Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Lapissa pidetään ensimmäinen elinkeinoelämälle suunnattu maanpuolustuskurssi

Jaa

Lapin aluehallintovirasto ja Jääkäriprikaati järjestävät Lapin alueellisen maanpuolustuksen erikoiskurssin Rovaniemellä 30.11.2023. Kurssin sisällön suunnittelussa mukana ovat olleet Pohjois-Suomen Elvar-toimikunta ja Lapin Kauppakamari. Kurssi on ensimmäinen laatuaan Lapissa.

”Päätimme järjestää maanpuolustuskurssin erikoiskurssin, koska elinkeinoelämän vastuulla olevan huoltovarmuuden ylläpitäminen on niin kansallisen kuin alueellisen varautumisen ja turvallisuuden kannalta erittäin tärkeää. Viime vuosina tapahtuneen turvallisuustilanteen heikentymisen myötä elinkeinoelämän rooli on entisestään korostunut”, kertoo Lapin aluehallintoviraston ylijohtaja Kaisa Ainasoja.

Maanpuolustuskurssi tarjoaa asiantuntijapuheenvuoroja kokonaisturvallisuuteen liittyvistä aiheista ja kurssipäivän aikana kuullaan asiantuntijoita mm. Jääkäriprikaatista, Lapin aluehallintovirastosta, Logistiikkarykmentistä ja Huoltovarmuuskeskuksesta.

Kurssin erityisantia ovat logistiikkaan ja teknologiaan liittyvät puheenvuorot, kuten Lapin Kauppakamarin esitys Vaihtoehtoiset merireitit -selvityksestä, Elinkeinoelämän keskusliiton esitys yritysten turvallisuudesta ja varautumisesta sekä Kyberala ry:n puheenvuoro kyberturvallisuudesta.

Lapissa järjestetty maanpuolustuskursseja vuodesta 1964          

Lapissa on järjestetty alueellisia maapuolustuskursseja vuodesta 1964 lähtien, jatkokursseja vuodesta 1986. Alueellisille maanpuolustuskursseille kutsutaan alueen kuntien ja muun julkishallinnon sekä talous- ja elinkeinoelämän, median ja eri yhteisöjen edustajia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Det behövs överenskommelse om regionalt och lokalt samarbete för beredskap vid nödsituationer med strålrisk29.2.2024 09:00:00 EET | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Västra och inre Finland publicerade nyligen en rapport om beredskapsövningen LSS23 som ordnades 2023, vars fokus låg på beredskap i en eventuell nödsituation med strålrisk. Enligt rapporten behövs det en verksamhetsmodell och närmare riktlinjer för hur lägesbilden över strålningsläget skapas och förmedlas på regional och lokal nivå. Som utvecklingsobjekt lyftes fram att också lokalförvaltningens roller och ansvar ska beaktas i anvisningarna.

Säteilyvaaratilanteisiin varautumiseen kaivataan alueellisesta ja paikallisesta yhteistoiminnasta sopimista29.2.2024 09:00:00 EET | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto julkaisi tuoreeltaan raportin vuonna 2023 järjestetystä LSS23-valmiusharjoituksesta, jonka keskiössä oli mahdolliseen säteilyvaaratilanteeseen varautuminen. Raportin mukaan säteilytilannekuvan muodostamiseen ja jakamiseen alue- ja paikallistasolla kaivataan toimintamallia ja tarkempia suuntaviivoja. Kehittämiskohteena nousi esiin myös paikallishallinnon roolien ja vastuiden huomioiminen ohjeistuksissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye