Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen Noora Fagerström: Yksityishenkilöiden ulosoton korkotasoa on laskettava

Jaa

Kokoomuksen kansanedustaja Noora Fagerströmin mielestä ulosoton korkotasoa yksityishenkilöille on laskettava.

Noora Fagerström. Kuvaaja: Kimmo Falck.
Noora Fagerström. Kuvaaja: Kimmo Falck.

Kokoomuksen kansanedustaja Noora Fagerströmin mielestä ulosoton korkotasoa yksityishenkilöille on laskettava. Tällä hetkellä korko määräytyy viitekorosta ja ulosoton taulukkomaksuista, joiden päälle lisätään viivästyskorkoa 7 prosenttiyksikköä.

”Suomalaisten kotitalouksien velkaantuminen on kasvanut ja konkursseja on tehty koronaviruksen jälkeen ennätystahdilla. Markkinakorkojen nousu on johtanut tilanteeseen, missä yhä useampi ihminen ei pysty lyhentämään ulosotossa olevaa pääomaa lähes ollenkaan, vaan kuukausittaiset lyhennykset menevät korkojen maksamiseen. Ulosoton korkotason laskeminen helpottaisi ihmisen pääsemistä pois velkaongelmista nykyistä paremmin ja ehkäisisi siten huono-osaisuuden kierteen syntymistä”, Fagerström toteaa.

Fagerström näkee, että ulosoton korkotason laskemisella olisi velkaongelmissa kamppailevien henkilöiden ja perheiden tilanteen helpottamisen lisäksi yrittäjyyden edellytyksiä parantava vaikutus. Moni yrittäjä Suomessa aloittaa yritystoimintansa ottamalla lainaa, jonka vakuudeksi usein annetaan henkilötakaus. Jos yritys epäonnistuu ja menee konkurssiin, seuraa tästä henkilökohtainen velkataakka takaajalle maksettavaksi.

”Epäonnistuminen kuuluu yrittämiseen, eikä konkurssia voi aina välttää. Samalla on syytä huomata, että yrityksen konkurssiin meneminen lainajärjestelyiden takia voi pahimmillaan johtaa yksityishenkilön ulosottoon. On yhteiskunnan etu, että tällaiset ihmiset pääsisivät lyhentämään velkansa kohtuullisessa ajassa. Inhimillisyyden lisäksi se vähentäisi yrittämiseen liittyvää riskiä ja edesauttaisi siten yrittämisen edellytyksiä Suomessa”, Fagerström päättää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti. Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta. Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 48 kansanedustajallaan suurin eduskuntaryhmä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen Jukkola: Investoinnit puhtaaseen energiaan ovat välttämättömiä –myös veroetuja yrityksille harkittava22.2.2024 11:02:08 EET | Tiedote

Päästöjen vähentäminen ja energiamurros vaativat maailmanlaajuisesti mittavia investointeja puhtaaseen teknologiaan. Pelkästään Eurooppaan suunnitellaan yli 5000 miljardin euron edestä investointeja vuoteen 2030 mennessä. Kokoomuksen kansanedustaja Janne Jukkola esittää, että Suomen tulee vahvistaa houkuttelevuutta ja kirittää entisestään vahvaa rooliaan energiamurroksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye