Quattro Mikenti Group

QMG:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Tiina Koppinen – kapulanvaihto Kimmo Liukkosen kanssa maaliskuun alussa

Jaa

Talotekniikkakonserni QMG:n uutena toimitusjohtajana ja Nimlas Groupin johtoryhmän jäsenenä aloittaa 1.3.2024 DI, MBA Tiina Koppinen. Vuodesta 2015 vetovastuussa ollut Kimmo Liukkonen jatkaa puolen vuoden sapattivapaan jälkeen hallitusammattilaisena sekä QMG:n hallituksen erityistehtävissä.

Tiina Koppinen seuraa Kimmo Liukkosta QMG:n toimitusjohtajana 1.3.2024
Tiina Koppinen seuraa Kimmo Liukkosta QMG:n toimitusjohtajana 1.3.2024 Kuva: Mari Waegelein

QMG:n toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen on omasta pyynnöstään siirtymässä sivuun tehtävästään. Uutena toimitusjohtajana maaliskuun alussa aloittava Tiina Koppinen toimii tällä hetkellä Skanskalla toimialajohtajana ja vastaa Skanska Oy:n Itä- ja Pohjois-Suomen alueyksiköistä, liiketoiminnan kehittämisestä ja strategiaprosessista sekä hankekehityksestä.

16 vuoden uraan Skanskalla on kuulunut monipuolisia tehtäviä liiketoiminnan johtamisesta ja kehittämisestä muun muassa projektinjohtoon ja tietomallinnukseen. Tiina Koppinen on koulutukseltaan rakennustekniikan diplomi-insinööri ja MBA.

– Siirto QMG:lle talotekniikkaprojektien ja -palveluiden pariin on todella innostavaa. Olen seurannut  talotekniikka-alaa tarkkaan, koska se on keskeinen kumppani rakentajille. Tehtävämme on tukea asiakkaitamme, jotta he saavuttavat ympäristö- ja energiatehokkuustavoitteensa. Modernit ja älykkäät rakennukset toimivat talotekniikalla, ja korjattavat vanhemmat rakennukset tarvitsevat talotekniikkaa uusiutuakseen. QMG on noussut johtavien talotekniikkayhtiöiden joukkoon ja sen vahva paikallisuus on ainutlaatuista. Liittyminen Nimlas Groupiin teki siitä pohjoismaisen toimijan, Tiina Koppinen kertoo.

Kimmo Liukkonen jatkaa QMG:n neuvonantajana

Kimmo Liukkonen pitää puolen vuoden sapattivapaan, kun on luovuttanut tehtävänsä Tiina Koppiselle. Sen jälkeen Kimmo jatkaa työskentelyä hallitusammattilaisena sekä QMG:n hallituksen neuvonantajana muun muassa yrityskauppojen valmistelussa. Hän sanoo QMG:n tarinan olevan nyt hyvässä vaiheessa. Yhdeksän vuoden rupeamaan on hänen kohdallaan mahtunut paljon kiinnostavia hetkiä.

– Tehtäväni oli kasvattaa yritystä nopeasti kohti omistajanvaihdosta. Liikevaihdolla mitattuna olemme kasvaneet 60 miljoonasta 250 miljoonaan euroon. Olemme tehneet yli 50 yritys- ja liiketoimintakauppaa. Adelis tuli pääomistajaksi vuonna 2017 ja KLAR Partners vuonna 2021. Nämä muutokset veivät meitä pitkin askelin kohti alamme terävintä kärkeä. Tänä aikana noin 240 suomalaisesta on tullut Nimlaksen henkilöstöomistajia, Kimmo Liukkonen summaa.

Kasvua jatketaan strategian mukaisesti

– Olen erittäin iloinen, että Tiina tulee mukaan Nimlakseen ja QMG:hen, ja seuraa Kimmoa nyt, kun hän on päättänyt jättää QMG:n toimitusjohtajan tehtävät. Tiina on erittäin arvostettu ja taitava johtaja, jolla on vahva kokemus. Hänen avoin lähestymistapansa ja hyvät kommunikointitaitonsa yhdistettynä analyyttisyyteen muodostavat hyvän pohjan QMG:n johtamiselle tulevina vuosina, sanoo Nimlas Groupin toimitusjohtaja Mikael Matts.

– Haluan myös tähdentää QMG:n saavutuksia, joissa Kimmon panos on ollut ratkaiseva. On ollut suuri ilo työskennellä hänen kanssaan. Hänellä on erinomainen tietämys talotekniikka-alasta – pienistä yksityiskohdista suuriin visioihin – ja uskomattomat verkostot. Tärkeimpänä pidän kuitenkin sitä, miten Kimmo johtaa organisaatiota suurella sydämellä sekä positiivisella ja ystävällisellä asenteella. On ollut todella ilo seurata Kimmon työskentelyä Nimlaksen johtoryhmässä ja hänen vuorovaikutustaan aluejohtajien ja paikallisten toimitusjohtajien kanssa. Kiitos Kimmo, ja onnea urasi seuraavaan vaiheeseen, Mikael päättää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiina Koppinentoimitusjohtaja (1.3.2024 alkaen)

Puh:040 350 2225

Kuvat

Tiina Koppinen seuraa Kimmo Liukkosta QMG:n toimitusjohtajana 1.3.2024
Tiina Koppinen seuraa Kimmo Liukkosta QMG:n toimitusjohtajana 1.3.2024
Lataa
Tiina Koppinen aloittaa QMG:n toimitusjohtajana 1.3.2024
Tiina Koppinen aloittaa QMG:n toimitusjohtajana 1.3.2024
Lataa
Tiina Koppinen aloittaa QMG:n toimitusjohtajana 1.3.2024
Tiina Koppinen aloittaa QMG:n toimitusjohtajana 1.3.2024
Lataa
Tiina Koppinen aloittaa QMG:n toimitusjohtajana 1.3.2024
Tiina Koppinen aloittaa QMG:n toimitusjohtajana 1.3.2024
Lataa

Linkit

QMG lyhyesti

QMG-konserni on Suomen suurimpia talotekniikka-alan yrityksiä. Se toteuttaa talotekniikkaprojekteja ja -huoltopalveluita valtakunnallisesti. QMG:n palveluvalikoima kattaa kaikki talotekniikan osa-alueet. Konserniin kuuluu eri puolilla maata 46 tytäryhtiötä. Vuonna 2022 QMG:n liikevaihto oli 230,5 miljoonaa euroa. Konsernin palveluksessa on yli 1400 talotekniikkaurakoinnin ja -huollon ammattilaista.

QMG, ruotsalainen Sandbäckens ja norjalainen Konstel muodostavat pohjoismaisen Nimlas Group -talotekniikkakonsernin. Nimlaksen pääomistaja on sijoitusyhtiö KLAR Partners, ja omistajaohjelmaan kuuluu yhtiöistä yli 500 henkilöstöomistajaa.

Päätiedot Nimlas Groupista

Nimlas Group on johtava pohjoismainen talotekniikkaurakointi- ja -palvelukonserni, joka työllistää yli 3 500 ammattilaista yli 100 toimipaikassa Ruotsissa, Suomessa ja Norjassa.

Nimlas-konserni tarjoaa talotekniikkaurakointia ja -palveluita laajasti. Valikoima kattaa muun muassa LVI-, sähkö-, automaatio-, jäähdytys, kylmätekniikka-, paloturva- sekä suunnittelu- ja turvatekniikkaratkaisut. Nimlas on asettanut tavoitteekseen olla markkinoiden vastuullisin talotekniikkakonserni, joka muodostaa parhaan ympäristön alan yrityksille ja ammattilaisille. Konsernin liikevaihto on noin 7 miljardia Ruotsin kruunua.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Quattro Mikenti Group

QMG ostaa energiatehokkuusyhtiö Cerviuksen ja nousee kärkijoukkoon myös suurten kiinteistömassojen huoltopalveluissa21.12.2023 07:00:00 EET | Tiedote

Talotekniikkakonserni QMG:n palveluliiketoiminta kasvaa yrityskaupalla, jolla ostetaan Turussa, Vantaalla ja Oulussa toimiva Cervius-konserni, johon kuuluvat Cervius Oy, Cervius Group Oy sekä GreenValue Oy. Cervius-konserni on lähes 10 miljoonan euron liikevaihdollaan yksi kiinteistöalan energiatehokkuuspalveluiden johtavia tuottajia Suomessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye