Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Kutsu medialle 30.11. – Pohde ottaa ensimmäisenä hyvinvointialueena kokeiluun MedicubeX Oy:n e-Terveysaseman™ hyvinvointikeskuksen asiakkaiden hoidossa

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde rakentaa OYS2030 uudistamisohjelman puitteissa maailman älykkäintä sairaalaa. Oulun Kontinkankaan hyvinvointikeskuksessa otetaan osaksi hoitoprosessia suomalaisen MedicubeX Oy:n kehittämä automatisoitu itsemittauspiste, e-Terveysasema joulukuussa 2023.

Kuva itsemittauslaitteesta.

Aseman avulla asiakkaat voivat mitata itse, esimerkiksi ennen vastaanotolle tuloa, verenpaineen, sykkeen, happisaturaation, lämmön, painon ja kehon koostumuksen. Lisäksi pisteellä voi mitata suppean EKG:n (sydänfilmin) automaattitulkinnalla sekä tehdä iholta tyypin 2 diabetesta ja sydän- ja verisuonisairauksien riskiä ennustavan mittauksen (AGE). Asiakas saa mittaustuloksista tulosteen. Mittaus kestää keskimäärin vain noin 5 minuuttia.

Itsemittauksen tarkoituksena on vapauttaa aikaa vastaanotolta muihin asioihin ja mahdollistaa tärkeiden riskitekijöiden seulonta uudella tavalla. ”Yksi Pohteen strategisista painopisteistä on Rohkeasti uutta. Tavoitteenamme kehittämisessä on, että käytännön kokeilut ohjaavat toimintaamme kohti vaikuttavia toimintamalleja. MedicubeXin itsemittauspisteen käytännön kokeilu on mielenkiintoinen mahdollisuus tutustua uuteen suomalaiseen terveysteknologiainnovaatioon”, toteaa Pohteen testaus- ja innovaatiotoiminnasta vastaava kehittämispäällikkö Timo Alalääkkölä.

MedicubeX Oy:n toimitusjohtajan, lääkäri Vili Kostamon mukaan esimerkiksi hoitamattoman verenpainetaudin ja oireettoman eteisvärinän varhaisella havaitsemisella voidaan saavuttaa merkittäviä terveyshyötyjä säästetyn työajan lisäksi.

Tervetuloa tutustumaan Kontinkankaan hyvinvointikeskuksen uuteen itsemittauspisteeseen torstaina 30.11. klo 12.00–14.00. Tilaisuutta isännöi kehittämispäällikkö Timo Alalääkkölä. Samalla on mahdollisuus keskustella innovatiivisista ratkaisuista maailman älykkäimmässä sairaalassa. Paikalla on myös MedicubeX Oy:n toimitusjohtaja Vili Kostamo. Kuva: MedicubeX Oy

Kontinkankaan hyvinvointikeskus sijaitsee OYS:n vieressä osoitteessa Kajaanintie 46 A, 90220 Oulu.

Koekäyttö on Euroopan unionin rahoittama.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Vili Kostamo
Toimitusjohtaja
Medicubex Oy
Puh: +358443001617
vili.kostamo@medicubex.com

Timo Alalääkkölä
Kehittämispäällikkö
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde
Puh: +358405614390
timo.alalaakkola@pohde.fi

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa yli 415 000 asukkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta 1.1.2023 alkaen. Työllistämme noin 18 500 sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen osaajaa. Yhdessä tarjoamme Pohjois-Pohjanmaan ihmisille tukea elämään ja apua terveyteen tai hätään aiempaa paremmin. Toimimme vaikuttavasti ja uusin tavoin – samalla henkilöstöömme panostaen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Pohteen tuottavuus- ja taloudellisuusohjelman toimenpidesuunnitelmat etenevät – yhteistoimintaneuvottelut alkavat 26.2.20.2.2024 16:00:00 EET | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen tuottavuus- ja taloudellisuusohjelmaan liittyvien toimenpidesuunnitelmien valmistelu on edennyt ja kooste suunnitelmista on julkaistu. Suunnitelmat sisältävät palveluverkkoa koskevia toimenpiteitä, joilla on vaikutuksia henkilöstöön, asukkaisiin ja asiakkaisiin. Suunnitelmat käsitellään yhteistoimintamenettelyssä, joka alkaa 26.2.2024. Infotilaisuuksia järjestetään myös alueen asukkaille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye