Pirkanmaan hyvinvointialue

Terveysaseman chat palvelee nyt Tampereellakin

Jaa

Terveysasemien chat-palvelu laajenee Pirkanmaalla. Nyt tamperelaisetkin voivat ottaa yhteyttä terveysasemalle chatin kautta. Tammikuussa chat otetaan käyttöön Keiturin Soten alueella eli Ruovedellä ja Virroilla. Sen jälkeen terveysaseman chat on käytössä koko Pirkanmaan hyvinvointialueella.

Chat on kätevä tapa ottaa yhteyttä terveysasemalle ja hoitaa asioita. Terveysaseman chatissa sairaanhoitaja arvioi hoidon tarpeesi, antaa ohjeita ja tarvittaessa ohjaa sinut jatkotutkimuksiin tai -hoitoon. Chat voidaan muuttaa tarvittaessa videoyhteydeksi, jos asiakkaalla on käytettävissään laite, jossa on kamera ja mikrofoni. Videoyhteys helpottaa esimerkiksi iho-oireiden arviointia. 

Chatissa voit hoitaa terveysasioitasi sairaanhoitajan kanssa yksilöidysti vahvasti tunnistautuneena pankkitunnuksen tai mobiilivarmenteen avulla.

Chatin suosio on kasvanut syksyn aikana uusien alueiden tultua mukaan ja ihmisten löydettyä palvelun. Lokakuussa chatin kautta otettiin yhteyttä terveysasemalle vajaa 2000 kertaa, marraskuussa asiointien määrä on jo yli 3000. Erityisesti Sastamalassa, Punkalaitumella ja Nokialla chatia käytetään paljon. 

Terveysaseman chat on avoinna samalla tavoin kuin terveysasemien puhelinpalvelutkin eli maanantaista torstaihin kello 8–16 ja perjantaisin sekä aattopäivinä kello 8–15. Poikkeus on Sastamalan ja Punkalaitumen chat, joka palvelee joka päivä kello 8–19.

Chattiin pääset Pirkanmaan hyvinvointialueen pirha.fi-sivujen alalaidassa olevasta pinkistä puhekuplaikonista. 

Pirha-chatissa chattibotti Pirbotti on apuna ympäri vuorokauden. Pirbotti osaa vastata moneen asiaan tai ohjata eteenpäin. Pirbotti ohjaa myös Juupajoen, Mänttä-Vilppulan, Parkanon ja Kihniön asukkaat Mäntänvuoren Terveyden ja Kolmostien Terveyden digiterveysasemille, joiden chat-palveluita he voivat käyttää.

Reseptit saat uusittua Omakanta-verkkopalvelussa osoitteessa omakanta.fi

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Pirkanmaan hyvinvointialueen hoitotahtokampanja käynnistyy - katso videot ja osallistu kampanjaan somessa26.2.2024 16:41:11 EET | Tiedote

Elämän loppuvaihe saattaa mietityttää ikääntynyttä asiakasta ja hänen läheisiään. Ikäihmisten palveluissa ammattilaiset kohtaavat elämän loppuvaihetta koskevaa keskustelua lähes päivittäin. Asiakas voi ilmaista hoitotahdossa omat toiveensa myös elämän loppuvaiheen hoidon osalta. Hoitotahto ja sen tekeminen tuovat hoitoon liittyvät toiveet, pelot ja mahdollisuudet yhteiseen keskusteluun.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye