Akava ry

Kutsu medialle: Työmarkkinapolitiikan 112 -tilaisuus perjantaina 1.12.

Jaa

Tervetuloa Työmarkkinapolitiikan 112 -ajankohtaisseminaariimme, jossa keskustelemme hallitusohjelman työllisyystoimista ja niiden vaikutuksista.

Ohjelma

10.00 Avaussanat: Akavan puheenjohtaja Maria Löfgren

10.10 Pitenevätkö työurat työntekijän turvaa heikentämällä? 

Keskustelemassa

  • Minna Etu-Seppälä, työmarkkinajohtaja, Kemianteollisuus
  • Markku Jalonen, toimitusjohtaja, Kuntatyönantajat
  • Katariina Murto, puheenjohtaja, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO
  • Teemu Hankamäki, puheenjohtaja, Ylemmät toimihenkilöt YTN
  • Ville Kopra, työmarkkinajohtaja, Akava

10.45 Akavalaisten suhtautuminen työmarkkinoiden muutosten valmisteluun
Tuloksia Akava Worksin toteuttamasta kyselytutkimuksesta: tutkija Joonas Miettinen, Akava Works

11.00 Katsaus työttömyys- ja lomautustilanteeseen Suomessa. Mitä vaikutuksia hallitusohjelman työllisyystoimilla on: pääekonomisti Pasi Sorjonen, työmarkkinaekonomisti Eugen Koev sekä ekonomisti Heikki Taulu, Akava

11.30 Yleisökysymykset

11.35 Loppuyhteenveto: Akavan varapuheenjohtajat Ville-Veikko Rantamaula ja Mikko Salo

Tilaisuuden juontaa Akavan yhteiskunta-asioiden päällikkö Piia Rekilä.

Seminaari järjestetään Sokos Hotel Presidentissä, Eteläinen Rautatiekatu 4, Helsinki, perjantaina 1.12. kello 10.00 alkaen.

Jos osallistut tilaisuuteen paikan päällä Sokos Hotel Presidentissä, ilmoittauduthan Akavan viestintäjohtaja Jyrki Kemppaiselle, jyrki.kemppainen@akava.fi.

Seminaaria voi seurata verkkolähetyksenä oheisen linkin kautta:

Työmarkkinapolitiikan 112 -verkkolähetys

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Akava on korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö, johon kuuluu 36 jäsenliittoa. Akavan liittojen jäsenenä on sekä palkansaajia että ammatinharjoittajia ja yrittäjiä, mutta myös opiskelijoita. Akavan liittoihin liitytään suoritetun tutkinnon, asematason tai ammatin perusteella.

akava.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Akava ry

SAK, Akava ja STTK: Aikuiskoulutustuelle ei onnistuttu luomaan korvaavaa mallia11.4.2024 16:34:25 EEST | Tiedote

Palkansaajajärjestöt SAK, Akava ja STTK jättivät eriävän mielipiteen työuran aikaista jatkuvaa oppimista kehittävän työryhmän loppuraporttiin, joka julkaistiin tänään 11. huhtikuuta. Järjestöt eivät kannata opintotukeen tai lainaan perustuvaa mallia aikuiskoulutustuen tilalle. Aikuiskoulutustuen lakkauttamisen ja mahdollisten uusien etuusmallien käyttöönoton väliin on muodostumassa katkos, joka vaarantaa osaavan työvoiman saatavuuden monilla yhteiskunnan kriittisillä aloilla. Järjestöjen tekemiä esityksiä ei ole hyväksytty työryhmän ehdotuksiksi.

Akava: Luottamus talouteen ja työmarkkinoihin pitää palauttaa kehysriiheen mennessä9.4.2024 12:53:05 EEST | Tiedote

Akava korostaa, että maan hallituksen pitää nopeasti pyrkiä purkamaan työmarkkinoiden kriisi ja palauttamaan luottamus, jotta työmarkkinoiden kriisi ei heikennä kasvun edellytyksiä. Tämä edellyttää tietenkin myös työmarkkinaosapuolilta vastaantuloa. Uudet sopeutustoimet voivat kärjistää työmarkkinatilannetta uudelleen. Työeläkkeiden kolmikantaista valmistelua pitää jatkaa kuten hallitusohjelmaan on kirjattu, Akava huomauttaa.

Akava: Työkyky ja työssä jaksaminen on miljardiluokan yhteiskunnallinen kysymys8.4.2024 08:00:04 EEST | Tiedote

Akava vaatii, että maan hallitus panostaa vaikuttaviin toimiin, joilla tuetaan ja ylläpidetään pitkäjänteisesti työikäisten työkykyä. Hallitusohjelmassa on tavoite vähentää puolella työpahoinvoinnin ja -uupumuksen aiheuttamat sairauspoissaolot viiden vuoden aikana, mikä on Akavallekin tärkeä tavoite. Toimet tavoitteen saavuttamiseksi ovat kuitenkin jääneet puuttumaan, ja työkyvyn tukemisen sijaan hallitus pyrkii suitsimaan sairauspoissaoloja ensimmäisen sairauspäivän palkattomuudella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye