Akava ry

Kutsu medialle: Työmarkkinapolitiikan 112 -tilaisuus perjantaina 1.12.

Jaa

Tervetuloa Työmarkkinapolitiikan 112 -ajankohtaisseminaariimme, jossa keskustelemme hallitusohjelman työllisyystoimista ja niiden vaikutuksista.

Ohjelma

10.00 Avaussanat: Akavan puheenjohtaja Maria Löfgren

10.10 Pitenevätkö työurat työntekijän turvaa heikentämällä? 

Keskustelemassa

  • Minna Etu-Seppälä, työmarkkinajohtaja, Kemianteollisuus
  • Markku Jalonen, toimitusjohtaja, Kuntatyönantajat
  • Katariina Murto, puheenjohtaja, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO
  • Teemu Hankamäki, puheenjohtaja, Ylemmät toimihenkilöt YTN
  • Ville Kopra, työmarkkinajohtaja, Akava

10.45 Akavalaisten suhtautuminen työmarkkinoiden muutosten valmisteluun
Tuloksia Akava Worksin toteuttamasta kyselytutkimuksesta: tutkija Joonas Miettinen, Akava Works

11.00 Katsaus työttömyys- ja lomautustilanteeseen Suomessa. Mitä vaikutuksia hallitusohjelman työllisyystoimilla on: pääekonomisti Pasi Sorjonen, työmarkkinaekonomisti Eugen Koev sekä ekonomisti Heikki Taulu, Akava

11.30 Yleisökysymykset

11.35 Loppuyhteenveto: Akavan varapuheenjohtajat Ville-Veikko Rantamaula ja Mikko Salo

Tilaisuuden juontaa Akavan yhteiskunta-asioiden päällikkö Piia Rekilä.

Seminaari järjestetään Sokos Hotel Presidentissä, Eteläinen Rautatiekatu 4, Helsinki, perjantaina 1.12. kello 10.00 alkaen.

Jos osallistut tilaisuuteen paikan päällä Sokos Hotel Presidentissä, ilmoittauduthan Akavan viestintäjohtaja Jyrki Kemppaiselle, jyrki.kemppainen@akava.fi.

Seminaaria voi seurata verkkolähetyksenä oheisen linkin kautta:

Työmarkkinapolitiikan 112 -verkkolähetys

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Akava on korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö, johon kuuluu 36 jäsenliittoa. Akavan liittojen jäsenenä on sekä palkansaajia että ammatinharjoittajia ja yrittäjiä, mutta myös opiskelijoita. Akavan liittoihin liitytään suoritetun tutkinnon, asematason tai ammatin perusteella.

akava.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Akava ry

Akava: Osaajien maahanmuuton lasku voi uhata kasvun edellytyksiä28.2.2024 12:00:23 EET | Tiedote

Erityisasiantuntijoille myönnettiin vuonna 2023 lähes puolet vähemmän oleskelulupia kuin vuonna 2022, osoittaa tuore Akava Works -maahanmuuttokatsaus. Se merkitsee, että hallituksen tavoite kansainvälisten osaajien houkuttelemiseksi loittonee. Akava painottaa, että maahantuloprosessia pitää nopeuttaa edelleen, panostaa kotoutumiseen ja tehdä tehokasta syrjinnän ja rasismin vastaista työtä, jotta Suomi on kansainvälisille osaajille kiinnostava maa tulevaisuudessa.

Tiedoksi medialle: Akavan ja liittojen toimet tiistaina 6.2.2.2.2024 13:26:25 EET | Kutsu

Akavan hallitus teki kokouksessaan 19.1. päätöksen ulosmarsseista, joiden järjestämistä Akava koordinoi. Katsomme, että hallitusohjelman työelämää koskevat tavoitteet ja keinot keskenään ristiriitaisia. Olemme neuvottelujen ja sopimisen kannalla. Ehdotuksemme tilanteen ratkaisemiseksi eivät ole saaneet vastakaikua, joten ilmaisemme mielipiteemme entistä painokkaammin marssimalla ulos työpaikoilta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye