Kustantamo S&S

Anu Kaajan Rusetti Runeberg-ehdokas

Jaa

Anu Kaajan neljäs proosateos, Rusetti, on yksi kymmenestä Runeberg-ehdokkaasta.

Anu Kaajan romaani Rusetti on Runeberg-ehdokas. Raati perustelee valintaa seuraavasti:

 "Kaajan karnevalistinen romaani tarjoaa hullaannuttavan ja inspiroivan lukukokemuksen. Vai onko se edes romaani? Voisimmeko sittenkin puhua kerrostuneesta, moniulotteisesta ja silti rusettiin solmitusta runsaudensarvesta? Rusetti on taitava kudelma estetiikkaa, historiaa, yksilöä ja kokemusta. Kaikessa tiedostavuudessaan ja itsetietoisuudessaan hauska ja itseironinen. Nuori ja pinnallinen — ja samalla ajattoman älykäs. Tätä on rohkeus nähdä, ymmärtää, kirjoittaa ja jakaa!"

Anu Kaaja (s. 1984) on palkittu kirjailija. Hänen uransa aloitti surrealistinen novellikokoelma Muodonmuuttoilmoitus (Teos, 2015), joka sai kriitikoilta ylistävän vastaanoton, nousi Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintoehdokkaaksi ja voitti Jarkko Laine -palkinnon.
Metatasoilla liikkuva rokokooromaani Leda (Teos, 2017) oli Toisinkois-voittaja ja Runeberg-ehdokas. Provosoiva kollaasiromaani Katie-Kate (Teos, 2020) tutki median naiskuvia ja voitti Kalevi Jäntin palkinnon. Vuonna 2022 ilmestyi Lee Lahikaisen kuvittama Florian ja Griselda (S&S), Kaajan ensimmäinen lastenkirja. Vapaa-ajallaan Anu Kaaja harrastaa nykytanssia, taidehistoriaa ja kahviloissa notkumista.

Runeberg-palkinto on avoin kaikille suomalaisille kaunokirjallisille teoksille. Se on jaettu tähän mennessä 37 kertaa ja voittajateoksiksi on noussut romaanien lisäksi novelli- ja runokokoelmia. 

Runeberg-palkinto on perustettu vuonna 1986. Palkintosumma on 20 000 euroa, jonka maksavat yhdessä sanomalehti Uusimaa ja Porvoon kaupunki. Palkinnon jakavat sanomalehti Uusimaa, Porvoon kaupunki, Suomen kirjailijaliitto, Suomen arvostelijain liitto ja Finlands svenska författareförening.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Kuva Jirina Alanko
Kuva Jirina Alanko
Lataa
Kuva Jirina Alanko
Kuva Jirina Alanko
Lataa

Kustantamo S&S

Kustantamo S&S
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

https://kustantamo.sets.fi/

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustantamo S&S

Meri Kuusiston romaani purkaa kirjallisuutemme viimeisiä tabuja26.2.2024 09:39:56 EET | Tiedote

Pitääkö traumasta vapautua kertomalla siitä kaikille, huutamalla asiansa megafoniin? Voiko oman tarinansa hyväksyä ja löytää uuden perheen kaltaisensa joukosta? Meri Kuusiston uudessa romaanissa kertoja kamppailee voidakseen käsitellä lapsuudessa koetun hyväksikäytön aiheuttamaa traumaa. Samalla nousee esiin yksi kirjallisuutemme viimeisistä tabuista – äiti hyväksikäyttäjänä. Liila on lahjakkaan kirjailijan neljäs romaani ja ilmiömäinen kerronnan taidonnäyte. Synkkää aihetta valaisevat omintakeiset ja osuvat, vinon huumorin sävyttämät huomiot maailmasta.

Tuoreesti rakkaudesta S&S:n kevään esikoisromaaneissa14.2.2024 15:01:03 EET | Tiedote

Voiko rakkaudesta vielä kirjoittaa tuoreesti? Emilia Karjulan Kuningatar Mab ja Sanna Hirvosen Margit todistavat, että kyllä voi. Romaanit ovat kerronnaltaa erilaisia, mutta temaattisesti lähellä toisiaan. Rakkaus ja mustasukkaisuus, avoimet suhteet, polyamoria, queer ja rakkauden mytologiat lyövät kättä, kun keskiössä ei ole vain tyypillinen miehen ja naisen avioliittoon ja lapsiin johtava parisuhde.

50-vuotiaan kulttiyhtye Kasevan historia yksissä kansissa22.1.2024 09:27:00 EET | Tiedote

Hannu Linkolan Kaseva – Jykeen kiven lämpö kertoo omaehtoisesta ja tinkimättömästä yhtyeestä, jonka tuotanto on kuin kätketty aarre. Kirjassa kuvataan tamperelaisen rock-kulttuurin kehitys 1960-luvulta 1980-luvulle, 2000-luvun nostalgia-aalto ja Kasevan uusi tuleminen sellaisina kuin yhtye, läheiset ja aikalaiset sen muistavat. Yhtee juhlii 50-vuotista taivaltaan tänä keväänä. Kirja julkaistaan 8.2., samana päivänä kun Tampereen Vapriikissa avautuu Manserock-näyttely.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye