Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon kaupungin kuudesluokkalaisten perinteistä itsenäisyysjuhlaa vietetään 4. joulukuuta

Jaa

Espoon kuudesluokkalaisten itsenäisyysjuhlaa vietetään jälleen perinteiseen tapaan joulukuun alussa. Itsenäisyysjuhla järjestettiin ensimmäisen kerran Suomen satavuotisjuhlavuonna 2017. Tänä vuonna oppilaat juhlivat yhdessä Opinmäessä maanantaina 4.12.2023.

Kuva viimevuoden juhlasta. Kuvassa näkyy oppilaiden jalkoja ja juhlapukeutumista.

Päivän aikana järjestetään kolme juhlaa, joihin osallistuu yhteensä lähes 4 000 oppilasta opettajineen. Tilaisuus alkaa juhlamaljan kohotuksella, jonka jälkeen oppilaat tervehtivät kaupungin edustajia. Lisäksi ohjelmassa on juhlapuhe ja tervehdyksiä, tanssia Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan säestämänä sekä Maamme-laulu suomeksi ja ruotsiksi.  

Sunan koulun kuudesluokkalaiset Adele Aalto, Aapo Soini, Saima Puhakka ja Spiro Margkioni odottavat tulevia juhlia. Erityisesti muiden koulujen kuudesluokkalaisten kanssa juhliminen, vanhojen ystävien tapaaminen, yhdessä tanssiminen ja tarjoilut ovat asioita, joita oppilaat odottavat. 

”Olemme harjoitelleet Maamme laulua suomeksi ja ruotsiksi. Olemme myös harjoitelleet kikapota ja valssia, ja tutustuneet juhlan kulkuun, juhlaetikettiin, ja siihen miten juhlassa käyttäydytään hyvin,” he kertovat. 

Juhla toteutetaan Espoon kaupungin ja Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan yhteistyönä. Varusmiehet osallistuvat juhlan toteutukseen osana varusmiesten aliupseerikurssia.  

”Varusmiessoittokunta on vuodesta 2017 lähtien päässyt mukaan järjestämään juhlaa paikan päällä Opinmäessä, lukuun ottamatta vuosia 2020 ja 2021, jolloin juhlaa toteutettiin virtuaalisena. Tämä on ollut meille suuri ilo ja kunnia ja on mahtavaa palata jälleen kerran Opinmäkeen juhlistamaan itsenäisyyspäivää nuorten kanssa!”, kertoo Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan tiedottaja Aleksandr Toronen.  

Median edustajia pyydetään ilmoittautumaan ennakkoon. 

Yhteyshenkilöt

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

X

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Info från nämnden Svenska rum 15.2.202415.2.2024 18:32:22 EET | Tiedote

På torsdagens möte fastställde nämnden Svenska rum antalet platser i förskolan och elevplatser i årskurs 1 för läsåret 2024–2025. Under mötet beslutade nämnden också om sammanslagning av Klippans daghem, Kongsbergs daghem och Skepparbackens daghem till Utkikens daghem då enheterna flyttar till den nya fastigheten hösten år 2024. Nämnden antecknade också för kännedom nämndens och för sin del sektorns uppföljning av det ekonomiska läget och strategin per 31.12.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye