Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallitus: Lasihytin asemakaava tuo Kauklahden asemanseudulle uutta asumista

Jaa

Kaupunginhallitus päätti ehdottaa, että valtuusto hyväksyy Lasihytti - Glashyttan asemakaavan ja siihen liittyvän asemakaavan muutoksen.

Lasihytin alueen asemakaavatyön tavoitteena on mahdollistaa Kauklahden asemanseudun monipuolinen kehitys. Alueelle osoitetaan uutta asumista ja luodaan edellytykset kaupunkiradan ulottamiselle Kauklahteen asti. Suunnittelussa on myös huomioitu alueen läpi virtaavan Espoonjoen luontoarvojen säilyttäminen. 

Asian käsittelyn kuluessa kaupunginhallitus äänesti sekä asian palauttamisesta että asian hylkäämisestä. Äänestysten jälkeen esittelijän ehdotus hyväksyttiin. Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti edellyttää, että alueen rakentaminen pyritään toteuttamaan niin, että Espoonjokilaakson rantavyöhyke säilyy mahdollisimman luonnontilaisena ja puustoisena.

Aiheesta tarkemmin: Kauklahden asemanseutu uudistuu

Kaupunginhallitus esittää lukioiden johtokunnista luopumista, peruskoulujen johtokunnille jatkoa valtuustokauden loppuun

Kaupunginhallitus päätti ehdottaa, että valtuusto tarkistaa hallintosääntöä siten, että peruskoulujen johtokunnat jatkavat toimintaansa valtuustokauden loppuun, minkä jälkeen niiden jatko arvioidaan uudelleen. Lisäksi kaupunginhallitus ehdottaa, että  lukioiden johtokunnista luovutaan. Tarkistukset tulevat voimaan 1.1.2024. 

Talousarvio 2024 valtuuston käsittelyyn

Kaupunginhallitus päätti ehdottaa valtuustolle hyväksyttäväksi vuoden 2024 talousarvion ja taloussuunnitelman, jossa on huomioitu valtuuston neuvottelutoimikunnan neuvottelutulos. Valtuusto käsittelee budjettia 7.12.2023.

Harri Rinta-aho jatkaa kasvun ja oppimisen toimialajohtajana vuoden 2024 ajan

Kaupunginhallitus valitsi Harri Rinta-ahon kasvun ja oppimisen toimialajohtajan avoimen viran määräaikaiseksi hoitajaksi vuoden 2024 loppuun saakka.. Rinta-aho on hoitanut toimialajohtajan virkaa määräaikaisena ajalla 10.12.2018-31.12.2023. Kaupungin organisaatiota koskevien merkittävien muutosten (hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, TE-palveluiden uudistaminen) keskeneräisyyden vuoksi  toimialajohtajan viran määräaikaista hoitoa jatketaan. Vuoden 2024 aikana suunnitellaan viran vakituinen täyttäminen.

Asemakaava Högnäsin alueelle sekä asemakaavan muutos Karakalliossa

Kaupunginhallitus päätti ehdottaa, että valtuusto hyväksyy Högnäsin asemakaavan sekä hyväksyi Tornihaukantie - Tornfalksvägen asemakaavan muutoksen. 

Högnäsin asemakaavan tavoitteena on täydennysrakentaa Högnäsin aluetta lisäämällä sinne vakituista omakotiasutusta. Kaavoituksessa turvataan alueen kulttuurihistorialliset, maisemalliset ja luontoarvot.

Aiheesta tarkemmin: Högnäsin täydennysrakentaminen

Tornihaukantien kaavamuutosalue sijaitsee Karakalliossa. Kyseessä on kerrostalokortteli, jolla sijaitsee nykyisin kolme asuinkerrostaloa. Asemakaavan muutos mahdollistaa yhden uuden asuinkerrostalon sijoittumisen kerrostalokortteliin sekä koko kaavamuutosaluetta palvelevan pysäköintirakennuksen rakentamisen. Korttelin nykyinen rakennuskanta säilyy ennallaan.

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan.

Esityslistat ja pöytäkirjat

Yhteyshenkilöt

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

X

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Info från nämnden Svenska rum 15.2.202415.2.2024 18:32:22 EET | Tiedote

På torsdagens möte fastställde nämnden Svenska rum antalet platser i förskolan och elevplatser i årskurs 1 för läsåret 2024–2025. Under mötet beslutade nämnden också om sammanslagning av Klippans daghem, Kongsbergs daghem och Skepparbackens daghem till Utkikens daghem då enheterna flyttar till den nya fastigheten hösten år 2024. Nämnden antecknade också för kännedom nämndens och för sin del sektorns uppföljning av det ekonomiska läget och strategin per 31.12.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye