Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Marttinen: Lindtmanin SDP tarjoaa suomalaisille veronkiristyksiä ja velkaantuvan tulevaisuuden

Jaa

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matias Marttinen ihmettelee SDP:n vaihtoehtobudjetin mittavia veronkiristyksiä ja vastuutonta velkapolitiikkaa. Marttisen mukaan Lindtmanin esittelemä SDP:n vaihtoehtobudjetti ei tarjoa uskottavaa vaihtoehtoa hallituksen politiikalle.

Matias Marttinen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Matias Marttinen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.

”SDP ei ole omassa vaihtoehdossaan halunnut sitoutua valtiovarainministeriön suosittelemaan 6 miljardin euron sopeutukseen. Veronkiristyksillä ja julkisten menojen paisuttamisella Suomen suunta ei muutu. Lindtmanin talouspoliittisella vaihtoehdolla ajamme kohti vararikkoa”, Marttinen sanoo

Marttisen mukaan SDP:n veropoliittinen linja on myrkkyä suomalaiselle talouskasvulle.

”SDP:n vaihtoehto rakentuu miljardiluokan veronkiristyksiin ensi vuodelle. SDP kiristäisi muun muassa suomalaiseen yrittämiseen ja omistamiseen kohdistuvia veroja. SDP:n esittämät veronkiristykset syövät kasvun edellytyksiä koko loppuvaalikaudelta”, Marttinen sanoo.

”Sosiaalidemokraattien finanssipolitiikan viritys on täysin epäsuhtainen. Lyhyessä juoksussa kiristetään verotusta ja syödään kasvulta sekä kulutukselta eväät. Pitkässä juoksussa jarrutetaan uudistuksia ja jätetään 6 miljardin sopeutus tekemättä. Linja on yksinkertaisesti vastuuton”, Marttinen jatkaa.

Marttinen painottaa, että myös muut SDP:n esittämät tulot ovat hataralla pohjalla.

”SDP säästöesityksistä 500 miljoonaa on ilmaa. SDP tekisi saman hallinnon säästöohjelman kuin hallitus, lopettaisi loppumassa olevan sähköistämistuen ja takoisi harmaasta taloudesta 100 miljoonaa”, Marttinen sanoo.

Marttisen mukaan SDP:n vaihtoehto vähentää työllisyyden kasvua tulevina vuosina.

”SDP on valmis peruuttamaan käytännössä kaikki hallituksen esittämät työllisyysuudistukset. Lindtmanin vaihtoehto heikentää siis Suomen työllisyyttä. Jarruttelemalla välttämättömiä uudistuksia ei edistetä yhdenkään suomalaisen työllistymistä”, Marttinen sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti. Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta. Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 48 kansanedustajallaan suurin eduskuntaryhmä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen Jukkola: Investoinnit puhtaaseen energiaan ovat välttämättömiä –myös veroetuja yrityksille harkittava22.2.2024 11:02:08 EET | Tiedote

Päästöjen vähentäminen ja energiamurros vaativat maailmanlaajuisesti mittavia investointeja puhtaaseen teknologiaan. Pelkästään Eurooppaan suunnitellaan yli 5000 miljardin euron edestä investointeja vuoteen 2030 mennessä. Kokoomuksen kansanedustaja Janne Jukkola esittää, että Suomen tulee vahvistaa houkuttelevuutta ja kirittää entisestään vahvaa rooliaan energiamurroksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye