palvelutarjontaa esitellään sijoittajille, toimintaansa laajentaville yrityksille, startupeille ja kansainväliselle medialle.  

Lisäksi kaupunki isännöi Slushin päätapahtumassa Helsinki Loungea, jossa on tarjolla monipuolista asiaohjelmaa eri kohderyhmille sijoittajista startupeihin. 

Digitaalinen teknologia ja vihreät ratkaisut kiinnostavat 

Kasvuyrittäjyys on merkittävä tekijä globaalien ongelmien ratkaisussa. Vihreää, kestävää kasvua ja ratkaisuja tavoitellaan muun muassa kiertotalouden, rakennetun ympäristön, liikenteen sähköistämisen ja terveysteknologian aloilla. Viime vuosina eniten rahoitusta keränneet kasvuyritykset keskittyvät liiketoiminnassaan digitaaliseen teknologiaan 

"Helsingin kunnianhimoisena tavoitteena on olla Euroopan johtava alusta kokeiluille ja uutta luovalle yritystoiminnalle sekä impact-investoinneille. Tavoitteen toteutuminen edellyttää onnistumista myös kansainvälisten osaajien houkuttelussa ja kumppanillamme Slushilla on suuri merkitys tässä työssä”, painottaa Helsingin kaupungin elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva.

Helsinki ja Slush tekevät monipuolista yhteistyötä muun muassa viestinnän saralla. Lisäksi toteutetaan Slushin kävijätutkimus, jonka avulla kartoitetaan kaupungin kiinnostavuutta kasvuyrittäjien keskuudessa ja kehitetään vetovoimaa entisestään vastausten perusteella. Helsinki myös tarjoaa Slushin osallistujille yritys- ja sijoitustoimintaan liittyvää tietoa sekä vinkkejä muun muassa kaupungin ravintola- ja kulttuuritarjonnasta Slush-vierailun aikana. 

Liiketoimintamahdollisuudet Helsingissä ja kaupungin kasvuyrityspalvelut vahvasti esillä  

Helsingin seudun startup-yritysten arvo mitataan jo miljardeissa. Siihen on vaikutusta myös kaupungin toimilla. Helsinki on kokeilualusta, “Testbed Helsinki”, joka tarjoaa yrityksille mahdollisuuden kokeiluihin aidossa kaupunkiympäristössä. Samalla syntyy ratkaisuja erilaisiin kaupunkielämän haasteisiin.  

Slushissa on esillä kaupungin koordinoima FAIR (Finnish AI Region) -hanke, jolla tuetaan tekoälyn hyödyntämistä pk-yrityksissä. Viime vuonna käynnistetty hanke on valittu osarahoitettavaksi osana EU-komission Digitaalinen Eurooppa -ohjelmaa ja 151 eurooppalaisen digitaalisen innovaatiohubin verkostoa.

“Helsinki vauhdittaa aikaisen vaiheen startupeja tarjoamalla valmennuspalveluita ja toimialakohtaisia hautomopalveluita terveysteknologian, oppimisteknologian ja innovatiivisten kaupunkiratkaisujen alalla. Kaupungin painopisteisiin kuuluu myös tiivis korkeakouluyhteistyö. Yrityshautomoissa kohtaavat suomalainen huippututkimus, yrittäjät, yrittäjähenkiset opiskelijat sekä pääkaupunkiseudun koko innovaatio- ja yritysyhteisö kansainvälisine kumppaneineen”, tiivistää Helsingin elinkeino-osaston yrityspalvelut -yksikön päällikkö Paula Miettinen
 

Taustatietoa: Helsingin kaupungin ja kumppaneiden tarjoamia kasvuyrityspalveluja 

Maria 01 on voittoa tavoittelematon startup-keskittymä ja pohjoismaiden johtava startupkampus. Maria 01:n tiloissa toimii startupeja ja kasvuyrityksiä, venture capital -rahastoja sekä muita startup-ekosysteemin toimijoita. 

Testbed Helsinki on kaupungin kokoinen kokeilualusta, jolla yritykset sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimijat voivat kokeilla ja kehittää uusia tuotteita ja palveluita yhdessä kaupungin kanssa. 

Business Helsinki Accelerator tukee erityisesti kansainvälisille markkinoille tähtääviä hautomo- ja kiihdytysvaiheen startup-yrityksiä ja tiimejä, jotka ovat edenneet kehitettävän tuotteen tai palvelun kanssa ideointivaiheen ohi. Kiihdyttämön palvelut ovat maksuttomia ja yritykset voivat hakeutua niihin koska tahansa. 

Helsinki Partners on kansainväliseen kaupunkimarkkinointiin sekä investointien että osaajien houkutteluun keskittyvä Helsingin kaupungin omistama yhtiö. Helsinki Partners tarjoaa ulkomaisille yrityksille sekä sijoittajille väylän paikalliseen ekosysteemiin sekä tuo Helsinkiin satoja kansainvälisiä toimittajia. 

Urban Tech Helsinki  -hautomo etsii kestäviä kaupunkiratkaisuja. Sen painopisteinä ovat puhdas energia, liikkuminen, kestävä rakentaminen, kiertotalous, jätehuolto ja urbaani ruoantuotanto. Hautomon tavoite on houkutella osaajia ja yrityksiä pääkaupunkiseudulle sekä tukea ja vauhdittaa uusien, erityisesti tutkimuslähtöisten, yritysten syntymistä ja alkuvaiheen kasvua.

Health Incubator Helsinki on Pohjoismaiden ainoa terveyteen keskittyvä pitkäkestoinen hautomo-ohjelma. Se tukee terveysinnovaatioiden, tutkimushankkeiden ja -osaamisen kehittämistä kansainväliseksi liiketoiminnaksi ja houkuttelee osaajia ja yrityksiä Helsinkiin tarjoten jopa kolmen vuoden ajan räätälöityä mentorointia, valmennusta sekä tukea liiketoiminnan kehittämiseen.

Kampusinkubaattorit-ohjelmassa kaupunki tukee helsinkiläisiä korkeakouluja perustamaan ja ylläpitämään yrityshautomoita koulujen keskeisillä kampuksilla. Kampuksille sijoitettujen hautomojen tarkoituksena on yhdistää suomalainen huippututkimus, opiskelijoiden uudet ideat ja Helsingin vahva startup-ekosysteemi. Ohjelman tavoitteena on luoda 100 uutta yritystä vuodessa, tukea kampusten kehittymistä innovaatio- ja yritystoiminnan keskittymiksi ja lisätä Helsingin houkuttelevuutta kansainvälisten osaajien silmissä. 

Helsinki Education Hub edistää oppimis- ja koulutusteknologian kasvuyrittäjyyttä ja uutta liiketoimintaa. Hautomo-ohjelma sisältää työpajoja, mentorointia, viikkotehtäviä ja alan asiantuntijoiden puheenvuoroja sekä vahvaa verkoston tukea matkan varrella.

Tämä tiedote uutisoidaan hel.fi-sivustolla myös ruotsiksi ja englanniksi.

Yhteyshenkilöt

Pormestarin erityisavustaja Teresa Salminen, puh. 040 865 6961, s-posti: teresa.salminen@hel.fi

Elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva, Helsingin kaupunginkanslian elinkeino-osasto, puh. 050 559 9183, s-posti: marja-leena.rinkineva@hel.fi

Yksikön päällikkö Paula Miettinen, Helsingin kaupunginkanslian elinkeino-osasto, yrityspalvelut, puh. 045 257 9559, s-posti: paula.miettinen@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

MEDIAKUTSU: Suomen startup-yhteisö kumppaneineen esittää työperäisen maahanmuuton sujuvoittamista – yhden luukun periaate ja kahden viikon palvelulupaus22.2.2024 10:00:00 EET | Kutsu

Miten edistää Suomen kilpailukykyä kansainvälisten osaajien houkuttelussa? Millainen maahantuloprosessi edesauttaisi osaavan työvoiman saamista? Suomen startup-yhteisö yhteistyössä pelialan kattojärjestö Neogames Finland ry:n, Teknologiateollisuus ry:n, Suomen Ekonomit ry:n ja Helsingin kaupungin kanssa ehdottaa tuoreessa julkaisussaan toimenpiteitä, joiden avulla työperäisen maahanmuuton prosessia suoraviivaistettaisiin ja tehostettaisiin.

C21-kaupungit vaativat tuloksia normien purkamisen ohjelmasta22.2.2024 09:30:00 EET | Tiedote

Valtionvarainministeriön normien purkamisen ja keventämisen ohjelman puitteissa on viime syksystä lähtien kerätty ehdotuksia siitä, missä tehtävissä ja palveluissa kunnille voitaisiin antaa enemmän vapautta ja harkintavaltaa keventämällä yksityiskohtaista sääntelyä tai uudistamalla muuten kuntia koskevaa sääntelyä. Suomen 21 suurinta kaupunkia odottavat ohjelmalta konkreettisia tuloksia ja aitoa sääntelyn kevenemistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye